Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
13-01-2013, 11:08:57

Witam wszystkich serdecznie,PO. Zabieg miałam 3.01.a do chatki wróciłam 11.01.(implantacja c6-7) Jak się czuję??? na pewno łapki mocniejsze w ścisku, można podnieśc je do góry, mogę się już sama ubrac,(zapiąc stanik od tyłu) gardło po zabiegu nie bolało wcale, rewelacja Żeby nie było jedak tak różowo to w drugiej dobie po, były silne bóle potylicy szyjki i barków ,ból był nie do zniesienia . Ketonal i tramal leciał na zmianę , paracetamol i antybiotyki , nic nie pomagało ,dopiero sterydy, po 4 zastrzyku ,przyniosły ulge Na dzien dzisiejszy,boli ale nie tak bardzo biorę rano ketonal i mowalis i jest ok. Muszę jedak 6 tygodni nosic kołnież z usztywnieniem, a potem zobaczymy .Bynajmniej nie żałuję że się zdecydowałam i mam nadzieję że wszystko wróci do normy , tylko muszę się oszczędzac i byc cierpliwa. ps.Lekarz który mnie operował , to lekarz z prawdziwego powołania, miód na serce i każdej chorej szyjce życzę takiego lekarza. pozdrawiam wszystkich
pati ;-)
Forumowicz
13-01-2013, 11:14:49

Dzień dobry WSZYSTKIM PERYSKOPKOM tym bolesnym przed i po.Witamy nowych.Pozdrawiam z nad morza skąpanego słońcem i mrozem.Samochód mi zamarzł ale doszedł po 35 minutach grzania reka zamków.Witam dudek 113,juz wszystko co madre zostało napisane jezeli chodzi o ciebie.Napisałas niezła litanie,ale teraz to tylko konsultacja przynajmniej u 2 neurologów,albo neurochirurgów.O tyle bedziesz madrzejsza co dalej robić.Poza tym male szanse dadza ci porównania.Moje schozenie jest inne i mniejsze ,a przerabialem wysokie ciśnienie zawroty głowy iwzrok który szwankował.Dostałem tabsy i 3-6 dni jak reka ucioł.Szukaj konsultacji.
Kazulu rym tak mi wyszedł .Zawsze znajdzie sie ktos kto bedzie bardziej chory.Dlatego uzylem swojego i waszego przykładu.Najlepiej wlasny przyklad bo jest jak najbardziej realny.Raz jeszcze pozdrawiam WSZYSTKICH.Życze dnia bez bólu.piotr
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Forumowicz
13-01-2013, 11:18:17

Pozdrawiam patrycjusz ,że dolączyłas po.Wytrwałosci,powrotu do sprawnosci.Peryskop z nad morza-piotr
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Wtajemniczona
13-01-2013, 11:42:34

"Życie jest piękne, ludzie cudowni. I tylko czasem czegoś brak."
Witajcie wszystkie szyjki, te nowe i te stare, te przed i te po.
Wrocław usłany białym puchem, z okna widać górkę i tylko żal, że mnie tam nie ma.
Pati witamy w gronie tych PO, teraz to tylko z górki. Z każdym dniem coraz lepiej, choć dołki też można zaliczyć.
Dudek113 przechodzisz rozterki tak jak wielu z nas i tak jak my musisz poznać swoje ciało. Tak jak wszyscy, tak i ja zalecam konsultację u paru neurochirurgów. Zdecydujesz czy jeszcze tak jak Irek będziesz się rehabilitować, czy już się poddasz i znajdziesz się w gronie tych zdecydowanych na operację.
"Świat znów się śmieje! Świat z nas się śmieje!
Wstaję dziś rano, już kogut pieje,
A tu znów szwindel, draka i granda,
Wiocha, przekręty i nowy skandal!"
Pozdrawiam
Danka 2009-08-03 - wypadek 2009-09-09 - pierwsze MRI zalecana operacja 2012-06-19 - drugie MRI 2012-10-29 - operacja C5/C6 i C6/C7 implanty stałe
Początkująca
13-01-2013, 12:37:43

Dziękuję "dana" za słowa otuchy rzeczywiście jestem w takim miejscu swojej choroby że nie wiem czego bym chciała się dowiedzieć bo z jednej strony chciałabym miec wszystko za sobą(chodzi o operację ) a z drugiej czekam że znajdzie się ktoś kto powie że wszystko w jakiś cudowny sposób mi przejdzie.Ta choroba trwa już tak dlugo i jak do tej pory trafiałam na mało kompetentnych lekarzy,którzy niesluchali mnie co mi jest tylko leczyli na wszystko tylko nie na dyskopatię ...dodam że fizykoterapeuta nie mogąc rozlużnić mi mięsni karku stwierdził że może mam za dużo stresów i stąd tak napięte mięsnie ,nakleił mi taki niebieski plaster na odcinek i to miało mi pomóc
następnie pani neurolog nie mogąc pozbawić mnie bólu karkuwylła mnie do swego męża ortopedy który zaaplikowałmi dwie blokady w bark jak się później okazało zupełnie niepotrzebnie!!!!Pani neurolog na slowa że może powinnam wykonać badanie RM strasznie się oburzyła i powiedziała ..."a poco to pani żeby leżało w koncie lub żeby miały się czym bawić dzieci...".-po tych slowach poprostu zdębialam itd itp,jak widzisz moja historia jest długa i nie zawsze wesoła ,jeszcze się odezwę
Początkująca
13-01-2013, 14:28:15

witam dudek113, z jakiego regionu polski jesteś? jeżeli blisko poznania, to może będę mogła pomóc , mam naprawdę dobrego neurochirurga,napewno Cię nie zlekceważy.
pati ;-)
Początkująca
13-01-2013, 14:47:58

Witaj no niestety ja jestem z mazur mieszkam bliżej olsztyna lub białegostoku .
Będę próbować zapisać się do neurochirurga z białegostoku ,przeszkadza mi równieź to że mam trudności z przesyłaniem śliny lub posiłku który jem
muszę coś zrobić bo już dłużej niewytrzymam,po wizycie napewno napiszę co i jak
Wtajemniczona
13-01-2013, 16:38:44

Witaj dudek113 na pocieszenie powiem, że nie jesteś jedyną osobą walczącą z lekarzami. Ja chodziłam od ortopedy do ortopedy i proponowali mi blokady i kołnierz. Długo trwało zanim znalazłam tego jedynego, który o blokadzie nie chciał słyszeć, zapisał specjalny kołnierz i choć na początku było ciężko to w długim okresie pomógł. Żyłabym sobie dalej bez komplikacji gdyby nie wypadek samochodowy. Niestety jestem z Wrocławia, ale na forum znajdą się osoby z twojego regionu to Ci coś podpowiedzą.
Pozdrawiam
Danka 2009-08-03 - wypadek 2009-09-09 - pierwsze MRI zalecana operacja 2012-06-19 - drugie MRI 2012-10-29 - operacja C5/C6 i C6/C7 implanty stałe
Wtajemniczona
13-01-2013, 18:43:31

patrycjuszku wielkie gratulacje, żucze szybkiego powrotu do zdrowia i pewnie z każdym dniem bedzie lepiej,
dudek klinika neurochirurgii w olsztynie jest jedną z najlepszych w polsce, ludzie tam przyjeżdżają z całej polski,a lekarzom się chce leczyc
wróciłam z blokady nadtwardówkowej w odcinek lędźwiowy, ale teraz gorzej to znosze niż kiedyś, strasznie puchną mi nogi, szczególnie kostki, i stopy, i ogolnie jestem taka bezsilna i bardzo jakoś osłabiona,
nie brałam hotelu ale trochę poszukałam i jak kogoś interesuje to podaje że tanśzy niz kopernik gdzie nocleg wynosi 190 zł za osobę jest hotel w wysokiej bramie 50zł/osobę i hostel temura też ok 40-50 zł, poprzednim razem brałam pokój dwuosobowy u pani ani na bałtyckiej za 70 zł za pokój, dodam jeszcze że bardzo dobre połączenie warszawa - olsztyn ma firma radex, cena dobra i nawet serwują kawe lub herbatę w trakcie podróży
kochani jak wyniki wyjdą mi dobrze (bo teraz są nie do konca dobre) to w lutym idę na stół i wracam jako robocob z nowiutką szyjką
powiem tylko jeszcze że ze mną na sali była babeczka z zakopanego i zgierza a poprzednio z krakowa, więc przekrój całej polski na tym oddziale
jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu - oznaką czego jest puste biurko...?
Forumowiczka
14-01-2013, 09:14:47

Pati witaj w gronie Szyjek Po :)
a na dobry początek dnia hasło mojej córki przyniesione w piątek ze szkoły:
- podobno 9-ciu na 10-ciu facetów lubi duże cycki. A ten 10-ty?
....
.....
...
on lubi tych 9-ciu facetów :)
pa, Asia

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: