Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Wtajemniczona
24-01-2012, 19:27:24

Witajcie:)
Dlaczego ksiądz powinien zawsze brać prysznic w szortach?
– By nie spoglądać z góry na bezrobotnego!
… (Kawal amerykanski, ale może i w Polsce będzie śmieszny;
oby tylko nie obrazili się bezrobotni. Amen!)
Wielebny.... ?...
Beato....jak tak miałam też bardzo długo!...Kark i szyja mocno bolały po nocy. Zosia poradziła aby zgłosić sie do osteopaty....Pomógł....
Masz rację Wika...w młodości siła!!!!
Pozdrawiam....Nocy bez bólu.....
Halina z mielopatią...
Forumowiczka
24-01-2012, 21:04:46

A ja się pochwalę, że już chyba z tydzień nie boli mnie lędźwiowy :). A szyjny w sumie też da się wytrzymać, czasami coś zagniecie lub poszarpie ale ogólnie może być.
A dzisiaj w pracy wymieniłam z kolegą kawały o informatykach i juz naprawdę nie wiem, który mi się podoba bardziej :)
mój był taki:
Dlaczego informatyk zużywa całe opakowanie szamponu jak myje głowę?
- bo na instrukcji napisano: umyć, spłukać, czynność powtórzyć...
A kawał kolegi (nawiasem mówiąc informatyka :) ):
Żona posłała męża informatyka do sklepu i mówi mu tak:
- kup parówki, a jak będą jaja to kup 10.
Poszedł informatyk do sklepu i pyta: - są jaja?
- są
- to poproszę 10 parówek
ja się popłakałam z tego drugiego...... :)
Asia
Forumowicz
25-01-2012, 10:13:14

vika45@wp.pl 2012-01-24 20:06:12 Raf, jesteś szczęściarzem!!! Zapytam wprost-z jakimi objawami trafiłeś na stół operacyjny?
ból karku, potylicy - czułem się jakbym miał wielkiego kaca,ogólny ból pleców czułem jakby ważyły ze 100 ton i ciągnęły mnie w dół ,chrupanie,gruchanie kości w karku.
I ogólnie chciałem być wśród was
Początkująca
25-01-2012, 10:16:48

No to cieszymy się, że jesteś, a jeszcze bardziej, że zostawiłeś te 100 ton na stole operacyjnym
Forumowicz
25-01-2012, 12:16:58

raf 2012-01-25 11:13:14
ból karku, potylicy - czułem się jakbym miał wielkiego kaca,ogólny ból pleców czułem jakby ważyły ze 100 ton i ciągnęły mnie w dół ,chrupanie,gruchanie kości w karku.
I ogólnie chciałem być wśród was
to ten kac był powodem no i rozumiem że i nasze towarzystwo tobie odpowiadało , Ale na serio że czujesz dobrze to bardzo ważne nie wszyscy mamy tak dobrze
Pozdrawiam
ks Janusz
Początkująca
25-01-2012, 21:23:25

Raf,
tak bez ironii to oprócz laryngologa skocz do okulisty...masz problemy z czytaniem a może rozumieniem? Napisz jak Ty zinterpretowałeś moje podziękowanie dla pomocnych SZYJEK.
Asiu,
fajnie, że są ludzie, którzy rozumieją dobre intencje innych a nie podejrzewają wszędzie podstęp.
Ja na tym forum zawsze się podpisywałam nawet jak nie byłam zalogowana tak samo.
Już wcześniej byłam też źle zrozumiana przez Ginę, która w obraźliwy sposób napisała mi, że z ludźmi zbierającymi truskawki w Niemczech nie ma przyjemności rozmawiania, a ja pisząc to chciałam jej powiedzieć, że inni też ciężko pracowali i pracują na zachodzie i obronić przed napaścią innych. I co źle mnie zrozumiała albo jako pielęgniarka nie będzie rozmawiała ze 'zbieraczami" truskawek. Zostawiłam to bez komentarza. Ale teraz znowu Raf, o co tu chodzi?
Stanęła w mojej obronie Ania po korpo. i napisała, że jej mąż też zbierał truskawki i nie uważa, że to coś złego. Ostatnio Ani nie widać na forum, a szkoda.
pozdrawiam serdecznie wszystkie Szyjki
nie szukajmy dziury w całym...
Przychodzi baba do lekarza i mówi: "dawno mnie nie było bo chorowałam".
Ania z Olsztyna
Początkująca
25-01-2012, 22:07:20

widzę, że wszyscy już śpią,
dobrej nocki
idę też zalegać
Ania z Olsztyna
Forumowicz
25-01-2012, 22:35:20

annano nie wszyscy śpią ja na przykład czytam książkę i od czasu do czasu patrze w kom ale też powoli udam się na moje lądowisko bo o 5.30 muszę wstać bo na 8.00 na rehabilitacje a muszę tak wcześnie aby zdążyć przed zoną bo potem ciężko się doprosić o łazienkę a i jazda na drugi koniec miasta też trochę czasu zajmuje .
Pozdrawiam Janusz
ks Janusz
gość
26-01-2012, 06:47:29

Aniu to była totalna pomyłka u Rafa, nie gniewaj się. Przynajmniej ja od razu tak to zauważyłam, pomylił po prostu wpisy jak czytał na szybko. zdarza się. Ja tez kiedyś miałam taką wpadkę z szybkiego czytania, nie pamiętam już u kogo - ktoś pisał że jest już Po operacji a ja nie doczytałam i myślałam że jest przed i tez jakieś głupoty napisałam.
Wszyscy jesteśmy tylko ludźmi.
Wczoraj mój mąż zadzwonił do mnie do pracy strasznie na mnie wkurzony, bo zostawiłam rano w domu załączone żelazko. Uppppssssss ale mi się dostało.
A zrobiłam to pierwszy raz od 17 lat małżeństwa. całe szczęście że w tym samym czasie on zapomniał schować klopsy do lodówki i stały całą noc poza nią i zapomniał uruchomić centralne ogrzewanie w domu jak przy nim manipulował i rano było zimno - miałam argumenty żeby pokazać, że on tez nie jest doskonały.
Miłego dnia Aniu
Asia
Buraczek
Forumowicz
26-01-2012, 08:05:02

Mam wizytę u laryngologa i do okulisty tez podskoczę.
zinterpretowałem tak jak wszyscy tutaj czyli tak jak być powinno.
Kwestia jak Ty to odbierasz bo o ile sie nie mylę to napisałem że to ironia do "Gościa" sapiącego jak lokomotywa , że nikt nikomu tu nie pomaga.
Pa.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Tętniak tętnicy podstawnej
Witam jestem tu nowa. Z uwagi na chore zatoki lekarz laryngolog wysłał mnie na rezonans głowy z kontrastem. W opisie naczyniak w 3 komorze. Pojechałam do profesora do Krakowa który po obejrzeniu płytki stwierdził że to nie naczyniak a tętniak. Skierował mnie na dodatkowe badania żeby bliżej przyjrzeć się temu tworowi. Najbardziej niepokoi mnie że tętniak jeśli to tętniak jest na tętnicy podstawnej. Na forum poczytałam że raczej nie operuje się czy ebolizuje tętniaków w tym miejscu bo ryzyko za duże. Czy ktoś spotkał się z taką sytuacją? Czy ktoś miał tętniaka w takiej lokalizacji. Proszę o odpowiedź. Muszę podjąć decyzję co dalej choć pan profesor wspomniał o embolizacji. Dziękuję i pozdrawiam KG
gość
Wynik TK??
Dzień dobry. Odebrałam dzisiaj wynik TK głowy. Opis jak niżej : Dostępne w badaniu struktury mózgowia i przestrzenie płynowe przedstawiają się typowo. AYMETRIA SZEROKOŚCI ROGÓW SKROBIOWYCH - PRAWY SZERSZY 7 MM. Układ komorowy mózgu nieposzerzony, bez cech przemieszczenia. Struktury kostne typowe. Moje pytanie - co oznacza ten fragment o asymetrii szerokości rogów? Czy to coś strasznego?
gość
Paraliż rąk w samolocie
Czy ktoś się spotkał z takim przypadkiem. Syn po raz pierwszy leciał samolotem. W czasie startu sparaliżowało mu obie ręce, częściowo policzki, miał problem z mówieniem. objawy zaczęły ustępować, gdy samolot osiągnął wysokość. Trwało to około godzinę. Potem się już nie powtórzyło. Co może być powodem?
gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
Reklama:
Reklama:
Reklama: