Aniu, a ja dobrze zrozumiałam ten ironiczny wpis Rafa, nauczyłam się odczytywać Jego specyficzny styl wypowiedzi (jest on rzeczywiście z podtekstem, ale nie w kierunku Ani).
To była ironia w stosunku do oburzonego Gościa, a nie do Ciebie. Tylko Raf powinien wziąć w cudzysłów słowo "krzywdę", ale On nie stosuje znaków interpunkcyjnych i dlatego zostało to źle odebrane i zrozumiane.
"Zamknąć forum"- również jest tu skierowane do tego gościa- ale celowo napisane jako odpowiedź do Ani - bo jak można zamknąć forum, skoro Ania ( i nie tylko Ona) zawsze dostaje porady od Szyjek i nigdy nie została bez odpowiedzi.
Raf używa wielu skrótów myślowych i jest minimalistą w swoich wypowiedziach- i wiem, że nie każdy odbiera dobrze ten młodzieżowy styl- lekko złośliwy
Raf - prośba do Ciebie, bądź czytelniejszy i cieplejszy
Janusz- a jak Twoje samopoczucie, czy to stado bizonów to już poleciało sobie dalej na prerię, czy dalej się pasie na Twoich plecach? bo na moich prawie co rana czuję ich tętent kopyt i jestem obita.
Później mi to mija jak się rozchodzę, rozruszam, ale odbiera mi to radość poranka i nowego dnia.
Na dzikim zachodzie wódz Komanczów po raz pierwszy zobaczył lokomotywę, puszczającą z komina kłęby dymu. Zatrzymał pociąg i wskazując na lokomotywę zapytał maszynistę:
- Ile bizonich skór chce blada twarz za tę maszynę do telegrafowania?
Pozdrawiam wszystkich, miłego dnia
anTosia