Gościu, miesiąc to mało czasu na poprawę- teraz właśnie zaczyna puszczać opuchlizna i może być niefajnie! Proszę odpoczywać, to najlepszy lek. Jeśli ta płytka jest od przodu to dławienie jest normalnym objawem, który niestety pozostanie- nauczysz się z tym żyć.Ja jestem półtora roku po płytowaniu i dalej się dławię przy przelykaniu śliny i połykaniu twardszych pokarmów. trzeba opracować nachylenie szyi i już dobrze się łyka. Jeśli chodzi o drętwienie ręki a zwłaszcza kciuka , palca wskazującego i środkowego to niestety wskazuje na zespół cieśni nadgarstka a jeśli jeszcze jest słaba ręka i wszystko z niej leci to już zabawa dla ortopedy.Piszecie o operacji kilku poziomów jednocześnie- niestety Gdańsk tego nie robi i dlatego u mnie trzy poziomy to trzy zbiegi.
Wielebny proszę o ostrą pokutę za moją głupotę/albo lanie/ poszalałam sobie i teraz pocierpię ze dwa dni!!Coraz częściej się łapię na szaleństwach, bo ból odszedł i chciałabym góry przenosić- a tu nie wolno. zaczynam już sobie grozić palcem. Jednego jeszcze spróbuję mimo zakazu- jazdy rowerkiem.Mam tu cudne ścieżki rowerowe ale boję się wyruszyć-choć pół godzinki. Pozdrawiam i życzę cierpliwości w walce z bólem-Vika
Vika