Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29018)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
18-08-2011, 10:21:19

Implant mam biowchłanialny tylko te śruby i blacha mnie zastanawiają a i dzięki za szybka odpowiedz
gość
18-08-2011, 13:51:35

Gina 5011 Irek może ma racje Wielebny to kolekcjoner Ale tak na poważnie dwóch odcinków nie operuje się nigdy gdyż była by to zbyt rozległa operacja jedynie w przypadku kiedy jest zagrożenie życia lub stałe kalectwo robi się bardzo rozległe operacje na kręgosłupie ale jeśli chodzi o dyskopatię naprawia się najpierw odcinek który jest bardziej niebezpieczny taką decyzję podejmuje lekarz i on wie co powinno Tobie posłużyc w pierwszej kolejności a jeśli chodzi o odstępy między operacjami to też nie wiele mogę powiedziec gdyż to jest w gestii lekarza on decyduje o tym czy już jest czas drugiej ingerencji .My jedynie na tym forum możemy wspierac się psychicznie ewentualnie podzielic się doświadczeniami i odczuciami ale nigdy nie zastąpimy lekarzy którzy podejmują decyzje wraz z Tobą co należy zrobic aby poprawic twój stan zdrowia.Więc ty też musisz lekarzowi wskazac co bardziej Tobie dokucza i on wraz z Tobą podejmie decyzje co robic

Pozdrawiam Wielebny Janusz
gość
19-08-2011, 11:46:42

Witajcie jestem miesiąc po operacji c6/c7(implant plus blacha i śruby to się chyba nazywa stabilizacja stała)jestem totalnym laikiem w tych terminach medycznych,ale do rzeczy minął miesiąc a ja zaczynam się czuć coraz gorzej zaczyna na nowo boleć lewa ręka,ból karku znów nie pozwala na normalne obracanie szyją a do tego promieniuje aż do łopatek,bóle głowy są coraz częsciej i do tego mrowienie w głowie jak by coś po niej chodziło,siła w ręce staje się coraz mniejsza jakby to nie była moja ręka dodam że tym razem ból reki dotyczy jakby tylko przedramienia i czasami drętwieje kciuk i mam problem z połykaniem coś w rodzaju ucisku w gardle.Co się ze mną dzieje!!!Proszę was o poradę widzę,że wasze doświadczenie jako weteranów może choć trochę wyjaśni mój problem.Z góry dziękuję za odpowiedzi.
gość
19-08-2011, 12:06:09

Nie znany Gościu miesiąc po operacji takie cuda warto skonsultować się z lekarzem operującym stabilizacja stała nie powinna powodować takich odczuć lecz warto to sprawdzić jest jeszcze inna ewentualność że po wstawieniu implantu i stabilizacji mogło przenieść się na inny poziom nie radzę bagatelizować gdyż u mnie po tej stabilizacji posypały się inne poziomy. Natomiast jeśli chodzi o przełykanie warto iść do laryngologa aby sprawdził co tam się dzieje czasami po takich operacjach następuje obrzęk zachyłka gruszkowatego i to może by przyczyną problemu . Pozdrawiam Wielebny
gość
19-08-2011, 12:46:14

Bardzo dziękuję Wielebny za tak szybką odpowiedz i chyba nie będę zwlekać z konsultacją u lekarza, choć po cichu wierzyłam ,że coś takiego to normalka i niedługo ustąpi.
Początkująca
19-08-2011, 15:46:52

Witajcie szyjki!!!Dawno mnie tu nie było ale czas i szyjka nie pozwalały.Coś te forum zanika gdzie się podziały stare weteranki wszystkie na rehabilitacji?Gościu widzę że twoje dolegliwości są bardzo podobne do moich,ja swoją operację przeszłam 1,5mc temu i również bardzo się martwię bo mój stan zamiast sie poprawiać zaczyna się pogarszać.Mój operator kazał mi się zgłosić w pażdzierniku na rezonans i skierowanie na rehabilitację.Podejrzewa,że to kolejny poziom po stabilizacji wysiadł mam tylko nadzieję,że się myli. A jaka jest wasza opinia drodzy weterani.Ból lewej reki z utrata siły,mrowienia i ból w okolicy łopatek nie pozwalający leżeć na plecach,sztywność karku ograniczająca ruchy szyją i jeden dziwny epizod kiedy nachyliłam się nad wanną najpierw zaczęły mi drżeć nogi a potem reszta ciała to było bardzo dziwne nie mogłam nad tym zapanowac nawet nie wiem jak to nazwać.Teraz drętwienie dłoni utrudnia mi pisanie analizując objawy to mogę uznać,że jest tak samo jak przed operacją a nawet gorzej.Nie wiem co mysleć o tym wszystkim ale wiem że wasze fachowe porady pozwola mi na to spojrzeć spokojniej.Pozdrawiam! MARIKA
gość
19-08-2011, 17:39:54

Gościu, miesiąc to mało czasu na poprawę- teraz właśnie zaczyna puszczać opuchlizna i może być niefajnie! Proszę odpoczywać, to najlepszy lek. Jeśli ta płytka jest od przodu to dławienie jest normalnym objawem, który niestety pozostanie- nauczysz się z tym żyć.Ja jestem półtora roku po płytowaniu i dalej się dławię przy przelykaniu śliny i połykaniu twardszych pokarmów. trzeba opracować nachylenie szyi i już dobrze się łyka. Jeśli chodzi o drętwienie ręki a zwłaszcza kciuka , palca wskazującego i środkowego to niestety wskazuje na zespół cieśni nadgarstka a jeśli jeszcze jest słaba ręka i wszystko z niej leci to już zabawa dla ortopedy.Piszecie o operacji kilku poziomów jednocześnie- niestety Gdańsk tego nie robi i dlatego u mnie trzy poziomy to trzy zbiegi.
Wielebny proszę o ostrą pokutę za moją głupotę/albo lanie/ poszalałam sobie i teraz pocierpię ze dwa dni!!Coraz częściej się łapię na szaleństwach, bo ból odszedł i chciałabym góry przenosić- a tu nie wolno. zaczynam już sobie grozić palcem. Jednego jeszcze spróbuję mimo zakazu- jazdy rowerkiem.Mam tu cudne ścieżki rowerowe ale boję się wyruszyć-choć pół godzinki. Pozdrawiam i życzę cierpliwości w walce z bólem-Vika

Vika
gość
19-08-2011, 20:10:04

Opowiem Wam bajkę która wydarzyła się naprawdę : Złożyłam do ZUS papiery o przedłużenie renty Już po 16 dniach dostałam termin badania pomimo że rentę mam do końca września Właśnie dzisiaj tam byłam Cały pobyt w gabinecie trwał ok 15 minut Lekarz miły uprzejmy i konkretny Do tej pory nie mogę uwierzyć że to się tak odbyło Renta została mi przedłużona na kolejny rok Wszystkim Szyjkom życzę tylko takich wizyt w oddziałach zus Pozdrawiam B
gość
20-08-2011, 19:42:18

Dlaczego nasze forum zamilkło? Czyżby wszyscy nagle poczuli się wyśmienicie? Jeśli tak to wspaniale.
Pozdrawiam wszystkie damskie i męskie szyjki.
Bogda ! Masz cały rok wolny od pracy zawodowej zadbaj o zdrowie.
Wiesia ,żona szyjki
gość
20-08-2011, 20:30:29

A no wlasnie Malgocha czy Ciebie calkiem przerobili na miss swiata , ze zadzierasz nosa i nie dajesz znac?Jadzia

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: