Drogi Gościu, wprawdzie czuję sie jakbym gadała do czarnej dziury, bo się konsekwentnie nie przedstawiasz, ale z wrodzinej uprzejmości odpowiem.
Z tyłu po operacji nie boli, jesli cięcie jest przeprowadzone od przodu, a nawet jesli, to ból jest do wytrzymania. Ja mam wstawione sztuczne kręgi ale cięcie jest na przodzie. Widziałam jednak ostatnio kilka osób operowanych z dojścia tylnego. Tak czy inaczej nie ma się czego obawiać. Prawdopodobnie to Ty pytasz czy operacja wstawienia sztucznych dysków jest straszna. Każda operacja nie jest niczym przyjemnym, a jesli pooperacyjny dyskomfort pojmiesz jako drogę do odzyskania sprawności, zniesiesz to wszystko nadspodziewanie dobrze.
Co do powrotu do pracy i uprawiania sportów, musisz polegać na pooperacyjnej opinii Twojego neurochirurga.
Jest wśród nas wiele Szyjek, które po zabiegu wróciły do pracy i dobrze się mają. Sporty tylko po konsultacji lekarskiej, my tu nie jesteśmy fachowcami od tych spraw i nie możesz polegać na naszych opiniach w tej materii. Ja mam zamiar w przyszlym roku wrócić do uprawiania turystyki rowerowej, ale tylko po wyraznym zezwoleniu lekarza. Tobie tez radzę nie czynic niczego na własną rękę.
Pozdrawiam
to ja, Ania znana jako amadobo