Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29017)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
15-08-2011, 07:15:42

W większości klinik neurochirurgicznych operacje robi się z dojścia tylnego po złamaniu kręgosłupa lub podczas zastosowania tak zwanej blokady słonecznej .Operacje z dojścia tylnego jest o wiele bardziej niebezpieczna gdyż w tylnej części przebiega o wiele więcej zakończeń nerwowych więc siła rzeczy takie operacje wykonuje się bardzo rzadko
Pozdrawiam szyjeczki szyjunie i szyjków
gość
16-08-2011, 20:24:32

Gość 2011-08-13 14:12:00 Witam

Mam pytanie czy jak w pracy wypadł mi dysk szyjny należy mi się odszkodowanie z zusu i pzu?

Witam
Gościu, tak jak pisała amadobo - Ania.

Warto wiedzieć

Ustalenia okoliczności i przyczyn wypadku, a także stwierdzenia, czy był on wypadkiem przy pracy, dokonuje się w protokole powypadkowym sporządzonym przez zespół powołany przez pracodawcę albo w karcie wypadku, gdy z podmiotem, na rzecz którego poszkodowany wykonywał określone zadania, nie łączył go stosunek pracy.

Jednorazowe odszkodowanie przysługuje ubezpieczonemu, który wskutek wypadku przy pracy doznał stałego lub długotrwałego uszczerbku na zdrowiu
Jeżeli uległeś wypadkowi przy pracy a świadczenia, które otrzymałeś na podstawie ustawy wypadkowej od ZUS, nie pokrywają poniesionej przez Ciebie szkody może żądać od pracodawcy odszkodowania uzupełniającego, na podstawie przepisów kodeksu cywilnego. Myślę, że warto spróbować, ja zaspałem jeden tydzień i żałuję bardzo. Wedle mojej wiedzy, w tych sprawach, sąd jest zazwyczaj po stronie pracownika. Jak nie masz na adwokata, dostaniesz z urzędu lub umów się z jakimś na procent.

http://bhp.wieszjak.pl/wypadki-w-pracy/98601,Odszkodowanie-od-pracodawcy-z-tytulu-wypadku-przy-pracy.html

Pozdrawiam,
Irek
krak62
gość
17-08-2011, 11:51:09

Ten Gość to Monika

Mam jeszcze jedno pytanko, czy można państwowo zrobić koblację dysku, czy ktoś z was to już robił , są jakieś efekty?
gość
17-08-2011, 16:03:50

Hej,czy ktos moze powiedziec,w jakim czasie operacja kregoslupa szyjnego i operacja kregoslupa ledzwiowego moga przeprowadzone byc u jednej osoby.Razem?,jedna po drugiej,czy koniecznie w jakims odstepie czasowym?
gość
17-08-2011, 18:06:39

Witam.
gina5011, nie wybiegaj do przodu, od razu całego kręgosłupa Tobie nie wymienią. To pytanie postaw swoim lekarzom w Niemczech. Na forum, może by coś powiedział nasz Wielebny.

Pozdro
Irek
krak62
gość
17-08-2011, 20:03:16

Gina, o tym musza zdecydować lekarze. Ja sie wczoraj dowiedziałam że nie mam wyjścia i muszę sie poddać operacji lędzwiowego /drugiej zresztą/ - w listopadzie ta przyjemność mnie czeka. Tak więc w moim przypadku odstęp między zabiegami - równo rok.
to ja, Ania znana jako amadobo
gość
17-08-2011, 20:42:24

Aniu!
Bardzo potrzebuję porady.

\Napiszę jutro na skrzynkę.
Pozdrawiam spokojnej nocy.

Wiesia
gość
17-08-2011, 21:02:38

No to ja rozumiem,ze calego kregoslupa od razu nie wymienia.Tylko ze mam dolegliwe bole rowniez i w odcinku ledzwiowym,a nie wiem jak dlugo po szyjnym ,je wytrzymam....
gość
18-08-2011, 07:28:59

Witajcie!!! Mam pytanie czy po wstawieniu implanta i założeniu stabilizacji czyli blachy i srub można robić rezonans który jest magnezem
gość
18-08-2011, 08:12:03

Gościu!
Rezonans można robić w przypadku implantów tytanowych o innych nie wiem.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: