Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Wtajemniczony
08-03-2020, 11:28:23

EwelaSS, rozumiem Twój strach. Pamiętaj, że tylko głupiec się nie boi. Nie wiem czy pisałaś gdzie będziesz operowana bo jak tam gdzie ja to myślę, że nie masz się czego obawiać.
Początkująca
08-03-2020, 12:29:23

Tltester odpowiedz masz na priv
Forumowiczka
08-03-2020, 12:50:57

Lucy,
Ja też brałam przeciwzakrzepowe zastrzyki jeszcze przez 10 dni - ale ja to mam żylaka na nodze więc dlatego...przeciwbólowych zero. Ja też nigdy tyle nie leżałam...to nawet nie chodzi o leżenie, tylko ja po prostu mogłam non stop spać przez ten pierwszy miesiąc..wręcz musiałam się zmuszać żeby wstać z łóżka, bo co zamknęłam oczy to mogłam spać dalej - właśnie do tej 12:00-13:00 !!! Normalnie jakbym była na jakichś prochach, a przecież nie byłam...
Tltester,
Cieszę się, że czujesz się w miarę ok - świadczy o tym fakt, że dajesz radę bez farmakologii. U mnie też największym problemem/bólem był moment wstawania i kładzenia się ale to tak gdzieś do miesiąca trwało..i tak jak Lucy pisze - najlepiej było jak rozchodzilam się, ale na początku to nawet po godzinie chodzenia był już ból karku i pieczenie więc polegiwanie wskazane - nawet w dzień dużo spałam
Ala,
To super, że tak gładko Ci poszło z tą drugą operacją szybko doszłaś do siebie - może to też doświadczenie po pierwszej operacji bo jednak człowiek wie czego może się spodziewać oby tak dalej - Hej do przodu !!!
Normalnie my - Szyjki, to jesteśmy niezniszczalne/niezniszczalni
7.12.2019 C5/C6 stabilizacja międzytrzonowa Signus Rabea Peek
Wtajemniczony
08-03-2020, 14:01:38

Ja nie dostałem recepty na żadne leki, przeciwzakrzepowych zastrzyków też nie biorę. Leżę długo w ciągu dnia, ale jest to dla mnie męczące. To wstawanie i kładzenie się to mordęga. Już widzę jak przeciwbólowe nas okłamują. Nie chcę brać leków przeciwbólowych też że względu na to, że niszczą żołądek i wątrobę.
Forumowiczka
08-03-2020, 14:25:09

tltester 2020-03-08 15:01:38
Ja nie dostałem recepty na żadne leki, przeciwzakrzepowych zastrzyków też nie biorę. Leżę długo w ciągu dnia, ale jest to dla mnie męczące. To wstawanie i kładzenie się to mordęga. Już widzę jak przeciwbólowe nas okłamują. Nie chcę brać leków przeciwbólowych też że względu na to, że niszczą żołądek i wątrobę.
Dokładnie...ja też nie chciałam między innymi z tego powodu bo przy moim przewlekłym zapaleniu żołądka to NLPZ są jak płachta na byka no i w sumie nie potrzebowałam...
Wtajemniczony
08-03-2020, 16:19:25

Zjadłem obiad i pospacerowałem wokół stołu. Tak sobie myślę ile osób musiało przejść taką operację nie ze swojej winy.
Nie wiem ile na początku mogę chodzić ale widzę, że nie mam z tym teraz problemu. Prawa ręka już mi nie drętwieje, ale objawy pochodzące od nerwów jeszcze się pojawiają. Po chodzeniu najlepiej odpoczywa mi się leżąc na plecach.
Forumowiczka
08-03-2020, 16:40:22

tltester 2020-03-08 17:19:25
Zjadłem obiad i pospacerowałem wokół stołu. Tak sobie myślę ile osób musiało przejść taką operację nie ze swojej winy.
Nie wiem ile na początku mogę chodzić ale widzę, że nie mam z tym teraz problemu. Prawa ręka już mi nie drętwieje, ale objawy pochodzące od nerwów jeszcze się pojawiają. Po chodzeniu najlepiej odpoczywa mi się leżąc na plecach.
Tak...bo na plecach najlepiej rozluźniają się mięśnie karku chyba już o tym pisałam..
No wszystko w granicach rozsądku - każdy organizm da znać że się przegięło ja tydzień po operacji załatwiałam już jakieś zakupy przedświąteczne - oczywiście bez noszenia
Forumowiczka
08-03-2020, 16:45:23

Treść zablokowana przez moderatora

Forumowiczka
08-03-2020, 18:40:39

I jeszcze jak czułam takie zgrubienia w bliźnie i w tej dziurce po drenie - ale to po 6 tygodniach - to fizjoterapeutka zrobiła mi "mobilizację blizny", w sensie coś tam trzymała, ściskała, naciągała i potem mi na tydzień okleila jeszcze tejpem...i wiesz, że kurcze teraz totalnie nie mam żadnych zgrubień w dotyku ? No serio...jestem w szoku, że po jednej takiej sesji jest ok
Forumowicz
08-03-2020, 18:53:52

Treść zablokowana przez moderatora

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Początek diagnostyki
Witam , zmiany wykryte w sumie przypadkowo w RMagnetycznym w odcinku lędźwiowym 1.5mm prawdopodobnie wyściolczak. Był robiony RM głowy, RM kręgosłupa szyjnego i piersiowego 6 m-cy temu ( czysto ) odebrane wyniki teraz samego lędźwiowego ponownie i 1.5mm taki sam jak pół roku temu wynik... Co dalej? Jakie są dalsze postępowania... Oczywiście neurolog i neurochirurg będzie konsultacja Ale jak to co robić na co się nastawić ??
gość
Wylew podpajęczynówkowy
Witam piszę bo już tracę nadzieję. Mój tata trafił do szpitala 6 dni temu , okazało się że to wylew podpajeczynkowy , obecnie jest w śpiączce na całe szczęście stan stabilny ale wciąż poważny . Nie oddycha samodzielnie, wykryli u niego genetyczną przypadłość malformacji naczyniowej wiem że na forum za pewne odpowiedzi nie uzyskam i muszę uzbierać się w cierpliwość jednak szukam jakiejkolwiek informacji która sprawi że zacznę wierzyć że wszystko będzie dobrze. Wiem , to bardzo ciężka przypadłość , tata ma 61 lat całe życie żył pracą aż do momentu wylewu . Pomoc na szczęście przyjechała bardzo szybko bo w ciągu godziny tata już był w szpitalu pod opieką . Jutro ma wynik badania szczerze nie pamiętam jakiego bo zbyt dużo informacji i stresu w ostatnich dniach . Cały czas drenowany , lekarze mówią że krwi jest niewiele , więcej płynu rdzeniowego. Błagam Was czy ktoś już kiedyś znał taki przypadek??? :
gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
Reklama:
Reklama:
Reklama: