Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
06-07-2020, 18:19:03

To ja zacytowałem, nie wczytalo mojej wypowiedzi. Dokładnie to samo sobie myśle. Boje się, żeby po operacji nie było gorzej, bo na chwile obecna po ustąpieniu objawów rwy barkowej funkcjonuje mało wiele normalnie. Nie jest to 100% moich możliwości, ale trenuje codziennie lekkimi ciężarami na siłowni, 3 razy w tygodniu pływam po 45min. Świadomość ze ktoś będzie mi grzebał tak blisko rdzenia jest przerażająca, mimo tego , że trafiłem na świetnego doktora z Bydgoszczy.
Daniel
Wtajemniczona
06-07-2020, 20:26:41

Daniel.
Ooo....ja też znalazłam neurochirurga z Bydgoszczy może to ten sam? Jeśli mogę coś doradzić: staraj się nie rozmyślać za wiele o tym "co by było gdyby było" szkoda zdrowia zwłaszcza psychicznego. Pomyśl co będzie jak się nie zgodzisz na operację, jesteś b. młody, całe życie przed Tobą daj sobie szansę na takie zwykłe, normalne, z którego można się cieszyć. Jak nie naprawisz tego co się popsuło, będzie miało wpływ na cały organizm(to jak w samochodzie-zaniedbasz małą usterkę i się sypie po kolei).
Cieszę się, że rwa barkowa odpuściła, ale z tymi treningami to za bardzo nie przesadzaj. A dlaczego nie zalogowałeś się jeszcze? Zapraszamy, dołącz do grona obolałych szyjek.
Pozdrowionka dla wszystkich forumowiczów.
Discektomia C5/C6 i C6/C7 ACIF ze stabilizacją PEEK LFC 07-05-2019r.
Początkujący
07-07-2020, 07:34:39

Lucy0402 2020-07-06 22:26:41
Daniel.
Ooo....ja też znalazłam neurochirurga z Bydgoszczy może to ten sam? Jeśli mogę coś doradzić: staraj się nie rozmyślać za wiele o tym "co by było gdyby było" szkoda zdrowia zwłaszcza psychicznego. Pomyśl co będzie jak się nie zgodzisz na operację, jesteś b. młody, całe życie przed Tobą daj sobie szansę na takie zwykłe, normalne, z którego można się cieszyć. Jak nie naprawisz tego co się popsuło, będzie miało wpływ na cały organizm(to jak w samochodzie-zaniedbasz małą usterkę i się sypie po kolei).
Cieszę się, że rwa barkowa odpuściła, ale z tymi treningami to za bardzo nie przesadzaj. A dlaczego nie zalogowałeś się jeszcze? Zapraszamy, dołącz do grona obolałych szyjek.
Ja jestem pod opieką doktora Śniegockiego, kierownika oddziału neurochirurgii w Szpitalu Uniwersyteckim im. Jurasza. Dzięki za rady, tak właśnie staram się robić, obciążenie psychiczne jest, myślę, że przejdzie dopiero po, mam nadzieję udanej operacji. Ćwiczenia siłowe skonsultowane z ww. doktorem, lekkie ciężary, poprawna technika, unikam ćwiczeń obciążających szyję, tylko to daje mi na chwilę zapomnieć o mojej szyjce, endorfiny robią swoje
Pozdrawiam i dziękuję za wsparcie, miło pogadać z kimś, kto doskonale wie o czym mówię; nawet wirtualnie.
Początkujący
07-07-2020, 19:59:43

Dan1elo 2020-07-07 09:34:39
Lucy0402 2020-07-06 22:26:41
Daniel.
Ja jestem pod opieką doktora Śniegockiego, kierownika oddziału neurochirurgii w Szpitalu Uniwersyteckim im. Jurasza. Dzięki za rady, tak właśnie staram się robić, obciążenie psychiczne jest, myślę, że przejdzie dopiero po, mam nadzieję udanej operacji. Ćwiczenia siłowe skonsultowane z ww. doktorem, lekkie ciężary, poprawna technika, unikam ćwiczeń obciążających szyję, tylko to daje mi na chwilę zapomnieć o wszystkim, endorfiny robią swoje
Pozdrawiam i dziękuję za wsparcie, miło pogadać z kimś, kto doskonale wie o czym mówię; nawet wirtualnie.
Początkująca
08-07-2020, 05:42:35

Drodzy a czy myślicie, że warto wykupić sobie na dobę po operacji w dobie dzisiejszej sytuacji pielęgniarkę, żeby mi pomagała?
Początkująca
08-07-2020, 05:46:10

i powiedzcie mi proszę jak jest z umyciem się w szpitalu?- nie będę mogła podnosić rąk, schylać się i wyginać.....
gość
08-07-2020, 09:27:41

UlaWawa ja myślę,że sobie ze wszystkim poradzisz.Po operacji trzeba leżeć,pielęgniarki co jakiś czas zachodzą z kroplówkami i lekami a jak coś jest potrzebne to podadzą.Dla mnie najgorsze było to ,że nie pozwolili wstać i musiałam skorzystać z pampersa(masakra😬).Na drugi dzień jak już mogłam wstać i chwilę pochodziłam to poszłam do łazienki wziąc mały prysznic, oczywiście nie mocząc rany i absolutnie nie myjąc głowy.Głowę umyli mi dopiero w domu i było z tym troszkę kombinacji😀,ale się udało.Po ośmiu dniach jak zdjeli szwy,mogę myć już sama pod prysznicem
KW
Początkująca
08-07-2020, 11:02:10

Dziękuję. Właśnie jestem w ogromnej rozterce! dr. Górski skierował mnie na operację natomiast neurolog u której wczoraj byłam na wizycie patrząc na mój stan powiedziała, że nie dałaby się na moim miejscu póki co zoperować i to samo powiedział mi bardzo dobry fizjoterapeuta.... powiedzieli, że popracowali by nad tym jeszcze ze 3 miesiące i wtedy zobaczyli a jeśli już to nie u Dr. Górskiego ponieważ podobno bardzo dużo osób ma powikłania po operacjach u niego i długo się rehabilituje..... sama nie wiem ma takie dobre opinię. Możecie polecić mi dobrego lekarza z Warszawy- chętnie pójdę na kolejną konsultację ponieważ już zgłupiałam od opinii. Ktoś polecał mi Prof. Kunerta z Banacha może coś o nim słyszeliście?
Początkująca
12-07-2020, 09:19:25

Witam serdecznie😀.
Ja z prośbą do Zosi, Lucy lub kogoś obeznanego z tematem leczenia poszpitalnego lub sanatoryjnego. Wiem, że dużo już tu było o tym pisane,ale jak szukam przez lupkę to mi wychodzi rok 2008. Niewiem czy coś się zmieniło w przepisach,bo jak po operacji w szpitalu prosiłam lekarza o skierowanie to mi powiedział, że rehabilitacja należy się tylko osobom które nie chodzą,a jak rozmawiałam z lekarzem pierwszego kontaktu to powiedział, że może mi wypisać skierowanie do sanatorium poszpitalnego,a wy pisałyście o leczeniu pooperacyjnym w szpitalu uzdrowiskowym. Chyba że ja coś pokręcił😉
Bardzo proszę napiszcie coś na ten temat
KW
Forumowicz
12-07-2020, 12:34:27

KasiaWM68 2020-07-12 11:19:25
.......,bo jak po operacji w szpitalu prosiłam lekarza o skierowanie..... KW
Ty chciała na wczasy jechać czy się wyleczyć.. Jak wczasy to dobrze,że prosisz. Jak wyleczyć to nie ten adres. Pobyt w uzdrowisku, sanatorium ..... nie leczy.
07-06-2019 r. Stabilizacja C4/C5; C5/C6; C6/C7 Płytka+ 8 śrub

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: