Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Wtajemniczona
03-03-2013, 18:29:05

Pozdrawiam wszystkich. Czy na forum jest ktoś Dol. Śląska?
Ja odliczam dni do operacji. zostało 13 Renata
Wtajemniczona
03-03-2013, 19:42:39

Ja jestem z Dolnego Śląska. I również zaczęłam odliczać dni do operacji. Niestety zaczynam się bać, mimo, że od ponad 2 miesięcy jestem na forum.
gość
03-03-2013, 20:08:20

agachrab 2013-03-03 20:42:39 Ja jestem z Dolnego Śląska. I również zaczęłam odliczać dni do operacji. Niestety zaczynam się bać, mimo, że od ponad 2 miesięcy jestem na forum.
haha ja tez odliczam i też czuje coraz wiekszego stracha...pewnie ostatnie dni to bedzie totalna panika ale przezyjemy i to :D
aga mozesz mi podać na pryw namiar na nocleg koło szpitala?
pozdrawiam
gość
03-03-2013, 20:09:43

hihihi własnie maila zobaczyłam :D dziekuje agachrab :D
Początkująca
03-03-2013, 20:16:36

Pawik,
mimo, że upłynęły już 2 miesiące od mojej operacji, mam coraz silniejsze bóle prawej ręki, nie mogę wykonywać nią prawie żadnych czynności, boli mnie głowa z tyły, szyja i kark. Przez cały czas biorę środki przeciwbólowe (apap, tramal), bo inaczej ból jest nie do zniesienia. Budzę się po kilka razy w nocy. Czuję się znacznie gorzej niż przed operacją.
Napisałaś, że masz jakiś stan zapalny na zoperowanym odcinku, jakie miałaś objawy? Zaczynam się niepokoić czy nie mam też jakiegoś stanu zapalnego lub innego powikłania.
Ewa
Forumowiczka
04-03-2013, 07:08:18

Ewa nie czekaj tylko kontaktuj się z operatorem. Ból nie powinien się nasilać aż tak bardzo. Wprawdzie u mnie do 5 tygodni Po faktycznie było gorzej a dopiero potem zaczęło ustępować (pewnie z powodu obrzęku) ale nie musiałam myśleć o tabletkach przeciwbólowych - to aż tak mocno nie bolało.
Nie ma co czekać na opinie i objawy innych - pędź do lekarza. Przynajmniej prześwietlenie mogą ci zrobić od ręki (jak z dostaniem MR miały by być kłopoty).
W większości operacji wszystko udaje się dobrze ale to faktycznie jest takie miejsce, że lepiej dmuchać na zimne i konsultować objawy od razu.
Asia
gość
04-03-2013, 08:24:36

Elu, tak jak pisze Asia, nie ma na co czekać, trzeba iść do operatora....(chociaż u mnie z wizyty u operatora nic nie wyszło) u mnie objawy identyczne jak przed operacją (one po prostu nie minęły), chwilę było lepiej (bo byłam na zwolnieniu, nie pracowałam). Po 5 tyg. doszły bóle nóg, osłabienie łydek, spore zmęczenie. Tłumaczyłam to powrotem do pracy (biuro). Od operatora usłyszałam implant na miejscu, to trzeba rehabilitować, bóle miną, nie wiem skąd to panią boli...Mam dobrego fizjoterapeutę, on od początku mówił, że mam objawy ucisku na rdzeń, stawialiśmy na drugi poziom, w końcu po MRI kontrolnym fizjo mi powiedział, że mam iść do innego neurochirurga, jego opinia już była odmienna, zrobił ma na oddziale kolejny MRI, czekam na wizytę i konsultację u niego. Z terapeutą walczę z bólem, jak nie wytrzymuję jadę, jest skuteczny, ale niestety objawy powracają jak bumerang. Bóle głowy, ręki i nogi prawej, niesamowite osłabienie, męczę się niczym dosłownie, np. postaniem w kościele. Diagnozuj się! powodzenia!
gość
04-03-2013, 08:25:30

Oczywiście post wyżej jest do Ewy- przepraszam.
Wtajemniczona
04-03-2013, 16:57:50

Witam
Napiszcie jak to jest z chorobowym i wypowiedzeniem.Jesli rozpocznę L-4 w czasie wypowiedzenia czy mam prawo do zasiłku chorobowego przez 182 dni a potem do ewentualnego świadczenia rehabilitacyjnego ?
Karolina
Forumowicz
04-03-2013, 17:08:17

Witam WSZYSTKIE PERYSKOPKI te przed w trakcie no i po.Dzis był piekny dzień.Zaczołem od dostania sie do lekarza od zabiegów. Dwie kolejki do rejstracji to raz ,a dwa do lekarza.no i czepek zadziałał.Po wejsciu do rejstracji zostałe zrozumiany przez panią pielegniarke zał pozytywnie i po zakolejnoscią wysłany do lekarza-cała akcja to 20 min.I mam zabiegi.[zaczynam wierzyć ,że mozna znalezć zyczliwe osoby].Spacer nad kanałem portowym dopelnił pieknego dnia.Jeszcze 30-36 dni i....do pracy.Pozdrawiam cierpiacych i bolesnych-życze nocy bez bólu.piotr[czasem zaboli prawe ramie-to akurat pikuś.
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: