Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29018)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Wtajemniczona
21-01-2013, 03:23:06

kazula i dana wielkie dzięki, macie racje, że jak czlowiek wie że coś może go spotkać, to nie wpada w panikę, ogólnie na codzien jestem optymistką, więc mam nadzieje, że po operacji to już tylko będzie lepiej i coraz lepiej tak jak w przypadku choćby piotra
te 2 tygodnie pewnie minie jak z bata sttrzelił i zaraz będe się pakowała...a strach wiadomo że jest zawsze, do dentysty człowiek idzie, niby wie że to nie takie straszne, a jednak jak sie siada na fotel to oczyze strachu z orbit wyłażą....
teraz pewnie więcej się będe udzielała, a napewno juz po ..jak tylko będę mogła pisać, lapka ze sobą do szpitala nie biorę, więc najwczesniejsze wpisy będe po powrocie, dziękuje za trzymanie kciukasów, jeszcze sie wam przypomne
jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu - oznaką czego jest puste biurko...?
Forumowicz
21-01-2013, 12:16:44

WITAM WSZYSTKIE PERYSKOPKI.z mrożnej wyspy skapanej słońcem-od razu samopoczucie lepsze cisnenie jak 20 latka wzorowe.Dzisiaj byłem ostatni raz na cudownym hydromasazu i dostałem bonusa nie 10 min tylko 15 min-teraz chocby czołgi przestawiac-pomazyć tez mozna.STOKROTKA niema czego sie bać.Pisałem moja decyzja trwała 2 min,ból dawał znać tak o sobie ,że tylko myslałem o jednym-by przestało boleć na tym sie skupiłem.Oczywiscie słuchaj wszystkich po w trakcie i przed.Tych których nigdy nie bolało mijaj z daleka bo maja rady dla zdrowych. Peryskop do góry i cala naprzód kurs operacja -tak trzymaj. pozdrawiam wszystkich bolesnych,i tych w zanuzeniu.piotr
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Forumowicz
21-01-2013, 13:41:37

Mam pytanie do którego lekarzamam udezyć ze skierowaniem do nfz na skierowanie na zabiegi ambulatoryjne w ramach sanatorium troche sie pogubiłem.
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Wtajemniczona
21-01-2013, 14:53:41

A ja pobiegłam do lekarza po ten hydromasaż,ale w tej placówce (odległy termin)to nazywa sie inaczej "masaż hydropowietrzny"(wiec pytajcie jak to trzeba wpisać aby tak nie latać jak ja) i znowu muszę biec do lekarza(przepisać),a to juz nie takie proste siedzieć znowu przez 6 h z tą szyją w poczekalni
Kurcze zachciało mi się "moczenia".No tak zazdrościłam Piotrusiowi samopoczucia.
Nad morzem to może ludziska tak się nie cisną bo wody maja wkoło a im głębiej w ląd to więcej ludu chce pływać i każda wanna oblegana,a może też i oszczędności.
Wtajemniczona
21-01-2013, 14:58:08

Witam wszystkich,
Drugi tydzien rehabilitacji przynosi ulge, po malu ide do przodu.. gdyby nie ta reka..
W sobote bylam na kontroli u operatora i dostalam skierowanie na rtg i usg nadgarstka, bo podejrzewa ciesnie nadgarstka..ehh sama chyba wykrakalam.
Najgorsze w tym wszystkim jest to ze skierowanie od neurochirurga z Wawy nie ma racji bytu w Suwałkach..no bo nie maja umowy z tym gabinetem i trzeba placic.
Podziekowalam i poszlam do lekarza rodzinnego a tam dostalam tylko skierowanie na rtg bo usg to juz bardziej specjalistyczne i prosze isc do ortopedy- uslyszałam. Tak wiec poprosilam o skierowanie do ortopedy i teraz czeka mnie jutro dluugi dzien w przychodni zeby sie dostac do ortopedy.. Zobaczymy czy cos wyjdzie.
Doktor zalecil sie rehabilitowac, a po sanatorium ZUS-owskim (od 31.01) mam sie polozyc na oddzial zeby zrobic rezonans, zeby nie czekac w kolejce nie wiadomo ile.
Także na razie to uganianie sie za lekarzami, potem relax w sanatorium, a potem znowu szpital..
Zeby jeszcze ten snieg przestal padać i te mrozy po -20 stopni poszły sobie dalej na wschód..
Pozdrawiam i trzymam kciuki za tych jeszcze PRZED.
Kasia 2010-10-11 - nieszczęśliwy wypadek 2012-03-07 - MRI z potwierdzeniem dyskopatii 2012-10-23 - Operacja C5-C6 - implant stały Cervios PEEK
Początkująca
21-01-2013, 15:20:17

Witam wszystkich bardzo serdecznie. Czytam Was codziennie więc jestem na bieżąco. Przewijał się ostatnio wątek problemów z połykaniem. Myślę, że jest to problem charakterystyczny dla naszej choroby, bo sama również go miałam- uczucie zadławienia się suchym pieczywem z ogromnym rozpieraniem- tak to u mnie wyglądało. Pamiętam również, że na pierwszej wizycie pani neurolog zapytała mnie o ten objaw, więc sądzę, że jest on wpisany w naszą chorobę. Jestem 2,5 miesiąca PO. Nadal nie mam ani jednego dnia bez bólu, chociaż jest on trochę inny jak przed. Odpuściły lekko barki, natomiast bardzo dokucza ból w samej szyi. Występuje duże napięcie mięśniowe i stąd zespół bólowy tak - to diagnoza neurochirurga na wizycie kontrolnej.19,02, wyjeżdżam do sanatorium i żyję nadzieją, że zabiegi przyniosą ulgę. Piszecie tu dużo o hydromasażu- mam w domu takową wannę i chyba zacznę z niej wreszcie korzystać, bo moje lenistwo odnośnie korzystania z takich rzeczy nie zna granic.
Stokrotko- trzymam kciuki za Twój termin i wierzę w to, że wszystko będzie dobrze, bo nie ma innej opcji.
Pozdrawiam wszystkich i życzę powrotu do zdrowia.
Iwa
gość
21-01-2013, 15:31:45

Piotrze ja dostałam skierowanie do sanatorium z Z U S i przyznali mi pół roku świadczenia rehabilitacyjnego
Wtajemniczona
21-01-2013, 18:35:22

piotr19 2013-01-21 14:41:37 Mam pytanie do którego lekarzamam udezyć ze skierowaniem do nfz na skierowanie na zabiegi ambulatoryjne w ramach sanatorium troche sie pogubiłem.
Piotrze, w twoim przypadku to nie ma problemu, gzie okiem sięgnąć tam jakieś sanatorium. Wyszukaj sanatorium w którym chciałbyś mieć zabiegi i sprawdź czy mają podpisaną umowę z NFZ-tem na Uzdrowiskowe Leczenie Ambulatoryjne Dorosłych i Dzieci. Leczenie trwa od 6-18 osobodni zabiegowych. W ramach uzdrowiskowego leczenia ambulatoryjnego masz zapewnione badania lekarskie oraz nie mniej niż trzy zabiegi dziennie. Sprawdź na ile dni mają podpisaną umowę bo w dolnośląskim to sanatoria mają różnie, jedni 6 inni 18 dni. Idź do lekarza rodzinnego i poproś o skierowanie na leczenie uzdrowiskowe. Jest to taki sam druk jak na leczenie sanatoryjne. W pkt.IV należy zaznaczyć kwadracik Uzdrowiskowe leczenie ambulatoryjne. Nie idź z tym skierowaniem do NFZ-tu, bo tam może cię wysłać rodzinny, będziesz długo czekać. Bierz skierowanie i udaj się do upatrzonego wcześniej sanatorium, tam Ci powiedzą jakie mają terminy i sami z NFZ-tem załatwią papiery. Uzdrowiskowe leczenie ambulatoryjne polega na tym, że gwarantują Ci zabiegi, a nocleg i wyżywienie masz we własnym zakresie. Ja też myślę o tej formie z tą różnicą, że nocleg muszę sobie gdzieś załatwić a na zabiegi dochodzić do sanatorium. Piotrze pamiętaj o tych dniach bo ta forma rehabilitacji przysługuje nam raz w roku. Powodzenia w szybkim załatwieniu skierowania.
Pozdrowienia dla wszystkich szyjek
Danka 2009-08-03 - wypadek 2009-09-09 - pierwsze MRI zalecana operacja 2012-06-19 - drugie MRI 2012-10-29 - operacja C5/C6 i C6/C7 implanty stałe
Forumowicz
22-01-2013, 06:58:48

dana220563 2013-01-21 19:35:22
Leczenie trwa od 6-18 osobodni zabiegowych. W ramach uzdrowiskowego leczenia ambulatoryjnego masz zapewnione badania lekarskie oraz nie mniej niż trzy zabiegi dziennie. Sprawdź na ile dni mają podpisaną umowę bo w dolnośląskim to sanatoria mają różnie, jedni 6 inni 18 dni.

Bardzo ciekawe ja byłem już 2 razy ambulatoryjnie w Łodzi i za każdym razem 24 dni + pisałem o przedłużenie tak więc za każdym razem byłem 41 dni bo tyle można maksymalnie.
"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Wtajemniczona
22-01-2013, 08:57:41

zima, zima, zima, pada, pada śnieg...jadę, jadę w świat ....samochodem
uff dzisiaj pół godizny musiałam odsnieżać samochód, w dwu łapkach trzymałam szczotkę bo śnieg taki cięzki że jedna łapka za słaba, ale mamy zimę,
jak byłam dzieckiem tak lubiłam śnieg i zimę a dzisiaj tej cholery nie cierpie, na sankach już nie jeżdże na nartach też, łyżew nigdy na nogach nie miałam to po cholere ta zima, jedyna pociecha taka że jakoś mniej mnie wszystko boli, ze strachu czy ciśnienia inniego?
jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu - oznaką czego jest puste biurko...?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: