Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29020)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Wtajemniczona
18-01-2013, 17:45:54

Witam wszystkie szyjki,
Piotrze mój operator dał mi skierowanie na rtg , które mam zrobić 3 m-ce PO i do niego przyjechać. To też będzie moje drugie rtg, pierwsze robiłam przed wypisem ze szpitala. Mam nadzieję, że zezwoli na rehabilitację bo do tej pory o tym słyszeć nie chciał. Widać każdy ma swoją wizję prowadzenia pacjenta. Czytam o tych wszystkich przyjemnościach i trochę Wam zazdroszczę.
Od innego lekarza dostałam skierowanie na MRI, które zrobię 6 m-cy PO. Jest to okres kiedy wszystko powinno być zagojone. Zrobię MRI dla swojej psychiki bo jako laik nie mam pewności co do rtg.
Pozdrawiam wszystkich, nocy bez bólu.
Danka 2009-08-03 - wypadek 2009-09-09 - pierwsze MRI zalecana operacja 2012-06-19 - drugie MRI 2012-10-29 - operacja C5/C6 i C6/C7 implanty stałe
Początkująca
18-01-2013, 19:26:43

piotr19 Jak to jest czy na kontrolę po robicie rtg,czy rm.W moim przypadku operator wskazał na rtg.Zastanawiam się czy nie zaproponować rm na kolejną kontrole?
Piotrze, większość lekarzy ( i mój też) kontrolnie zleca rtg, ponieważ widać na nim bardzo dobrze czy implant siedzi gdzie trzeba i czy tworzy się zrost. Na mri nie wiem jak to widać po tak krótkim czasie, być może kiepsko, natomiast widać sąsiednie poziomy oczywiście, co tam u nich. I dlatego ja na swój użytek sobie wykoncypowałam, zeby mri zrobić później, gdzieś tak po 7-8 miechach. No chyba żeby coś mocno dolegało, wtedy od razu.
Magda
gość
18-01-2013, 19:46:21

cisza na morzu za chwile odezwie się bałwan, tym bałwanem będzie.....................
Ktoś pytał o grupę niepełnosprawności. Oczywiście, każdy może się starać. Tym bardziej osoby które noszą w sobie troszkę tytanu.
Sam obecnie posiadam umiarkowany stopień niepełnosprawności.
=====================
http://www.stowarzyszenie-razem.org/swiadczenia/swiadczenia/rozporzadzenie-o-orzekaniu-niepelnosprawnosci-i-stopniu-niepelnosprawnosci.html
=====================
http://www.niepelnosprawni.pl/ledge/x/2435
Płynie garbaty ze ślepym łódką. Na środku jeziora złamało się wiosło i garbaty mówi:
- No, to żeśmy dopłynęli!
I ślepy wysiadł.
4 lutego niepełnosprawny Irek dostał termin na rehabilitację do Krzeszowic Będzie odlot, Boeing 787 Dreamliner już szykują ,w stanach zapalnych.
miłego,irek
krak62
Wtajemniczona
18-01-2013, 20:30:58

Do niepełnosprawnego Ireczka od niepełnosprawnej Kasi:
to czekamy na obszerne sprawozdanie,mogą być i foteczki(nie tylko kręgosłupa),anegdoty(starego górala,jak takiego znajdziesz wśród borowinki i solanki),kawałki(ale nie pizzy).Tylko nie pozwól aby za bardzo Tobie nie naprawili tego szkieletu,bo trzeba utrzymać ten umiarkowany.
Mam nadzieję,że się nie dasz tak łatwo.
to trzymanko Ircio
:)
Kasia
Forumowicz
19-01-2013, 08:05:02

Dzień dobry PERYSKOPKOM.Dziekuje za odpowiedzi Danie i Magdzie.Jestem spokojniejszy i nieprzekombinuje.Zatem musze zdobyć skierowanie na rtg.Irek czytam i się smieję chumor wraca.Dobry dowcip wart dobrej armii/tej zbawienia/.Wczoraj po zabiegach udało mi się wesprzec dobrym słowem panie pielegniarki,i teraz wiem co zrobic aby otrzymac zabiegi bez jechania do operatora do szczecina.Uprzejmość jest jak dwie armie.Pozdrawiam wszystkich PO przed i w trakcie.piotr
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Początkująca
19-01-2013, 08:15:57

Dzięki Piotrze za dobre słowo ,dzięki takim dobrym Duszkom jak ty czlowiek nabiera odpowiedniego dystansu tego wszystkiego.....mam nadzieję że w krótce ja równiez będę mogla wspierać nowych dobrym nastawieniem do tych naszych obolałych i zmęczonych szyjek!!!!!
Forumowicz
19-01-2013, 08:53:20

krak62 2013-01-18 20:46:21 cisza na morzu za chwile odezwie się bałwan, tym bałwanem będzie.....................
Ktoś pytał o grupę niepełnosprawności. Oczywiście, każdy może się starać. Tym bardziej osoby które noszą w sobie troszkę tytanu.
Sam obecnie posiadam umiarkowany stopień niepełnosprawności.
=====================
http://www.stowarzyszenie-razem.org/swiadczenia/swiadczenia/rozporzadzenie-o-orzekaniu-niepelnosprawnosci-i-stopniu-niepelnosprawnosci.html
=====================
http://www.niepelnosprawni.pl/ledge/x/2435
Płynie garbaty ze ślepym łódką. Na środku jeziora złamało się wiosło i garbaty mówi:
- No, to żeśmy dopłynęli!
I ślepy wysiadł.
4 lutego niepełnosprawny Irek dostał termin na rehabilitację do Krzeszowic Będzie odlot, Boeing 787 Dreamliner już szykują ,w stanach zapalnych.
miłego,irek
Oj to będzie bal w Krzeszowicach,Boeing 787 Dreamliner wyląduje chyba u Kargula na polu
Grają dwie kaczki w okręty:
- H5N1
- Trafiony, zatopiony!
Mama pyta się Jasia:
- Czy zmieniłeś rybkom wodę w akwarium?
- A po co, jak tamtej nie wypiły?
Jedzie słoń na rowerze za nim mrówka na motorku. Nagle mrówka wpada na słonia i powoduje wypadek:
- Mrówko, czemu mnie nie ominęłaś?! - pyta słoń.
- Chciałam, ale bałam się, że zabraknie mi benzyny...
- Które zwierzę jest bardziej pracowite: mrówka czy pszczoła?
- Mrówka, bo nie traci czasu na bzykanie!
Pozdrawiam wszystkie szyjki
ks Janusz
Początkująca
19-01-2013, 10:09:41

Witajcie szyjki
Przepracowałam pierwsze dwa tygodnie
26 stycznia minie mi pół roku, i dla przypomnienia bolało mnie w ramionach i barku, dłonie do trzeciego miesiąca paskudnie. W czwartym zaczęło się lepiej z szyją ale bark coraz gorzej. 3 stycznia poszłam do super osteopaty chociaż operator nie kazał, a on zdiagnozował mi paskudnie zamrożony bark, z szyją wszystko ok. Z jednej strony ulga, ale te jego pieszczoty są sadystyczne - tylko w okolicy pachy, podsunął mi fajnego ortopedę który dla większej ulgi w bólu wstrzyknął mi do stawu sterydzik z jakimś przeciwbólowym i żeby nie przechwalić i nie zapeszyć to więcej nie piszę, ale uśmiech mam na banana nareszcie. A randki z tym sadystą to będą trwały około pół roku - tak mnie uprzedził.
Życzę wam wszystkim cierpliwości i wytrwałości
EWA
Początkująca
19-01-2013, 10:52:39

Dzień dobry Marzenko.Moje kłopoty z kręgosłupem szyjnym zaczeły się w 2007r okropnymi bólami głowy,lekarka rodzinna dała mi skierowanie do szpitala bo podejrzewała guz mózgu.Wszpitalu porobili ni badania i okazało się, że te bóle głowy są od kręgosłupa szyjnego.Potem doszła jeszcze bardzo silna rwa barkowa i wtedy zaczęłam szukać porady u neurochirurgów,byłam u kilku i każdy zalecał operację, straszyli porażenim czterokończynowym.Pierwszą operację miałam w2008r poziom C5/C6 iC6/C7.Przez jakiś czas było dobrze, w następnym roku znów silna rwa ramienna,zrobiłam rezonans i następna operacja C3/4 w 2010r z tym, że wystąpiły komplikacje pooperacyjne związane z narkozą zapadłam w śpiączkę nastąpił też udar,ale wszystko w miarę dobrze się skończyło.Teraz w listopadzie ubiegłego roku miałam termin na 3 op poziomC4/5, ale odłożyłam na marzec, nie jestem gotowa psychicznie po tym co przeszłam po ostatniej operacji.Miałam też dużo rehabilitacji,ale i tak prawie nic mi to nie pomogła.Teraz doszła jeszcze milopatia i muszę iść na tą 3 operację.Odcinek lędzwiowy też nie jest lepszy.Na poziomach L3/L4, L4/L5 i L5/S1 tylne przepukliny jądra miażdzystego i obustronnym zwężeniem kanałów międzykręgowych.Żeby było jeszcze ciekawiej, to jeszcze dochodzi kr piersiowy, też są zmiany zwyrodnieniowe i na poz. Th11/Th12 torbiel Tarlowa.Tak w tej chwili wygląda mój kręgosłup,nic tylko usiąść i płakać.Pozdrawiam wszystkie szyjki przed i PO.
Malgos
Wtajemniczona
19-01-2013, 10:53:22

EWKA(Poznań) a mozna wiedzieć namiary na tego super-osteopatę
Kasia

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: