Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Wtajemniczona
14-01-2013, 15:58:15

Witam wszystkich,
Pati narazie tylko czytaj i uwazaj na siebie. Nie szalej, odpoczywaj.
Piotr, a ty te zabiegi to masz jako rehabilitacja ambulatoryjna czy sanatorium?
Od dziś zaczełam rehabilitacje. Masaż byl zbawieniem, oczywiście obręcz barkowa, łopatki, do szyjki nawet nie pozwoliłam palcem dotknąć.
ZUS poinformował mnie o sanatorium - 31.01 - 24 dni.
A ja mam takie pytanie czy ZCN to jakos z dyskopatia idzie w parze?! Tak sie zaczynam zastanawiać czy ta moja raczka to nie daje wlasnie objawow w kierunku ZCN.
Poki miałam kolnierz to reka praktycznie nie dokuczała, pewnie tez dlatego ze rygorystycznie nic nie robilam, a teraz jestem zosia samosia i chce pokazac ze ja wszystko sama.
Wrocily mi dretwienia, mrowienia palcow (II, III, IV), zimna dłoń a do tego takie uczucie jakby reke w nadgarstku ktos mi ukrecał. I to wszystko przede wszystkim ja reka jest w innej pozycji niż wzdłuż ciała.
Moze ja tylko panikuje, albo jakby to moj mąż powiedział: "nie wynajduj już sobie chorób" :)
Pozdrawiam
Kasia 2010-10-11 - nieszczęśliwy wypadek 2012-03-07 - MRI z potwierdzeniem dyskopatii 2012-10-23 - Operacja C5-C6 - implant stały Cervios PEEK
Początkująca
14-01-2013, 16:05:08

Cześć ulidka ja narazie jestem na zasilku rehabilitactjnym,wcześniej pół roku na zwolnieniu,lekarz kazał mi się ubiegać o zasiłek reh.kiedy stanęłam na komisji lekarz przyznał mi ół roku ale olsztyn się odwołał musiałam stanąć na komisji składającej się z trzech lekarzy i oni również stwierdziłi że powinnam otrzymać zasiłek.Nie wiem co będzie dalej myślę(mam nadzieję) że my rolnicy ze względu na charakter pracy możemy ubiegać się o stopień niepełnosprawności a może nawet rentę czasową jak myślisz ,a może dowiadywałaś się.Jak dawno jesteś po operacji co miałaś w RM ,jakie dolegliwości wszystko mnie interesuję bo nie wiem czego mam się spodziewać????
Forumowicz
14-01-2013, 18:14:45

Dobry wieczór WSZYSTKIM PERYSKOPKOM.Kasiek te zabiegi mam w miejscu zamieszkania czyli ambulatoryjne bo na sanatorium jest za wcześnie tak powiedział zus.Zaszalalem pozmywalem naczynia i bylo wszystko dobrze do momentu wstawienia naczyń na suszarkę w wysokości 170 cm.Ręka prawa przypomniala mi że przecholowalem dość szybko.piotr
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Forumowicz
14-01-2013, 18:18:14

Vika jak bym mial wiecznie marudzić to by forum nie starczyło.Ale kazdy czasem lubi tak pomarudzic,pozyjemy zobaczymy.piotr
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Wtajemniczona
15-01-2013, 08:35:23

piotr19 2013-01-14 19:18:14 Vika jak bym mial wiecznie marudzić to by forum nie starczyło.Ale kazdy czasem lubi tak pomarudzic,pozyjemy zobaczymy.piotr
Święta racja, najlepiej na forum bo są tu ludzie tacy jak my.
"Kto wysłucha jej, kto zrozumie?
Kto poczuje to co tylko ona czuje"
pozdrawiam
Danka 2009-08-03 - wypadek 2009-09-09 - pierwsze MRI zalecana operacja 2012-06-19 - drugie MRI 2012-10-29 - operacja C5/C6 i C6/C7 implanty stałe
Wtajemniczona
15-01-2013, 09:15:59

witam z mocno śnieżnej lubelszczyzny
czytam,żadko kiedy odpisuję żeby się nie powtarzać i ciągle nie gderać, ale posumowując mój ostatni wyjazd na blokade musze stwierdzić , że czuje się gorzej jak po pierwszej, po pierwsze ból który miał zniknąć (wtedy po 2-3 dniach minął zupełnie) zmiejszył się może o 10% i po siedzeniu przez godzinę muszę pochodzić, poleżeć, po drugie w nocy straszie się pocę, jakby mnie ktoś wiadrem wody oblał, tak że musze się przebierać, po trzecie kręci mi się w głowie i jestem słaba, po czwarte pije jak smok wawelski i tak mnie suszy że szok(2 butelki dziennie po 1,5 l), więc reasumując czuję się źle a miało być lepiej
jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu - oznaką czego jest puste biurko...?
Forumowicz
15-01-2013, 15:02:43

Dzień doberek PERYSKOPKOM.Stokrotko to te blokady może były nie dla ciebie,lekarz pomylil moze torby i dal ci za mocne.Jak mnie mocno bolalo to rodzinny dał mi przeciwbolowe ale nieuwzgłędnil mojej masy.Na mnie niedziałały.A te suszenie to jakby po dobrej zabawie?-żart.
Te zawroty to moze icisnienie,za wysokie.Przynajmniej tak bylo ze mną.A co do blokady to ortopeda mowił mi że to ostateczność-poza tym blokady sa szkodliwe.Raz w zyciu dostałem na łokiec prawej reki.Peryskop do gory Stokrotko.pozdrawiam .piotr
Wtajemniczona
16-01-2013, 13:09:42

hej piotrze, wiem, że to tak od razu nie zadziała, może jakby tylko leżała i pachniała a ja chce się ruszać i troche też muszę....wg mnie dr wie, jakie leki podaje, ale róznie działają wkońcu to sterydy i wziełam je bo to jak piszesz ostateczność, chociaż mój rodzinny też mi mówił nie brać, jak się da żyćale jak się nie śpi bo ból już jest nie do zniesienia to się próbuje co tylko możłiwe, kiedyś już tu pisałam że dobrze ze jestem zdiagnozowana bo byślałabym że to jakie raczydło tak boli, a tak to wiem, ma boleć, może po zrobienu szyjeczki lędźwie wkońcu przestaną boleć, jest taka opcja
u nas od rana pada, pada , pada wielkie platy mokrego śniegu, mamy zimę
a ciśnienie to ja mam raczej niższe niż wyższe bo czesto mam 90/60 albo 80/55 czasami zdarza mi się książowe,m tylko że wtedy to już glowizna mnie boli na maksa
jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu - oznaką czego jest puste biurko...?
Forumowicz
16-01-2013, 13:58:18

Witam WSZYSTKIE PERYSKOPKI.Stokrotka masz w takim razie niedociśnienie tak by się zdawalo-wiem ,że nic niewiem-ktos to powiedzial ba nawet mądre.Masz racje jak boli to juz wszystko jedno co bierzemy aby nie bolało.Zresztą tak jak ty jesli moge to sie ruszam .Choć na dalsze odległości samochód a dalej piechota w rozsadnym tępie.Dzisiaj zabiegi były w rdzawej wodzie była awaria ,a czekac 2 lub 3 godziny to sie nikomu nie chciało.Niemniej po hydromasarzu chce się brykać,choćby w myślach.Pozdrawiam-trzymaj się.piotr
gość
16-01-2013, 20:32:45

witam.dawno nie pisałam,ale jeżdże od lekarza do lekarza.Dalej jestem na antybiotykach bo w MRI mam stan zapalny i nie chce przejść.Tylko jak nie przejdzie to co dalej?Może imp;anty się nie chcą przyjąć,a co wtedy? Przy okazji rezonansu wykryto guzy na węzłach chłonnych są trzy po ok.2cm i guzy w tarczycy,Więc teraz hematolog i endokrynolog mi doszedł.Strasznie mnie boli lędżwiowy a operator chce go śrubować.Szyjne trochę lepiej choć boli mnie ręka,tylko ten stan zapalny który się utrzymuje już od 12 listopada mnie przeraża.Zażywm atybiotyk 3 razy dziennie po 300 mg i nie wiele pomaga,,,

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: