Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
16-12-2012, 08:43:26

Witam,może ktoś podpowie, szukam lekarza w Szczecinie od leczenia boreliozy,nic w necie nie mogę znaleźć .
Wtajemniczona
16-12-2012, 09:59:47

Małgorzato -Z tego co wiem to bolerioza zajmuja sie poradnie chrób zakaznych.
Na śląsku deszcz, a w Suwałkach śnieg spychaja na chodnikach, a ulice całe białe. Wczoraj miejscami śnieg sięgał do pasa.
Pozdrawiam,
Kasia 2010-10-11 - nieszczęśliwy wypadek 2012-03-07 - MRI z potwierdzeniem dyskopatii 2012-10-23 - Operacja C5-C6 - implant stały Cervios PEEK
Forumowiczka
16-12-2012, 11:19:34

Małgosiu-cyt zapytaj na
http://forum.gazeta.pl/forum/f,26140,Borelioza.html
Przejrzałam na szybko. Szukaj pomocy w gronie osób siedzących w temacie jako, że leczenie wymaga zaangażowania a nie traktowania ,,po łebkach"
Pozdrawiam Z.
Wtajemniczona
16-12-2012, 12:11:04

Witam wszystkie szyjki , nocka przespana z przerwami ta pogoda mi nie służy.
Nie wiem jak jest w innych szpitalach ja PO operacji nie mogłam nic pić. Nawadniały mnie 2 kroplówki i 3 x środki przeciwbólowe. Praktycznie leżeć, nie ruszać się i korzystać z basenu. Basen koszmar jak to robić na leżąco , 4 literki zawsze mokre. Dobra rada przygotujcie sobie rolkę papieru toaletowego pod ręką. Informacja nie miałam kołnierza zrobione 2 poziomy.
Piotrze to twoje lekarstwo na nic nierobienie - praca społeczna telefonem może skończyć się odebraniem świadczenia rehabilitacyjnego( jak dobrze pamiętam). Praca to praca bez względu czy płatna i jaka długa. ZUS w tej kwestii nie ma skrupułów i takie przypadki się zdarzają. Budżet pusty!!!
Mam pytanie czy ktoś może poradzić gdzie najlepiej pojechać na rehabilitację poszpitalną?
Pozdrawiam wszystkie szyjki, jak najmniej bólu i tych zmian pogody.
Danka 2009-08-03 - wypadek 2009-09-09 - pierwsze MRI zalecana operacja 2012-06-19 - drugie MRI 2012-10-29 - operacja C5/C6 i C6/C7 implanty stałe
gość
16-12-2012, 14:05:02

dziękuję,jestem zarejestrowana do poradni chorób zakaźnych na 28,05,2013 i nie wiem czy wydolę
Forumowicz
16-12-2012, 14:32:55

Witam WSZYSTKIE PERYSKOPKI.Dzisiaj siedzę w domku i nigdzie nie wychodzę pogoda niespecjalna.Dana żle się wyraziłem "praca" społeczna inaczej pomoc,telefonem z domu.Cyt zobaczę może mój operator będzie miał jakieś namiary prywatne to odezwę się do ciebie w środę wieczorem. Dana w sprawie rechabilitacji poszpitalnej to mi nic nie zalecono zobaczę po kontroli to dam znać.piotr
Wtajemniczona
16-12-2012, 15:13:16

Piotrze, kamień z serca bo ZUS to wredna instytucja.
Jak byłam na zwolnieniu przed operacją to co miesiąc mi udowadniali że jestem zdrowa. Dwa razy zabrali mi zwolnienie, ale lekarz prowadzący wypisywał nowe.
Moje MRI z 2009 r
Na poziomie C3/C4 widoczna jest pośrodkowo - prawoboczna wypuklina krążka m-k uciskająca worek oponowy. Na tym poziomie kanał kręgowy zwężony do 1 cm w wymiarze strzałkowym.
Na poziomie C4/C5 widoczna jest duża pośrodkowo - prawoboczna wypuklina krążka m-k uciskająca przednią powierzchnię rdzenia kręgowego i prawy korzeń nerwowy.Kanał kręgowy zwężony do 0,9 cm.
Na poziomach C5/C6, C6/C7 widoczne są duże pośrodkowo - dwuboczne wypukliny krążków m-k uciskającą przednią powierzchnię rdzenia kręgowego i korzenie nerwowe obustronnie. Kanał kręgowy zwężony do 0,8 cm. Z 2012 jeszcze gorsze.
Jadę jutro na kontrolę i też się podpytam gdzie najlepiej, ale za każdą wskazówkę będę wdzięczna.
Pozdrawiam wszystkie szyjki
Danka 2009-08-03 - wypadek 2009-09-09 - pierwsze MRI zalecana operacja 2012-06-19 - drugie MRI 2012-10-29 - operacja C5/C6 i C6/C7 implanty stałe
gość
16-12-2012, 17:49:24

Witam wszystkich.Dawno nie pisałam ale po operacji szyjki miałam problemy i skończyło się to reoperacją.W ciągu 3 tygodni dwie operacje-masakra.Po operacji szyjki czułam ucisk,duszenie i straszny problem z przełykaniem.Zrobiłam TK i nic nie wyszło,podwóch tygodniach jeszcze gorzej-zrobiłam MRI i okazało się,że mam krwiaka i ropień 6 na 3 cm który przesunął mi krtań,tchawice i płat tarczycy-natychmiast do szpitala.Dwa dni po diagnozie jechałam na operacje.Nie da się opisać co czułam.Wczoraj wróciłam do domu biorę antybiotyki i w styczniu kontrola.Najgorsze to ,to,że w ciągu 3 tyg. dwie operacje.Psychika siadła,bo ten ropień lubi wracać.Mało tego pobrali mi wycinek do badania tzw. posiew,ale laboratorium sie spaliło i moje próbki też-ja to mam szczęście...Pozdrawiam
Początkująca
16-12-2012, 18:43:44

Marti.
Bardzo przykre wiadomości od Ciebie nadchodzą. Trzeba mieć tylko nadzieję, że teraz będziesz wracać do zdrowia. Życzę Ci wszystkiego dobrego i mam nadzieję, że teraz będzie już tylko lepiej. Trzymaj się i bądż dobrej myśli. Serdecznie pozdrawiam.
Iwa
Forumowiczka
17-12-2012, 07:27:24

Marti...... obłęd..... takich powikłań się chyba nikt nie spodziewał.
6 na 3 cm - próbowałam sobie to wyobrazić w szyi - koszmar.
A dostałaś chociaż te badania TK i MR z NFZ na cito czy musiałaś sama sobie je zapłacić?
Asia
a po pierwszej operacji dostałaś antybiotyk profilaktycznie w szpitalu?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
DM1
Cześć choruje na dystrofie miotoniczna typu 1 od 10 lat czy ktoś jest w podobnej sytuacji? Proszę o kontakt na maila weronikakolodziejczak33@gmail.com
gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
gość
Caspr 2
Czy mając objawy neurologiczne oraz przeciwciała anty-CASPR2 w surowicy można mówić o przypadkowym znalezisku ?
gość
Ośrodek neurorehabilitacji z pegiem i tracho Lublin
Cześć.Syn jest po bardzo ciężkim urazie czaszkowo mózgowym ,po stabilizacji miednicy.Wybudzony od tygodnia z niewielką komunikacją typu wodzenie oczami I ściskanie prawą ręką.Szukamy ośrodka w okolicy Lublina neurorechabilitacji opieki całodobowej.Jakieś podpowiedzi może .Marta
Reklama: