Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Wtajemniczona
14-12-2012, 16:55:43

No moze i wiek mam niewielki, ale zmiany zwyrodnieniowe są spore. No a do tego alergia. Ten ruchomy co miałam mieć to właśnie jakies stopy metali, a mam sztywny ale sztuczny (https://orto.hi.is/skrar/276_cervios_english215.pdf).
A co do nic nie robienia to mam to samo..
Kasia 2010-10-11 - nieszczęśliwy wypadek 2012-03-07 - MRI z potwierdzeniem dyskopatii 2012-10-23 - Operacja C5-C6 - implant Cervios PEEK
Początkujący
14-12-2012, 19:12:20

Witam, w niedzielę miałem operację na trzech poziomach, od wczoraj jestem w domu, gardło troszkę boli , ale zapomniałem, że mam ręce( bo nie bolą), nieszczęście to zalecenie sześciu tygodni w kołnierzu pozdrawiam wszystkich, życie jest piękne
gość
14-12-2012, 19:19:13

Adam 47 powodzenia
Forumowicz
15-12-2012, 09:52:37

Witam adam 47, wśród tych po,to dobrze jesteś w domu .Zdrowienie idzie szybciej.Na gardło to kupiłes tantum verde tak myślę.Życzę powodzenia w swiecie naprawionych PERYSKOPÓW. Cyt i co u ciebie dalej poza nic nierobieniem ? Myślę że My mamy na drugiie" nic nierobienie".Pozdrawiam ze Szczecina WSZYSTKICH bolesnych tych przed po i w trakcie.Mam implanty stałe i poruszam głową prawie tak samo jak przed operacją.piotr
Wtajemniczona
15-12-2012, 10:55:02

Witaj Adam 47 mi na ból gardła polecono wit A+E, kapsułkę nie połykaj tylko pogryź aby witaminy spłynęły po gardle. Wież mi pomaga moje gardło było takie obolałe że śliny nie mogłam połknąć.
Jestem 7 tygodni PO i z tym nic nierobieniem to ciężko.
Całą nockę mam w plecy, u nas pada deszcz.
Pozdrawiam wszystkie szyjki.
Danka 2009-08-03 - wypadek 2009-09-09 - pierwsze MRI zalecana operacja 2012-06-19 - drugie MRI 2012-10-29 - operacja C5/C6 i C6/C7 implanty stałe
Początkująca
15-12-2012, 12:23:02

Mnie też czekają 3 poziomy.Nowy termin 10styczeń. Na gardło po operacji Tantum Verde ,ale w areozolu bo tabletką w pozycji leżącej można się udusić. Poleciła mi moja aptekarka Nuridriink .To jest dieta wysokoenergetyczna po operacji w formie drinków o różnych smakach.Pozdrawiam.
Wtajemniczona
15-12-2012, 13:13:24

Witaj
Adam 47
Może w tym "klubie nicnierobienia"ktoś zapali świeczkę,może to rozjaśni naszą sytuację,albo "chlapnie" kawał tak aby zmienić boczek,tylko nie za bardzo śmieszny bo jak robie uhaha to czuje jak mi sie tam wszystko rusza.

za wszystkich co ciągna za sobą "ogon bólu" trzymamy,oj trzymamy mocno!
Do szpitala(oprócz cosika na gardło) bierzemy butelke z dziubkiem to ułatwi zaspokojenie pragnienia PO.
pozdrowienia
Kasia
gość
15-12-2012, 18:34:04

Witam Szyjkowe grono
Czytam i podziwiam. Jak pięknie się powiększa grupa PO.
Dbajcie o siebie szczególnie. Nie ma co szaleć. Pozdrawiam i zdrowienia życzę. Na poprawę samopoczucia mała historia - wszak żartobliwa ale autentyczna
Z pamiętnika ojca-mężczyzny
Stoję sobie ostatnio spokojnie w kolejce do kasy w Carrefourze. Stoję sobie .... Stoję... Nagle zauważam przy drugiej kasie, wpatrzoną we mnie I uśmiechającą się się DO MNIE blondynę. Ale jaką blondynę Mówię Wam - Karaiby, słońce, plaża, Bacardi...! Ostatnio ładne dziewczyny się do mnie tak uśmiechały, gdy przytaszczyłem do akademika, na drugi dzień Po imprezie, skrzynkę zimnego piwa. Ale to było 10 lat temu... At jednak uśmiechała się do mnie przyjaźnie nawet bez piwa. Jakaś taka znajoma MI się przez chwilę wydała ale nie mogłem sobie przypomnieć skąd... Pewnie podobna do jakiejś aktorki... Powoli budził się we mnie głęboko uśpiony instynkt łowcy. Mieszanka adrenaliny I testosteronu wypełniały mój organizm. To one kazały MI bez zastanowienia zapytać:
- Przepraszam, czy my się skądś nie znamy?
Wypadło nawet nieźle. Lala połknęła haczyk. Jej reakcja była szybka, uśmiech bez zmian:
- Nie jestem pewna, ale chyba jest pan ojcem jednego z moich dzieci.....
Mówi się, że ludzki umysł potrafi w sytuacjach ekstremalnych pracować nie gorzej do komputera. Mój był w tej sekundzie w stanie konkurować z najlepszymi. Po chwili miałem wydruk. Zawsze używam gumek. Zdrada małżeńska jest już sama w sobie wydarzeniem szargającym nerwy szanującego się mężczyzny. Po co ją jeszcze dodatkowo komplikować? Mój komputer pokładowy przypomniał MI tylko trzy przypadki, które były odstępstwem do tej zasady. Koleżanka z pracy, na szczęście tak brzydka, tak że sama jej twarz była najlepszym zabezpieczeniem. Koleżanka żony z pracy, na szczęście Po takim alkoholu, że MI nie do końca ... Tego... Pozostała tylko jedna możliwość. Kiedy mogłem sobie strzelić dzidziucha na boku. Nie omieszkałem podzielić się tą radosną nowiną z matką mojego nieślubnego dziecka I setką kupujących przy okazji:
- Już wiem, Pani musi być tą stripteaserką, którą moi koledzy zamówili na mój wieczór kawalerski przed 8-ma laty. Pamiętam, że za niewielką dodatkową opłatą zgodziła się pani wtedy robić TO ze mną na stole w jadalni na oczach moich klaszczących kolegów I tak się pani przy tym rozochociła, że na koniec za darmo zrobiła im pani wszystkim Po lodziku!!!
Zaległa całkowita cisza. Nawet kasjerki przestały pracować. Wszyscy wpatrywali się na przemian we mnie i w czerwieniącą się coraz bardziej ślicznotkę. Kiedy osiągnęła kolor znany w kręgach muzycznych jako Deep Purple wysyczała przez śliczne usteczka:
- Pan się myli, jestem wychowawczynią pana syna z II B.

Pozdrawiam
Bogna
Forumowicz
15-12-2012, 19:51:56

Dobry wieczór PERYSKOPKOM-Pozdrawiam WSZYSTKICH BOLESNYCH.Sen w dzień 2 godz postawił mnie na nogi.Pamietam by sie oszczedzać. Dana faktycznie broniłaś się kilka lat przed operacja.Moja obrona trwala 2 minuty,a pózniej zgoda i czekanie na operację.Znalazłem lekarstwo na nic nierobienie to praca społeczna -telefonem,i jakoś to idzie.Poza tym sporo znajomych mnie odwiedza.Na razie jest dobrze nic nie boli tylko sie nęcze szybko.Pozdrawiam ,i życze nocki bez bólu.piotr
Forumowiczka
15-12-2012, 22:01:07

a propos nocki bez bólu - kurcze ale mi ten deszcze nie służy.......
rano jeszcze było znośnie, chociaż już nie dobrze, ale od południa mnie męczy.
To tak informacyjnie dla innych meteopatów. Nie wiem czy to spadek ciśnienia ciągnie za blizny nerwów , czy wilgoć działa na powięzie - bez względu na to co to jest - niech już sobie "idzie".
Asia

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Wynik rezonansu magnetycznego głowy z kontrastem
Dzień dobry, miałem wykonany rezonans głowy z kontrastem z powodu historii tętniaków w rodzinie. Tętniaków nie wykryto ale : W zakresie podkorowej istoty białej obu półkul mózgu widocznesą pojedyncze, bardzo drobne ogniska hyperintensywne w sekwencjach T2-zależnych, wielkości do 2mm(na granicy widzialności, możliwe do uwidocznienia jedynie w sekwencji wykonanej drobnymi warstwami). -Zmiany te nie ograniczają dyfuzji, nie ulegają wzmocnieniu kontrastowemu - ich charakter niespecyficzny - w pierwszej kolejności w różnicowaniu uwzględnić należy drobne ogniska degeneracji naczyniopochodnej. Mężczyzna 32 lata. Czy jest się czym martwić? Jakie mogą być przyczyny i leczenie? Nie mam objawów. Pozdrawiam
gość
Paraliż rąk w samolocie
Czy ktoś się spotkał z takim przypadkiem. Syn po raz pierwszy leciał samolotem. W czasie startu sparaliżowało mu obie ręce, częściowo policzki, miał problem z mówieniem. objawy zaczęły ustępować, gdy samolot osiągnął wysokość. Trwało to około godzinę. Potem się już nie powtórzyło. Co może być powodem?
gość
Entezopatia
Witam, Rozpoznano u mnie przodopochylenie kręgosłupa szyjnego u ortopedy poprzez wykonanie badania RTG. Byłem u neurochirurga i potwierdził ową przypadłość oraz wystawił mi rozpoznanie Entezopatia w zakresie kręgosłupa, Opis: Bóle w odcinku C bez promieniowania kończynowego. W wykonaniu Mri nie uwidoczniono kompresji struktur nerwowych. Ból jest najpewniej wynikiem entezopatii i wyrodnienia stawów miedzykręgowych. Proponuje leczenie zacząć od laserowego odnerwienia segmentów C4-C7 dx. Chciałbym się zapytać czy owa technika daje duża ulgę w bólu ? czy któryś z lekarzy specjalistów miał podobny przypadek do mojego? Jakie są jeszcze możliwości leczenia mojej przypadłości, która bardzo mi sprawia ból od samego rana do wieczora ;/ Czy po terapii laserem można jakoś wyćwiczyć kręgosłup aby tak bardzo nie naciskał na szyję ? Proszę o pomoc bo zabieg kosztuje 3000 zł i nie wiem czy warto się na niego decydować?
gość
Ucisk w głowie, co to może być?
Jestem mężczyzną, mam 26 lat i od jakiegoś czasu odczuwam dolegliwości w lewej części głowy. Odczuwam je w zasadzie cały czas, raz mocniej, raz słabiej. Na szyi z tyłu po lewej stronie mam guzki, które zmieniają swój rozmiar. Lekarz rodzinny mówi, że to mogą być mięśniowe zgrubienia od złej pozycji, ale... mam szumy uszne właśnie promieniujące jakby od tej szyi na głowę, szczególnie przy odchylaniu głowy w prawo. Odczuwam ucisk w głowie z lewej strony, w skroni i na czubku głowy, a także w oku (okulary, większa wada wzroku w lewym oku). Słyszę czasem pukanie w lewym uchu, takie pulsowanie. Ból głowy nasila się czasem przy nachyleniu, niekiedy odczuwam takie ukłucie lub uczucie ciepła bez zmiany pozycji. Zdarza się też mgła mózgowa. Badania krwi, moczu, ciśnienie, EKG, echo serca, tętnic szyjnych, badania okulistyczne - wszystko w normie. Lekarz rodzinny nie widzi powodu do skierowania do neurologa, twierdzi, że to problemy związane z przeciążeniem kręgosłupa - mam pracę głównie siedzącą. Czy to może być tętniak? Mam też problemy stomatologiczne, czy to może być od tego?
Reklama:
Reklama:
Reklama: