Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowicz
17-12-2012, 08:33:38

Witam Wszystkie PERYSKOPKI.Dana powodzenia na kontroli .Wyniki o których piszesz to spore , u mnie były 9mm i 10mm dlatego od razu zdecydowałem się na operację 2 poziomów.Powodzenia piotr.Marti to faktycznie niezła jazda z przeszkodami-ale trzymaj sie.My damy radę.Zapewne wszyscy będa myślami z toba.Serdecznie pozdrawiam piotr
gość
17-12-2012, 08:36:00

Marti trzymaj się,będzie dobrze
gość
17-12-2012, 08:44:46

Marti- przykro mi bardzo i chyba po trochę wiem co czułaś i czujesz, pozostaje współczuć i mieć nadzieję, że ropień nie powróci, tego życzę...dziś wszystko wygląda "czarno" ale zobaczysz spojrzysz wstecz za jakiś czas i będziesz się dziwić ile to przeszłaś i nadal jesteś super babką :)
Asiu ja na mój rezonans po operacji na cito czekałam 1,5 m-ca...szkoda słów...
pozdrawiam Was ciepło.
Wtajemniczona
17-12-2012, 09:51:48

Marti - jestem z Tobą, trzymaj sie i badz dzielna. Pamietaj ze nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło ! Ważne ze tak szybko była reakcja, a nie tekst w stylu "poczekajmy jeszcze i zobaczymy jak to bedzie".
Ja wam moge sie pochwalic że dostałam nowa umowe o prace mimo ze jestem na zwolnieniu i jeszcze nie wiadomo kiedy wróce do pracy. Widac nie jestem im tak obojętna :)
Jutro mija 8 tyg po i mam kontrol, zobaczymy co lekarz powie. Mam fotki zrobione ale moj opis to woła o pomstę do nieba: "stan po operacji kregosłupa odcinka szyjnego c5-c6".
Trzymajcie sie!
Pozdrowienia z zasypanych, białych Suwałk :)
Kasia 2010-10-11 - nieszczęśliwy wypadek 2012-03-07 - MRI z potwierdzeniem dyskopatii 2012-10-23 - Operacja C5-C6 - implant stały Cervios PEEK
Początkująca
17-12-2012, 10:24:29

Witajcie kochane szyjki!Ja jestem 8 tygodni po operacji 2 poziomy na sztywno.jakieś dwa tygodnie mnie nie było tu na forum,bo wyobrażcie sobie co mi sie przytrafiło.Kolezanka ,która wiedziała o mojej opercji przy kolejne wizycie chciała mnie z radości wyściskać.Podesz la od tyłu i złapała mnie za szyję przechylajac do tyłu ,oczywiście z zaskoczenia.Od razu poleciały mi z bólu łzy.Potem bylo strasznie ,bol,zawroty glowyból twarzy.Dobę nawet nie jadłam.Lezałam parę dni.Dopiero teraz po dwoch tygodniach jest trochę lepiej,Robiłam kontrolny rentgrn i byłam u operatora na kontroli.Niby z implantami ok.Ale dopiero po rezonansie będzie wiadomo czy nie naruszone poziomy poniżej i powyżej.Nadal czuję zawroty głowy,boli mnie tył głowy i czasem twarz z dretwieniem nosa i ust.Ostrzegam Wszystkich po niech uprzedzają swoich znajomych żeby ich nie "uszkodzili" niechcący..Bo u mnie nie wiadomo jak to się skończy,bo mialam jeszcze jedną nie operowaną mniejszą przepuklinę,która nie wiadomo jak zareagowała na tę sytuację.A w czwartek spotkała by mnie podobna sytuacja,tylko moj mąż mnie uratował.Więc błagam uważajcie na siebie szyjki kochane,no chyba,że macie bardziej myślących znajomych niż ja.A co do bólu gardła po to u mnie sprawdził się Tantum werde tabletki do ssania ze znieczulaczem.takie zieloneSą super.A co do rany pooperacyjnej,to mne też trochę ciągnie i piecze.Więc to chyba normalne.Dzwoniłam do dermatologa i doradz stosowanie żeli silikonowych,zeby blizna byla jak najmniej widoczna.Ja stosuję już 4 tygonie i jest lepiej.Bardzo Wszystkie Szyjki pozdrawiam.
Początkująca
17-12-2012, 10:27:31

Marti trzymaj sie!Trzeba się nastawić pozytywnie,choć wiem jak to trudne gdy się cierpi.Ściskam!
Forumowicz
17-12-2012, 12:04:52

Raz jeszcze witam WSZYSTKICH.Ulidka dziękuję za ostrzeżenie.Małzonka ostatnio chciała mnie przytulić i to za szyje ale sie nie dałem-tak wiec masz racje z nami to jak z jajkami.Nawet jak się witam to podaję lewą rękę bo mogę niezdążyć ostrzec by delikatnie.Niektorzy mają zamiast ręki imadło.Rana nie ciągnie noscar spowodował ,że rane w 2/3 prawie niewidać.pozdrawiam piotr.Kasiek zrobiłem rtg ale bez opisu,operator stwierdził że niema takiej potrzeby.Widziałem zdjęcia na swoim komputerze nawet niezłe.Pogratulować reflleksu małżonkowi.Pozdrawiam WSZYSTKIE PERYSKOPKI ze Szczecina gdzie śnieg topnieje a kark o tym przypomina.piotr
Wtajemniczona
17-12-2012, 15:11:34

No i musze sie wam pozalic ze ZUS przysłał mi równiez zaproszenie na spotkanie. Tak myslałam że nie popuszczą mi zwolenia na 70 dni.
Chamskie jest tylko to że dzisiaj (godz 16) dostałam list a pojutrze mam sie stawic na godz 9 rano. A te 120km w jedną strone do pokonania to pikus, bo przeciez zaraz z dyni zrobie karete i mnie zawiezie... Masakra!
Kasia 2010-10-11 - nieszczęśliwy wypadek 2012-03-07 - MRI z potwierdzeniem dyskopatii 2012-10-23 - Operacja C5-C6 - implant stały Cervios PEEK
gość
17-12-2012, 17:19:37

Witam wszystkich i dziękuje za wsparcie i dobre słowo.. Powoli wracam do zdrowia,rana boli bo to w tym samym miejscu cieli dwa razy no i z przełykaniem nie jest jeszcze dobrze.W styczniu mam wizyte i rezonans.Po pierwszej operacji szyjki nie miałam antybiotyków.Czy ktoś z was brał antybiotyki? Teraz biore cały czas i jeszcze przez 3 tygodnie.Gdyby mieli mój posiew to by im było łatwiej podać dokładną przyczyne,a teraz leczą trochę na ślepo bo wyniki spłonęły.Psychicznie -różnie.Bardzo wspiera mnie mąż i dziękuje że jest przy mnie taki anioł.Wszystko okaże się po MRI bo krtań jest trochę przesunięta i nie wiem czy powróci na swoje miejsce czy to uczucie które teraz mam w gardle nie daj Boże ,że tam coś znowu jest..Pozdrawiam i dzięki jeszcze raz za wasze wsparcie.. Krak jesteś już po?
gość
17-12-2012, 20:30:17

Cześć.
marti_76, od kilku lat jestem przed. W najbliższym czasie nie wybieram się pod skalpel. Jak pisałem już niejednokrotnie, żyję sobie w symbiozie ze swoimi kilkoma przepuklinami. Mam nadzieję, że już tak zostanie. Jak nastąpią jakieś drastyczne zmiany napiszę.
Trzymajcie się wszyscy cieplutko, jutro nowy dzień pełen nadziej, że następny będzie jeszcze lepszy. I tak się toczy życie, z dnia na dzień i wiara w ten następny dzień, wiara ludzi, w Boga. Wierzymy w lepsze jutro, ale czy to lepsze jutro nie było wczoraj? Może już dobrych dni wyczerpał się limit.
Głowy do góry, piersi wypięte,..... i wszystko będzie dobrze.
============================
Pacjenci psychiatryka opanowali swój szpital i wzięli zakładników. Żądają miliona helikopterów i jednego dolara.
- Dzięki Bogu, w końcu dostałem rozwód, kamień z serca!
- I rogi z głowy...
Miłego, irek

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: