Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
15-01-2011, 11:42:14

Odbyłam wizytę u mojego neurochirurga. Dał skierowanie na TK /termin 1.marca/ i z wynikiem do kontroli, czyli przynajmniej do polowy marca nosze na szyi swoja wątpliwa ozdobę. Doktor powiediział że podczas wizyty w marcu musimy się poważnie zastanowić co robić z moim biedmym lędzwiowym odcinkiem.
Co do roli Bolka na naszym forum... No cóz, prawie każde forum ma swojego trolla, który nie mając nic lepszego do roboty w zyciu stara się popisać i wydać lepszym, mądrzejszym niz jest w rzeczywistości. Nasz Bolek to taki Antek Emigrant z forum onetowego, tyko kudy naszemu Bolkowi do intelektualnych popisów tamtego.
Nasz dzielny forumowy komentator Bolek bawi się naszym kosztem i niech mu będzie, widocznie nie doświadczył w swojej chorobowej historii /czy on w ogóle zagląda do nas, bo cos mu dolega?/ tego, co my, kiedy jedynym wyjściem stała się operacja.
Bolku, skoro jestes kowalem swojej szyjki, to kuj dalej, a z sił nie opadaj. Zobaczymy. kto sie będzie smiał ostatni.
gość
15-01-2011, 12:52:11

Witam Szyjki .
Jedyne co powinnyśmy zrobić to zostawić Bolka w spokoju i nie zawracać sobie Nim głowy.Po co się nakręcać,zostawić i koniec.
Janusza poznałam osobiście -wspaniały człowiek ale czy masochista ? o kurcze to z czasem i ja taka masochistką się stanę bo już mam dwie operacje na szyjce zrobione .
Szczęśliwy ten kto nie cierpiał tak ,że chwilami różne myśli przychodziły do głowy te najczarniejsze- skoro Dolargan pomógł na chwilkę to co dalej i taka jazda przez 4 miesiące dzień i noc.A termin operacji za dwa miesiące a chciałoby się tu i teraz- niech kroja aby pozbyć się bólu.
Janusz pozdrawiam Ciebie serdecznie i każdą rade, poradę przyjmę od Ciebie- kolejna kandydatka na masochistkę Grażyna.
Ewa jak Twoja łopatka -moja troszeczkę czasami daje znać,że jest a tak to su.....dmuchając na zimne.
Drogie Szyjki dziś strasznie leje deszcz ale to nic jutro i w pogodzie będzie lepiej i nasze zdrowie też lepsze.
Pozdrawiam ciepło Grazyna.
gość
15-01-2011, 14:12:20

Witam,
Moi drodzy, nie przejmujcie się Bolkiem, na forum co jakiś czas pojawia Bolek lub Lolek faceta trzeba ignorować. Zboczeńców w naszym kraju naprawdę jest dużo, krótko dla "kochanego Bolka":

Bolek i Lolek spędzali razem wakacje pod namiotem. Wiadomo, jak to lato - dni gorące, noce chłodne. Pewnego wieczoru Lolek mówi więc do Bolka:
- Bolek, wiesz, w nocy zimno jest, to może byśmy spali razem w jednym śpiworze?
Bolek zgodził się bez zastanowienia. Leżą, po chwili Bolek mówi do Lolka:
- Ty. Lolek, walisz konia?
- Tak - mówi Lolek.
- To wal swojego!

Bardzo proszę administratora forum o utrudnienie życia Bolkowi.

Pozdrawiam,
Irek
Forumowiczka
15-01-2011, 14:22:27

Fajnie, że zajrzałeś, Irku.

Ale u mnie pogoda, deszcz i wiatr, wiadomo, że to nie jest to, co nasze kręgosłupy lubią najbardziej...

Dostałam skierowanie do sanatorium NFZ, od 14 lutego do 8 marca, do Buska Zdroju. Cieszę się, bo na ten czas przypadają ferie zimowe i może uda mi sie tak wszystko zorganizować żeby wyjechać rodzinnie. Ciekawe, jaka będzie pogoda? Zimowa czy wiosenna?
No i liczę na buskowe siarki
amadobo 2011-01-15 12:42:14
Bolku, skoro jestes kowalem swojej szyjki, to kuj dalej, a z sił nie opadaj. Zobaczymy. kto sie będzie smiał ostatni.

Tola?
gość
15-01-2011, 15:07:42

Cześć Spineczko,

Siarka, borowina plus masaże, to super zestaw dla naszych kręgosłupów.
Mam pytanie, czy ktoś z forumowiczów korzystał z turnusów rehabilitacyjnych z PFRON-u ?

pozdr, Irek
Początkująca
15-01-2011, 15:31:58

Dzień dobry Wszystkim Szyjkom ! Dawno nie pisałam bo nastrój kiepski. Nie przyznano mi świadczenia rehabilitacyjnego - odwołuję się do sądu. Termin operacji odwlekł się niestety do drugiego tygodnia lutego a dolegliwości coraz to nowe. Zanika mi kolejny mięsień w dłoni ,boli łokieć ręką ruszać mogę coraz mniej.Jestem kolejną masochistką i nie mogę się doczekać lutego.Pozdrawiam Wszystkie Kochane Szyjki i dziękuję,że Jesteście i dzielicie się Swoimi doświadczeniami.Dorota
gość
15-01-2011, 16:15:17

Kochani Nie dziwcie się Bolkowi Jest tylko zwykłym szaraczkiem jak i my Dam Wam lepszy przykład kompetencji osoby mądrej i wykształconej W ub tygodniu byłam na komisji wZUS ie -kończył mi się pierwszy rok renty Jestem po 2 poziomach szyjki a przede mną laminoplastyka szyjna Owszem przedłużono mi rentę o 8 miesięcy ale przez lekarza orzecznika zostałam potraktowana właśnie jak masochistka Liczył ile zostało mi jeszcze poziomów do zoperowania i stwierdził że jak tylko będę chciała to neurochirurdzy mają u mnie jeszcze kilka razy pole do popisu Z jego wypowiedzi wynikało że ja to robię dla przyjemności -godząc się na operację Wierzcie mi -byłam kilka razy w trakcie świadczenia rehabilitacyjnego na komisjach ale tak nawiedzonego lekarza jeszcze nie spotkałam Nawet nie potrafiłabym Wam opowiedzieć w jaki sposób przebiegała cała wizyta bo stwierdzilibyście że ja mam coś z głową W najbliższym czasie dostanę skierowanie do sanatorium a tam mnie uzdrowią z cukrzycy nadciśnienia no i oczywiście kręgosłup Ja oczywiście w to wierzę i liczę że jesienią tego roku będę w pełni sił zdrowa szczęśliwa i gotowa do dalszej owocnej pracy aż do śmierci żeby broń Boże Zus nie musiał mi płacić jałmużny ze swojej kasy (mam 27 lat pracy ) Pozdrawiam wszystkich Bogda
Początkująca
15-01-2011, 21:14:10

Grazynko kochana!!!
Dzieki czuję się dobrze,wiesz czasami tam zakuje tam zastrzyka ale chyba idzie w dobrym kierunku,Lopatka juz nie boli i nie biorę lekow p/bólowych,wyobraz sobie Zaldiar leży zwyczajnie leży i nic.
Ale sie ludzie tu nakręcili tz.mają rację bo co sie bedzie jakiś tu nabijał z chorych ludzi,ale masz rację zostawmy to bez sensu.
Mam nadzieję,że u Ciebie też ok,trzymaj sie ciepło,napisze ci co po kontroli 25 jadę do Elbląga.

Pozdrawiam szyjeczki kochane Ewa
gość
15-01-2011, 22:25:24

Moi drodzy dziękuję wam za słowa wsparcia ale nie nazywam się alfa lub omega jestem tak jak wy zwykłym szarym człowiekiem mającym prawo do omyłek i błędów i nie chcę by Bolka ignorować może w jego słowach jest ulga w bólu i cierpieniu każda metoda jest dobra oby tylko przyniosła ulgę i pozwoliła żyć dalej . Ja z swojej strony by nie nie narażać sie na antagonizmy zlikwidowałem swoje konto i proszę nie poczytać to za tchórzostwo lub brak motywacji ale tak jak napisałem już jestem zmęczony tym tematem i oby bolek umiał przekazać swoje doświadczenia bez względu na własne ja
Pozdrawiam mój adres priv dostepny na stronach dyskopatia a operacja kręgosłupa szyjnegao Janusz
Forumowiczka
16-01-2011, 07:41:25

No wiesz co Januszu? Teraz to przesadziłeś
Można nie pisać na forum, można tu nie zaglądać, nie czytać - ale po co likwidować konto? Mam kilka (jeśli nie kilkanaście) kont na różnych forach, nie korzystam ze wszystkich - ale WIEM, że zawsze mogę to zrobić.

Co do Bolka to myślę, że jeśli chce z nami pozostać to się o tym dowiemy

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: