Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
15-01-2011, 11:42:14

Odbyłam wizytę u mojego neurochirurga. Dał skierowanie na TK /termin 1.marca/ i z wynikiem do kontroli, czyli przynajmniej do polowy marca nosze na szyi swoja wątpliwa ozdobę. Doktor powiediział że podczas wizyty w marcu musimy się poważnie zastanowić co robić z moim biedmym lędzwiowym odcinkiem.
Co do roli Bolka na naszym forum... No cóz, prawie każde forum ma swojego trolla, który nie mając nic lepszego do roboty w zyciu stara się popisać i wydać lepszym, mądrzejszym niz jest w rzeczywistości. Nasz Bolek to taki Antek Emigrant z forum onetowego, tyko kudy naszemu Bolkowi do intelektualnych popisów tamtego.
Nasz dzielny forumowy komentator Bolek bawi się naszym kosztem i niech mu będzie, widocznie nie doświadczył w swojej chorobowej historii /czy on w ogóle zagląda do nas, bo cos mu dolega?/ tego, co my, kiedy jedynym wyjściem stała się operacja.
Bolku, skoro jestes kowalem swojej szyjki, to kuj dalej, a z sił nie opadaj. Zobaczymy. kto sie będzie smiał ostatni.
gość
15-01-2011, 12:52:11

Witam Szyjki .
Jedyne co powinnyśmy zrobić to zostawić Bolka w spokoju i nie zawracać sobie Nim głowy.Po co się nakręcać,zostawić i koniec.
Janusza poznałam osobiście -wspaniały człowiek ale czy masochista ? o kurcze to z czasem i ja taka masochistką się stanę bo już mam dwie operacje na szyjce zrobione .
Szczęśliwy ten kto nie cierpiał tak ,że chwilami różne myśli przychodziły do głowy te najczarniejsze- skoro Dolargan pomógł na chwilkę to co dalej i taka jazda przez 4 miesiące dzień i noc.A termin operacji za dwa miesiące a chciałoby się tu i teraz- niech kroja aby pozbyć się bólu.
Janusz pozdrawiam Ciebie serdecznie i każdą rade, poradę przyjmę od Ciebie- kolejna kandydatka na masochistkę Grażyna.
Ewa jak Twoja łopatka -moja troszeczkę czasami daje znać,że jest a tak to su.....dmuchając na zimne.
Drogie Szyjki dziś strasznie leje deszcz ale to nic jutro i w pogodzie będzie lepiej i nasze zdrowie też lepsze.
Pozdrawiam ciepło Grazyna.
gość
15-01-2011, 14:12:20

Witam,
Moi drodzy, nie przejmujcie się Bolkiem, na forum co jakiś czas pojawia Bolek lub Lolek faceta trzeba ignorować. Zboczeńców w naszym kraju naprawdę jest dużo, krótko dla "kochanego Bolka":

Bolek i Lolek spędzali razem wakacje pod namiotem. Wiadomo, jak to lato - dni gorące, noce chłodne. Pewnego wieczoru Lolek mówi więc do Bolka:
- Bolek, wiesz, w nocy zimno jest, to może byśmy spali razem w jednym śpiworze?
Bolek zgodził się bez zastanowienia. Leżą, po chwili Bolek mówi do Lolka:
- Ty. Lolek, walisz konia?
- Tak - mówi Lolek.
- To wal swojego!

Bardzo proszę administratora forum o utrudnienie życia Bolkowi.

Pozdrawiam,
Irek
Forumowiczka
15-01-2011, 14:22:27

Fajnie, że zajrzałeś, Irku.

Ale u mnie pogoda, deszcz i wiatr, wiadomo, że to nie jest to, co nasze kręgosłupy lubią najbardziej...

Dostałam skierowanie do sanatorium NFZ, od 14 lutego do 8 marca, do Buska Zdroju. Cieszę się, bo na ten czas przypadają ferie zimowe i może uda mi sie tak wszystko zorganizować żeby wyjechać rodzinnie. Ciekawe, jaka będzie pogoda? Zimowa czy wiosenna?
No i liczę na buskowe siarki
amadobo 2011-01-15 12:42:14
Bolku, skoro jestes kowalem swojej szyjki, to kuj dalej, a z sił nie opadaj. Zobaczymy. kto sie będzie smiał ostatni.

Tola?
gość
15-01-2011, 15:07:42

Cześć Spineczko,

Siarka, borowina plus masaże, to super zestaw dla naszych kręgosłupów.
Mam pytanie, czy ktoś z forumowiczów korzystał z turnusów rehabilitacyjnych z PFRON-u ?

pozdr, Irek
Początkująca
15-01-2011, 15:31:58

Dzień dobry Wszystkim Szyjkom ! Dawno nie pisałam bo nastrój kiepski. Nie przyznano mi świadczenia rehabilitacyjnego - odwołuję się do sądu. Termin operacji odwlekł się niestety do drugiego tygodnia lutego a dolegliwości coraz to nowe. Zanika mi kolejny mięsień w dłoni ,boli łokieć ręką ruszać mogę coraz mniej.Jestem kolejną masochistką i nie mogę się doczekać lutego.Pozdrawiam Wszystkie Kochane Szyjki i dziękuję,że Jesteście i dzielicie się Swoimi doświadczeniami.Dorota
gość
15-01-2011, 16:15:17

Kochani Nie dziwcie się Bolkowi Jest tylko zwykłym szaraczkiem jak i my Dam Wam lepszy przykład kompetencji osoby mądrej i wykształconej W ub tygodniu byłam na komisji wZUS ie -kończył mi się pierwszy rok renty Jestem po 2 poziomach szyjki a przede mną laminoplastyka szyjna Owszem przedłużono mi rentę o 8 miesięcy ale przez lekarza orzecznika zostałam potraktowana właśnie jak masochistka Liczył ile zostało mi jeszcze poziomów do zoperowania i stwierdził że jak tylko będę chciała to neurochirurdzy mają u mnie jeszcze kilka razy pole do popisu Z jego wypowiedzi wynikało że ja to robię dla przyjemności -godząc się na operację Wierzcie mi -byłam kilka razy w trakcie świadczenia rehabilitacyjnego na komisjach ale tak nawiedzonego lekarza jeszcze nie spotkałam Nawet nie potrafiłabym Wam opowiedzieć w jaki sposób przebiegała cała wizyta bo stwierdzilibyście że ja mam coś z głową W najbliższym czasie dostanę skierowanie do sanatorium a tam mnie uzdrowią z cukrzycy nadciśnienia no i oczywiście kręgosłup Ja oczywiście w to wierzę i liczę że jesienią tego roku będę w pełni sił zdrowa szczęśliwa i gotowa do dalszej owocnej pracy aż do śmierci żeby broń Boże Zus nie musiał mi płacić jałmużny ze swojej kasy (mam 27 lat pracy ) Pozdrawiam wszystkich Bogda
Początkująca
15-01-2011, 21:14:10

Grazynko kochana!!!
Dzieki czuję się dobrze,wiesz czasami tam zakuje tam zastrzyka ale chyba idzie w dobrym kierunku,Lopatka juz nie boli i nie biorę lekow p/bólowych,wyobraz sobie Zaldiar leży zwyczajnie leży i nic.
Ale sie ludzie tu nakręcili tz.mają rację bo co sie bedzie jakiś tu nabijał z chorych ludzi,ale masz rację zostawmy to bez sensu.
Mam nadzieję,że u Ciebie też ok,trzymaj sie ciepło,napisze ci co po kontroli 25 jadę do Elbląga.

Pozdrawiam szyjeczki kochane Ewa
gość
15-01-2011, 22:25:24

Moi drodzy dziękuję wam za słowa wsparcia ale nie nazywam się alfa lub omega jestem tak jak wy zwykłym szarym człowiekiem mającym prawo do omyłek i błędów i nie chcę by Bolka ignorować może w jego słowach jest ulga w bólu i cierpieniu każda metoda jest dobra oby tylko przyniosła ulgę i pozwoliła żyć dalej . Ja z swojej strony by nie nie narażać sie na antagonizmy zlikwidowałem swoje konto i proszę nie poczytać to za tchórzostwo lub brak motywacji ale tak jak napisałem już jestem zmęczony tym tematem i oby bolek umiał przekazać swoje doświadczenia bez względu na własne ja
Pozdrawiam mój adres priv dostepny na stronach dyskopatia a operacja kręgosłupa szyjnegao Janusz
Forumowiczka
16-01-2011, 07:41:25

No wiesz co Januszu? Teraz to przesadziłeś
Można nie pisać na forum, można tu nie zaglądać, nie czytać - ale po co likwidować konto? Mam kilka (jeśli nie kilkanaście) kont na różnych forach, nie korzystam ze wszystkich - ale WIEM, że zawsze mogę to zrobić.

Co do Bolka to myślę, że jeśli chce z nami pozostać to się o tym dowiemy

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Proszę o pomoc i poradę
Matkę chorą na stwardnienie zaniku mięśni bocznych, z dnia na dzień jest coraz gorzej nawet tabletki przeciwbólowe nie działają mama robi się nerwowa wulgarna itp . Nie wiem co mam już robić.
gość
Bardzo bym prosiła o poradę.
Mama ma 60 lat choruje od roku, ręce opadają od poniedziałku zaczęła rehabilitację domową. Mam dziecko 10 letnie on na to wszystko patrzy jak mama robi się nie znośna nawet tramal nie pomaga na ból nóg.
Caspr2
Przeciwciała Caspr2 w surowicy, objawy neurologiczne i psychiatryczne, jeden lekarz twierdzi ze autoimmunologiczne zapalenie mózgu, w szpitalu nie chcą wdrożyć leczenia ze wzgledu na „zbyt dobry” stan pacjenta. Ktos pomoże ? Podpowie ?
gość
Straszna obawa przed zabiegiem wszczepienia zastawki
Hej, piszę tu bo bardzo się boję operacji mam 42 lata i przed sobą operację w Szpitalu Bielańskim w Warszawie. Czytam tu o powikłaniach o nie właściwym ułożeniu Drenu w Jamie Otrzewnej. Czy ktoś ma pozytywne doświadczenia ? Proszę o wsparcie duchowe. Dziękuję Aleksander
Reklama: