Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
28-01-2021, 07:38:29

dziękuję za opinię, niemniej jednak są tak różne jak moje obawy....:) nadal jestem w kropce choć coś w środku mówi mi żeby zaufać prof. Mandatowi.... wytwarza w człowieku takie ciepłe zaufanie. Choć prawda jest taka że nie chciałabym za chwilę się kroić ponownie żeby robić kolejny poziom.....
Początkująca
28-01-2021, 07:55:04

Drodzy a podpowiecie mi czego ewidentnie należy unikać przy przepuklinach z uciskiem na rdzień? jakieś czynności i pozycji?
I czy po operacji jak się wszystko zagoi można już żyć normalnie i robić wszystko?
Nie jestem w stanie przeczytać wszystkich wcześniejszych stron ponieważ musiałabym siedzieć godzinami przed kompem:)
Forumowiczka
28-01-2021, 07:56:20

UlaWawa jeśli masz zaufanie do tego lekarza to idź i nawet się nie zastanawiaj. Intuicja kobiety to fajna rzecz
Gościu, Twoja wypowiedź to strzał w dziesiątkę. Bardzo dobra rada dla Nat
Nat, tylko się nie obrażaj Seks to lekarstwo na wiele chorób
18.07.2019 L4-L5-S1 implantacja dystraktorów międzykolczystych Bac Jac 16.09.2020 Dyscektomia C4/5 5/6 6/7 sposobem Smith-Robinson, implantacja klatek szyjnych LFC, stabilizacja płytką szyjna Biomet odbarczanie kanału kręgowego
Forumowiczka
28-01-2021, 08:04:01

UlaWawa, przede wszystkim do zabiegu unikaj szybkich ruchów głowy, szczególnie na boki. To powoduje zawroty głowy, staraj się nie podnosić za wiele. Odpoczywaj i jeśli masz fajnego fizjoterapeute to ćwicz. Wzmocnisz mięśnie, będziesz lepiej się czuła po zabiegu. Wiem, że różnie osoby podchodzą do rehabilitacji, ja jednak wiem, że bez tego nie ruszyłabym z miejsca po operacji. Jeśli zadbasz o siebie wrócisz normalnie do funkcjonowania, byleby znów nie wpaść w stare kobiece nawyki. Będzie dobrze 👍
18.07.2019 L4-L5-S1 implantacja dystraktorów międzykolczystych Bac Jac 16.09.2020 Dyscektomia C4/5 5/6 6/7 sposobem Smith-Robinson, implantacja klatek szyjnych LFC, stabilizacja płytką szyjna Biomet odbarczanie kanału kręgowego
Początkująca
28-01-2021, 09:30:21

Gość 2021-01-28 07:54:18
Ulawawa mnie operował prof mandat. Nie mogę powiedzieć skąd go znam ale uwierz mi polecił mi go jego dobry kolega ze studiów neurolog. Ponoć jeden z najlepszych fachowców w Europie! Nie w Polsce. Skoro on mówi ze jeden poziom to jeden. Na pierwszej wizycie mi powiedział o operacji dwóch poziomow. W dniu operacji dał do podpisania zgodę na operacje jednego poziomu. Zastanawiałem się długi czas dlaczego. Z czasem już wiem ze zrobił perfekcyjnie dobrze. Przed operacja masz bardzo szczegółowy wywiad każdy poziom kregoslupa daje inne objawy. Moje jedyne to potężne zawroty głowy z omdleniami. Jeden poziom wystarczył a śmiało można było robić dwa. W bardzo młodym wieku został szefem kliniki nowotworów układu nerwowego. Jak masz operować szyjny to tylko u niego. I nie jest to kryptorekalama. Taki wybitny człowiek jej nie potrzebuje. Nastaw się tylko ze jest mało mówmy jak nie zapytasz nie podpowie :) nat szkoda komentować Twojej uzalanie. Poproś męża jeśli masz o dobry seks bo tego ci wyraźnie brakuje.
Nie mam meza ani chlopaka. Niestety. Pewnie tez tu tkwi moj problem, ze jestem zawsze sama bez wsparcia.
Początkująca
28-01-2021, 09:52:00

Dorka1616 2021-01-28 08:56:20
UlaWawa jeśli masz zaufanie do tego lekarza to idź i nawet się nie zastanawiaj. Intuicja kobiety to fajna rzecz
Gościu, Twoja wypowiedź to strzał w dziesiątkę. Bardzo dobra rada dla Nat
Nat, tylko się nie obrażaj Seks to lekarstwo na wiele chorób
Troche prymitywna uwaga i rowniez brak empatii. Ludzie cierpia z roznych powodow, a samotnosc jest jedna z nich.
Forumowicz
28-01-2021, 10:01:08

UlaWawa 2021-01-28 08:38:29
dziękuję za opinię, niemniej jednak są tak różne jak moje obawy....:) nadal jestem w kropce choć coś w środku mówi mi żeby zaufać prof. Mandatowi.... wytwarza w człowieku takie ciepłe zaufanie. Choć prawda jest taka że nie chciałabym za chwilę się kroić ponownie żeby robić kolejny poziom.....
Zrób tak jak ja.
Lekarz w trakcie konsultacji jak również już na oddziale rozmawiał ze mną na temat co i jak "robimy". Mam popsute 4 kręgi. Był dylemat czy 2 x 2 czy na raz od razu 3. Co mogłem mu powiedzieć ? przecież ja laik. Podjąłem decyzję (chciał to usłyszeć). Powiedziałem, że pan tu panie doktorze rządzi, całkowicie panu ufam, wiem, że pan jest dobrym fachowcem. Ustalmy, że jak już będę operowany, zobaczy pan sytuację i pan zdecyduje. Co pan zdecyduje będzie dobrze.
Po operacji powiedział mi, że zrobione są 3 poziomy. Ten czwarty, jego zdaniem może zaczekać > być może w ogóle nie będzie potrzeby go operować.
Teraz, jak minęło 1,5 roku czuję się ........... jak miałem 20 lat to czułem się lepiej.
Przyznaję się - po operacji żadnych zaleceń nie stosowałem, żyłem jakby nigdy nic.
Organizm sam mi mówił co zrobiłem źle, gdzie przegiąłem. Wówczas zapalało się / zapala się / czerwone światełko. Uważam chwilę, później zapominam. Mam inne sprawy, też ważne.
07-06-2019 r. Discektomia C4/C5; C5/C6; C6/C7. Implantacja klatek LFC z Cerasorbem. Stabilizacja przednia płytka Biomet. (Płytka + 8 śrub). Operacja ( wg ICD9CM):100.02
Forumowiczka
28-01-2021, 11:04:53

Nat, proszę Cię, wszyscy starają Ci pomóc, nawet pisząc coś w żartach, a Ty bardzo dziwnie reagujesz. Trochę smutne to Twoje zachowanie. Każdy z nas ma duża dozę empati bo wiele już bólu za nami. Zastanów się po prostu po co tu jesteś, nie szanujesz zupełnie naszej pomocy. Naprawdę to smutne
Początkująca
28-01-2021, 11:24:04

Szanuje Dorka, ale nie lubie takich komentarzy z atakiem na mnie.
gość
28-01-2021, 11:31:37

Treść zablokowana przez moderatora

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: