Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
24-01-2021, 16:47:12

Ja mam rehabilitacje raz w tygodniu, ale taka na bol manualna.
Forumowiczka
24-01-2021, 17:26:24

To co Kawo pisze, to szczera prawda. Trzeba wziąć się za siebie. Poradnia leczenia bólu, dobre leki na samopoczucie i świat będzie wyglądał inaczej. Większość z nas przez to przeszła i wiemy jak to wygląda. Biadolenie nad sobą nie pomaga. Trzeba się zebrać do kupki bo życie przed Tobą
18.07.2019 L4-L5-S1 implantacja dystraktorów międzykolczystych Bac Jac 16.09.2020 Dyscektomia C4/5 5/6 6/7 sposobem Smith-Robinson, implantacja klatek szyjnych LFC, stabilizacja płytką szyjna Biomet odbarczanie kanału kręgowego
Forumowiczka
24-01-2021, 18:09:51

Dorka1616 2021-01-24 17:33:20
Nat, to nie tak. Pewne miejsca nie należy ruszać ale wiele ćwiczen można wykonywać. Trzeba tylko mieć dobrego specjalistę. Zapytaj dziewczyn Daaguli czy Kasi, one przez kilka miesięcy przed zabiegiem chodziły na rehabilitacji. Dlatego też po zabiegu dobrze się czuły a ja miałam dużo gorzej, nie chodziłam na rehabilitację. Naprawę warto.
Zgadza się, w szpitalu też były dziewczyny, które chodziły na rehabilitacje i po operacji o wiele lepiej się czuły niż Ci co przed operacją leżeli i czekali.
Nat81 Kawo i Dorka mają rację, musisz się uporać z depresją, odrzucić negatywne myślenie i wszystko się zacznie powoli układać. Grunt to zacząć od czegoś, bo leżenie i zamartwianie się nie pomoże.
13.11. 2020 Dyscektomia C4/5 i C5/6 sposobem Smith-Robinson. Implantacja klatek szyjnych LFC (rozmiary 5 i 4)
Początkująca
25-01-2021, 11:35:47

Dzieki dziewczyny. Zobaczymy co neurochirurg powie. Jestem troche przerazona widmem operacji. Dam znac co I jak.
gość
25-01-2021, 13:09:59

Mam pytanie do osób które już przeszły operację. Czy jest coś o czym nie widzieliście (a wolelibyście wiedzieć), coś was zaskoczyło w samym zabiegu, albo po, a może macie jakieś praktyczne rady dla osób które będą przechodzić operację?
Ja wciąż czekam ne telefon z UCK. To już 7 dzień...a mówili że w ciągu 10 zadzwonią...
Iwona
Forumowiczka
25-01-2021, 13:29:35

Iwona, to wszystko zależy od pacjenta i lekarza. Jedni chcą wiedzieć wszystko(ja musiałam wiedzieć o wszystkich szczegółach) inni nie chcą wiedzieć o niczym. Po prostu idą na zabieg, ma się udać i znikać ma ból. Różni są też lekarze, jedni opowiedzą o wszystkim inni tylko ogólne przekazują informacje. Mnie jedynie zaskoczyło to, że przez 4 tygodnie bolały bardzo łopatki, barki i szyją była zwiodczala jak makaron. Leki przeciw bólowe 3 razy dziennie. Teraz już wiem, że to dlatego że ponad pół roku nic nie ćwiczyłam, u mnie nie bardzo się dało bo co rusz dopadał mnie stan ostry więc nie było mowy o ćwiczeniach. Po 7 tygodniach trafiłam na rehabilitację i wszystko przeszło jak za czarodziejską różdżką ale swoje odcierpiała. Mój lekarz oczywiście za moją prośbą wszystko mi opisał co ma zamiar robić i jak to wygląda. Natomiast wiem, że 90 % pacjentów nie potrzebuje takiej wiedzy
18.07.2019 L4-L5-S1 implantacja dystraktorów międzykolczystych Bac Jac 16.09.2020 Dyscektomia C4/5 5/6 6/7 sposobem Smith-Robinson, implantacja klatek szyjnych LFC, stabilizacja płytką szyjna Biomet odbarczanie kanału kręgowego
Forumowiczka
25-01-2021, 15:20:09

Iwona wiedz, że bóle po operacji mogą się pojawić nawet po kilku tygodniach. Ja przez pierwszych 6 tygodni czułam się jak nowo narodzona ( nie wliczając ciężkości głowy) . Później pojawiły się bóle o których pisze Dorka, bóle między łopatkami, barków. Ale po rehabilitacji wszystko powoli ustępuje. Także ja tam wolałam wiedzieć od osób tutaj, że mogę się tego spodziewać nawet w późniejszym czasie.
13.11. 2020 Dyscektomia C4/5 i C5/6 sposobem Smith-Robinson. Implantacja klatek szyjnych LFC (rozmiary 5 i 4)
Początkująca
26-01-2021, 18:41:41

Hejka! Czy mozliwa jest operacja przepukliny szyi z dostepu tylnego? Podobno robia takie w Polanicy Zdroj. Nie wiem, czy sa bezpieczne.
Wtajemniczona
26-01-2021, 19:20:17

Prywatnie chyba robią w kilku ośrodkach, ale najczęściej z tylną stabilizacją.
W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę, a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu. Marzec 2014:discectomia i artroplastyka C5/6 i C6/7 Implanty ruchome Aesculap activ C
Początkująca
26-01-2021, 19:20:19

Gość 2020-10-30 19:29:23
Hej, mam do Was pytanie. Czy kregoslup szyjny z duzymi problemami ( jestem w posiadaniu takiego, zdiagnozowany do operacji, ze wzg na stenoze i modelowanie rdzenia) moze dawac objawy zatykania, pobolewania ucha???. Do tej pory mimo b. Slabego obrazu w mri, kregoslup nie dokucza mi bardzo, czasem jakies pobolewania barków czy ramio n. Od 3 tyg jedno ucho ciagle jest jakby przytkane, szczegolnie odczuwalne jest to przy gryzieniu i pilykaniu, teoche tez pobolewa. 2 laryngologow wykluczylo zapalenie ucha, zreszta 2 antybiotykijuz polecialy. Teraz mam movalis, ale tez soecjalnych efektow nie widze. Czy ktos doswiadczyl takich objawow ze strony kr. Szyjnego? Asia
Ja mam takie objawy. Bol uszu i szczeki. To moze byc od szyi.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: