Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29018)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkujący
26-05-2015, 18:30:16

Ja byłem operowany w Wałbrzychu a operował mnie dr.Słowiński ordynator a wszczepili mi jakąś klatke międzytrzonowa Nanoss Cervical ,firmy Pionieer ,w sumie nic mi to nie mówi ale myślę że będzie ok jak mi to wszczepili a co do kosiarki to spalinowa jest za duża bo mam malutki trawnik tak na 15 minut koszenia
Początkująca
26-05-2015, 19:19:06

Super chłopaki,jarom, google cieszę się waszą poprawą......uważam, że faceci lepiej tolerują te zabiegi macie większe karki i masa mięśniowa robi swoje!!!!moja łabędzia, by pewnie z adaptacją miała problem::)) hi, hi... i nie szaleć z kosiarami!!!! miłego wieczoru!!!
Początkujący
26-05-2015, 20:34:33

Witam Wszystkich.
To mój pierwszy wpis na forum i od razu pytanie.
Czy możecie Państwo polecić bardzo dobrego fizjoterapeutę z Krakowa lub okolic?
Jeszcze nie jestem po operacji, ale pewno mnie to też czeka (wielopoziomowa dyskopatia szyjna, przepuklina 4mm na poz. C5-C6, wypukliny 2 mm na poz. C2-C2, C3-C4).
Dzięki forum dowiedziałem się od Państwa, że dobry fizjoterapeuta może odwlec operację (na razie tylko ból w plecach i szyi ale podobno nie ma jeszcze ucisku na nerwy (to opinia neurochirurga) - skąd więc ten ból i spięcie mięśni).
Niestety po basenie i po np. 100 pompkach też ból się pojawia, a pół roku temu nawet po 300 pompkach go nie było.
Dziękuję za każdą sugestię - nie wiem czy fizjoterapeuta to dobry pomysł skoro po ćwiczeniach (w stosunku do poprzedniego okresu niewielkich) ból się pojawia. Myślę, że wiek też się liczy - mam 60 lat.
Pozdrawiam i życzę zdrowia.
Wtajemniczona
26-05-2015, 21:32:29

Witaj Andy1,
Wreszcie ktoś z Krakowa !
Mogę Ci polecić Jacka Piechowicza. To osteopata, rehabilitant z bardzo dużym doświadczeniem, dobry diagnosta. Sama do niego chodziłam po zabiegu i do tej pory czasem korzystam. Gdybys potrzebował więcej info to pisz na priva
Pozdrawiam.
Bety
W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę, a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu. Marzec 2014:discectomia i artroplastyka C5/6 i C6/7 Implanty ruchome Aesculap activ C
Początkujący
27-05-2015, 14:07:56

Witaj Bety.
Dziękuję za odpowiedź.
Mam wiele pytań i jeśli pozwolisz prześlę je na priva jak tylko jakoś je ogarnę w całość, żeby Cię nie zanudzić.
Pozdrawiam.
Forumowicz
27-05-2015, 14:34:05

Sie macie PERYSKOPKI.Jarom 35 bylem po operacji zima i tak jak ty chcialem sie rozruszać i odsnieżylem samochód-odchorowalem i to bardzo.Pózniej brałem sąsiada nieroba i za piwo to robił jak i zakupy mi nosil .Dlatego z tym rozruszaniem to zaczekaj.............piotr M.
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Początkująca
28-05-2015, 11:26:23

Witam, jestem studentką ostatniego roku fizjoterapii, piszę w tym roku pracę licencjacką, bradzo prosiłabym o pomoc w postaci wypełnienia ankiety przez osoby po operacji dyskopatii na dowolnym odcinku kręgosłupa. to link do ankiety: http://www.interankiety.pl/interankieta/a5dfe 22ccabe3a5eb2bc46b856903c2a
To zajmie chwilkę, w ankiecie jest tylko 30 pytań zamkniętych a mnie bardzo pomoże.
Z góry dziękuję, pozdrawiam i życzę szybkiego powrotu do zdrowia ;)
Początkująca
28-05-2015, 11:27:54

wkradł się błąd ;) to link do ankiety: www.interankiety.pl/interankieta/a5dfe22ccabe3a5eb2bc46b856903c2a
Początkująca
28-05-2015, 12:59:48

Ankieta wypełniona . Pozdrawiam :)
Początkujący
29-05-2015, 22:50:49

Witam panstwa bardzo serdecznie... Pierw chce sie przywitac z cala spolecznoscia i zyczyc wszystkim powrotu do zdrowia badz pogratulowac juz tym ktorzy wrocili...
Pisze do was z zapytaniem w nastepujacej sprawie odnosnie wszczepienia implanta. Mieszkam obecnie w Londynie i jestem przed operacja dyskow na odcinku L5/S1 . Uprawialem wyczynowo sport za malolata i teraz problemy. Pierw mialem sciagniety ucisk na nerwy co mialo mi poprawic bole i tezyzne fizyczna, niestety tak sie nie stalo. Dzis czekam na operacje zwiazana z wymiana dyskow czy cos podobnego, stad moje dzisiejsze pytania. Z gory prosze o rozwiniete wypowiedzi ktore pozwola mi przyswoic ta wiedze. Szukalem informacji w google ale malo tego jest. Wiec tak:
- Mam miec operacje z wszczepieniem "KLATKI" lub na "KLATCE" jakos tak.
- Co to jest ta klatka i dlaczego jest gorsza niz ruchomy implant o ile wogole jest gorsza?
- Czy po tej ze klatce mozna normalnie funkcjonowac i np biegac itd?
- Czy po operacji wystepuja jakies dyskom*** np w schylaniu sie czy np obracania itd?
- Jesli chcial bym w polsce przejsc taki zabieg to czy jest on refundowany?
- Czy ruchomy implant jest refundowany w polsce jesli tak to gdzie szukac?
-Jesli nie jest refundowany to ile kosztuje taka operacja ruchomego implantu badz tez klatki?
- Jesli operacja na klatce to co to znaczy? To jest jakis sztuczny implant nieruchomy czy co?
Wybaczcie iz pytam ale moim lekarzem jest murzyn i niebardzo ufam czarnoskorym ktorzy dyplomy zdobywali w afryce. Czuje niepokoj z ta operacja i nie wiem czy jednak nie lepiej do Polski jechac.
Co polecacie w mojej sytuacji, powiem tyle ze np nie jestem w stanie ustac dluzej jak 10 min w jednej pozycji poniewaz mam bol w plecach, jestem przez to ograniczony w zyciu i zawodowo.
Pomimo iz mieszkam za granicami juz 10 lat mam nadzieje ze nie nawalilem tylu bykow w mojej polszczyznie. Bo z czasem zapominam jak sie co pisze. Z gory przepraszam.
Licze na konkretne odpowiedzi. Pozdrawiam, dziekuje.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: