Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29020)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
26-05-2015, 12:36:23

aaaaaey, wszystkim jarom25 super, że masz z głowy i odcinek chyba fajny do operacji ja tez mam w nim wypuklinę ale póki co daję radę z bólem ręki i barku....probuje unikać operacji , ja mam najgorszy c4-c5, czy jest ktoś z tym odcinkiem operowanym, jakie mieliście objawy przed....moje to delikatne mulenie, podobno jest blisko tętnicy...dzis byłam u pana brożyńskiego, wielki szacun i ogromna skarbnica wiedzy...na to czy mam operować ..się uśmiechnął, powiedział ze z rezonansu widać ze mam sfatygowany ten krąd ale płynu rdzeniowego jest b. dużo....więc jednoznacznie nie odpowiedział...od razu widział, że to od wypadku- pękła mi opona na autostradzie, swoją droga cud ,. że żyję ...to było 15 lat temu.....auto do kasacji...a to sa konsekwencję...postawę mam bardzo świadomą, ciało jak chodkowska::)) a wewnątrz ruina...ha, ha jednym słaowem sprobuje pomóc podczas 3-4 zabiegów....kręcił mi głową we wszystkie strony, naciskał taki mega bolący punkt...za mało czasu nie dopytałam o wszystko czy nagłe spadki tętna mogą byc z tym związane...spytam na kolejnej wiazycie......a pochwalił jogę....POZDRAWIAM KOCHANI,warto korzystać z takich usług jeśli nie ma ewidentnych przesłanek do operacji na zachodzie odchodzi się oaaaad zabiegów...a ja mam w opisie i modelowanie rdzenia i ew. korzeni .aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaai modelowania natomiast na rdzen, machnął ręka i powiedział ech!!! topi sie w płynie.....sama nie wiem co mysleć
Początkująca
26-05-2015, 12:37:10

MAM WIRUSAAAAAAAAAAA!!a!aaaAAAAAAAA
Początkująca
26-05-2015, 12:37:22

MAM WIRUSAAAAAAAAAAA!!a!aaaAAAAAAAA
Początkujący
26-05-2015, 13:37:21

czesc
Jarom, niestety na razie papki, tantum verde troche pomaga. Pociesz sie ze schudniesz:D
Mex ja mialem c5/c6/c7 od razu zalatwione. Poprawa wstrzasajaca. Ale ja mialem mielopatie i mocno scisniety rdzen, Ty nie masz takich atrakcji wiec moze na razie nie mysl o operacji> Objawow bylo duzo, zaczynajac od dolu:
brak czucia do wysokosci kolan(czesciowo ustapilo), znaczne oslabienie sily nóg(cześciowo ustapilo), Wzmozone napiecie mięsniowe(ustapilo prawie całokwicie), niekontrolowane skórcze mięsni(prawie nie mam ), szereg nieprawidłowych odruchów neurologicznych(wyparlem to z pamieci, nie przytoczę), bóle nóg, zwlaszcza prawej(czasem sie pojawiaja jak za dlugo siedze przy kompie, to zapewne z czesci ledzwiowej), bole lewej reki(obecnie rzadko), brak czucia w palcach w lewej rece(zostalo tylko lekkie mrowienie), bole lewego barku(bardzo rzaddko teraz), zaburzenia rownowagi, zawroty glowy, ogolne zmulenie(te na szczescie zniknely) problemy z widzeniem, bole karku itd, troche tego bylo, koncowka byla taka ze juz mialem problem z poruszaniem sie, np nie moglem wbiec po schodach. W sumie obecnie czuje sie swietnie biorac pod uwage to co napisalem, ale idealnie nie jest. No i piszczy mi w uszach niemilosiernie.
Zdaje sie ze dopuki nie masz ucisku na rdzen to mozna ta operacje przekladac, niestety scisniety rdzen to spore ubytki neurologiczne, a najgorzej jak jest scisniety dlugo- wtedy obumiera i zmiany juz sie nie cofaja.
pozdrawiam
grzegorz
Początkujący
26-05-2015, 14:04:15

czesc ponownie
http://www.dorehabilitacji.pl/index.php/pl/jak-prawidlowo-siedziec
tutaj jeszcze artykuł dla wytrwalych
jest jeszcze kilka ciekawych zagadnien omówionych w poszczególnych wpisach
pozdrawiam
Grzegorz
Początkujący
26-05-2015, 17:44:41

w sumie operator przepisał mi abym 6 tygodni pomykał w tym kołnierzu ,przebolałem jedną noc i postanowiłem że nie będę już w nim spał bo bardzo nie wygodnie poci się człowiek szyja swędzi niemiłosiernie ,mam jeszcze jeden kołnierz miękki to w nim będę spał przez jakiś czas a w tym oryginalnym to chodzę na spacery i do tego żona mówi abym w nim chodził to nie będę się za kobitkami oglądał (ha ha)a tak w ogóle to w dzień wyjścia ze szpitala już trawnik skosiłem na ogrodzie bo przez ten czas leżenia na szpitalnym łożu to musiałem się troche rozruszać ale wam powiem że jak na razie to jest ok i życzę wszystkim po i przed operacją zdrowia i dobrych myśli
Wtajemniczony
26-05-2015, 18:02:44

Jaro nie przeginaj chcesz zepsuć co naprawił operator?to dalej koś trawnik
Początkujący
26-05-2015, 18:09:44

dino73 wiem wiem ale nie mogłem patrzeć jak mi ogród zarósł a tak na marginesie to nie było męczące wcale bo po prostu chodziłem za kosiarką i tyle a kosiarka lekka bo elektryczna żadnego wysiłku nie było
Wtajemniczony
26-05-2015, 18:20:10

Ja od kiedy wiem że mam w szyi dwie usterki to syn lata z kosiarką najlepsza jest spali nówka z napędem a nawet są zdalnie sterowane
Wtajemniczony
26-05-2015, 18:22:50

A kto cie operował i co ci tam zamontowali?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: