Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29020)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowiczka
07-01-2015, 16:10:44

e84 może ja to zbyt pobieżnie przeczytałam, więc zapytam jeszcze raz - puls 150 w spoczynku według pana doktora nie jest czymś nienormalnym? a ile ty masz jak chwilkę pochodzisz po schodach?
Asia
Forumowiczka
07-01-2015, 16:19:21

tak lakonicznie napisałam, bo mi obiad "kipiał" :) i musialam biec do kuchni.
Te moje pytania są tylko dlatego, żeby nie dać się zasugerować bez sprawdzenia tez innych przyczyn. Moja koleżanka z pracy miała puls 140 siedząc na fotelu przy komputerze i zasłabła w pracy - przyczyną była właśnie tachykardia (za szybkie bicie serca). dlatego zastanawiam sie, czy nie warto jednak ponownie skonsultować się z kardiologiem, mówiąc mu o tych zasłabnięciach, po prostu po to, żebyś miała PEWNOŚĆ, że to nie od serca.
Asia
Początkująca
07-01-2015, 16:43:10

O wszystkich dolegliwościach poinformowała kardiologa ale on stwierdził ze jestem za młoda na problemy z sercem i powiedział ze taki puls jest niczym niepokojącym i moze po prostu jestem przemęczona przypisal mi milocardin żebym brała i tyle
Forumowiczka
07-01-2015, 18:32:25

to ja się poddaję :) ale bez przekonania.
Jak gdzieś dalej będziesz sie diagnozować, to zwracaj jednak uwagę tym osobom, które cie będą badały, ze masz taki szybki puls. Może u ciebie nakłada się na siebie kilka rzeczy jednocześnie i jak każdy będzie wiedział tylko o części, to nie dostaniesz właściwej diagnozy.
powodzenia, Asia
P.S. - tak przy okazji, dobrze jest czasem spojrzeć na siebie jako na całe ciało, a nie tylko na kręgosłup :). ja już to zaliczyłam, że wszystko co mi się działo łączyłam z dyskopatią, implantem itd, itp - bzika można dostać.
Juz mi to przeszło na szczęście, teraz mogę "nawracać" innych na szersze spojrzenie :)
Początkująca
07-01-2015, 19:35:29

Buraczku szczerze mówiąc to ja nigdy nie zwracałam uwagi na moj kręgosłup ponad rok temu juz nie dawałam sobie rady z tym pulsem i poszłam do lekarza rodzinnego dala mi skierowanie na badania i stwierdziła że muszę pójść do endokrynologa bo to na pewno jest od tarczycy przez rok endokrynolog leczyła mnie badaniami stwierdziłam ze pójdę kontrolnie do innego endokrynologa prywatnie i dowiedzialam sie ze nie mam chorej tarczycy a takim pulsem powinien sie zająć kardiolog wiec dostalam skierowana do kardiologa a przygoda z szyja zaczęła się jakoś we wrzesniu tak ze ja nawet nie łączyłam tych rzeczy ze sobą
Forumowiczka
07-01-2015, 21:09:35

kochana szyjko, ja już nie naciskam :)
chciałam tylko zwrócić twoją uwagę na to, że może się u ciebie nakładać kilka rzeczy jednocześnie. Może sam szybki puls i sam kręgosłup - ale obydwie przypadłości osobno - jeszcze by nie powodowały omdleń, ale poskładane razem ze sobą już tak.
Szukasz przyczyn, każdy coś ci tutaj podpowiada, ja się dołożyłam akurat z takim pomysłem - po prostu wszystko sobie sprawdzaj.
A z tym młodym wiekiem to takie głupie gadanie. Tak jakby młodzi nie chorowali. My w większości tez PONOĆ jesteśmy za młodzi na dyskopatię - tylko dlaczego ją mamy? 30 latkowie bez wypadku samochodowego w swojej historii, często bardzo aktywni sportowo i co z tego? to niby dlaczego mamy implanty, skoro jesteśmy młodzi i wysportowani?
Ja wprawdzie 30 lat miałam już grubo ponad 10 lat temu, ale stara się bynajmniej nie czuję :) :) :)
pozdrawiam cię gorąco, szukaj przyczyn - trzymam kciuki
Asia
Wtajemniczony
08-01-2015, 08:28:57

pawik 2015-01-06 14:17:16
Wklejam link do artykułu, który daje do myślenia...
http://neoreh.pl/rezonans-magnetyczny-nfz/
Pozdrowienia :)
Juz dawno o tym wiem,u nas leczy sie obraz mri a nie pacjenta,wstawianie implantów jak leci to żyła złota dla szpitali.
Początkujący
08-01-2015, 19:50:09

Hej wszystkim,
czy wy też tak macie że najwięcej objawów i najgorsze samopoczucie macie w pozycji siedzącej? Siedzę 8 h w pracy i ok 2 w aucie co prawda w aucie mam zagłówek i jak oprę głowę to nie jest źle, w pracy siedzę prosto jak słup ale odczuwam lekkie drętwienia i pieczenie karku/szyi być może od od napiętych mięsni. W pracy co godzinę kładę się na ziemię, w między czasie wykonuje jakieś ćwiczenia, staram się wstawać i chodzić niestety w pracy czuję się często słabo, po wyjściu i w domu większość objawów się wycofuje. Może ktoś ma jakieś sprawdzone metody co można by jeszcze zrobić ?
pzdr
Początkująca
08-01-2015, 20:07:49

Witam,. Wracam szczęśliwie juz po operacji L5/S1 mikrodiscektomia. Dawno tu nie byłam ale wiadomo ... rekonwalescencja... Na razie minal miesiac i poki co jest OK. Pytanie moje jest odnosnie zwolnienia lekarskiego i sanatorium.
1. zwolnienie
Niestety tak sie zlozyło (nie z mojej winy) ze bede miala 3 zwolnienia miesieczne od 3 roznych lekarzy :( co moze skotkowac kontrola z ZUS-u. Ale co ja na to poradze ze umawialam sie z lekarzem a potem wyszlo inaczej, trudno, bedzie co bedzie. A moje pytanie brzmi: czy lepiej zebym miala przedluzone zwolnienie przez neurologa czy lekarza rodzinnego?? neurolog jakos zbada. w koncu specjalista a rodzinny popatrzy na mnie i na wypis ze szpitala i wypisze kwit a nie o to tu chodzi.
2. sanatorium
Chce sie ubiegac o sanatorium, czy po takich operacjach jak moja to ZUS jakos szybciej wpisuje w kolejke czy sie standardowo czeka ok 1 roku?? No i czy neurolog moze wypisac takie skierowanie?
Początkujący
08-01-2015, 21:23:42

czesc
wszystkim w nowym roku
na pewno będzie jeszcze lepszy niż poprzedni
Harii masz wszystkie typowe objawy tajemniczej choroby zwanej uczuleniem na prace :D
ja tez to mam
ciężko wyleczyć
poważniej to owszem po siedzeniu przez 8h jest gorzej
pozdrawiam

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: