Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Wtajemniczony
10-01-2015, 21:10:24

Dokładnie prawda leży po środku,a my jesteśmy rożnymi przypadkami.Mnie dwóch znanych neuro chciało operować,orzecznik zus stwierdził ze o jeździe zawodowej to mogę zapomnieć.A ja jednak wróciłem do zawodu i nawet rozszerzyłem kwalifikacje na zestawy.Ale często boli okrutnie mam dni zwątpienia i strachu nie raz zakładam kołnierz wciskam gaz i jakoś toczę to żelastwo.
Wtajemniczony
10-01-2015, 21:14:30

dino73 2015-01-10 22:10:24
Dokładnie prawda leży po środku,a my jesteśmy rożnymi przypadkami jak i trafiamy na różnych lekarzy..Mnie dwóch znanych neuro chciało operować,orzecznik zus stwierdził ze o jeździe zawodowej to mogę zapomnieć.A ja jednak wróciłem do zawodu i nawet rozszerzyłem kwalifikacje na zestawy.Ale często boli okrutnie mam dni zwątpienia i strachu nie raz zakładam kołnierz wciskam gaz i jakoś toczę to żelastwo.
Forumowicz
11-01-2015, 12:59:43

Kochani czytam i oczom swym nie wierzę .
Forum zostało stworzone po to aby dzielić się doświadczeniami pokazaniem swojej drogi do zdrowia dzieleniem się tym a nie sporem kto ile zarabia i na czym ( Każdy żyć musi i na czymś musi zarobić bez względu na wykonywana profesję) a czy znajdzie się wśród nas jakiś nie uczciwych naciągaczy to już inna para kaloszy . Lecz na miłość Boską skoro ktoś uważa się oszukany przez lekarza rehabilitanta pielęgniarkę lub uważa ze na jego osobie popełniono błąd medyczny zawsze może wystąpić na drogę sadową (powodzenia) ale sianie niepokoju lub pokazywanie i obnoszenie się tym jak to nas skrzywdzono nie ma sensu bo decyzja o poddaniu się operacji czy też rehabilitacji jest decyzją naszą indywidualnie i jeśli mamy mieć pretensje to nie do lekarzy itp a do siebie Nikt na siłę do lekarza czy rehabilitanta za rączkę nie prowadzi bo wybór jest wasz własny i pretensje można mieć tylko do siebie . Widzę że w śród piszących znajdują się i tacy którzy stwierdzają że lekarze są nie potrzebni więc po jakiego grzyba zadają pytania mając już swoje sprecyzowane zdanie w nawiasie mówiąc po co biegają do lekarzy skoro i tak uważają ze lekarz nie pomoże że medykamenty nie pomogą że rehabilitant nic nie da więc życzę powodzenia w nierobieniu niczego ( a kostucha tak czy tak nie ma urlopu) Wiem że jest bardzo duży odsetek ludzi którzy nie z własnej winy tu trafili gdyż ulegli wypadkowi że czasami jest to miejsce gdzie można wyrzucić wszystko co się czuje ale bardzo proszę niech nikt nie generalizuje że wszyscy pracownicy służby zdrowia maja na względzie tylko swoje zyski i nic po za tym bo powiem dosyć radykalnie bez tej opieki większość z nas pewnie oglądała by kwiatki od spodu . Wiec bardzo proszę aby na tym forum nie podnosić takich kwestii które co jakiś czas i tak jak bumerang powracają a dzielić się tym co dobre pomagać podpowiadać wspierać czego Państwu i sobie życzę na ten nowy 2015 rok. Pozdrawiam wszystkich serdecznie
ks Janusz
Wtajemniczona
11-01-2015, 21:37:16

Księże Januszu tylko spokojnie. Tu się chyba nic takiego wielkiego nie wydarzyło, żeby tak reagować. Musisz czytać uważniej. Proszę, nie cenzuruj tego forum, od tego jest administrator.
Ania artroplastyka C5-C6 grudzień 2013 implant ruchomy M 6
Forumowicz
11-01-2015, 22:32:17

Pozdrawiam w kolejnym roku ze sztormowej wyspy wiatr ok 17,7 m/sek.Jest swietnie z pogoda.Kregosłup ma sie dobrze jak i zdrowie zony postepuje ku lepszemu.Troche zaniedbalem czytanie,ale się zrobilo gorąco.Wszyscy mamy wspólny mianownik wiemy co to ból kregosłupa.Z tym ,ze jedni sa po operacji i ból zniknoł /jestem takim zywym przykladem/,drugi zostal i walcza dalei i trzecia grupa rechabilitujaca się.A i tez coś wspólnego-JESTEŚMY--DYSKOPATAMI---.Trzeba walczyć bo co by nam zostalo......POZDRWIAM WSZYSTKICH .....piotr...
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Początkująca
12-01-2015, 20:38:25

Witam i ja w nowym roku kochani piszę i siedzę przed komputerem bardzo rzadko ponieważ ból niesamowicie się wzmógł nie moge kręcić szyją na boki no cóż z wielkiej rehabilitacji mam ćwiczenia usprawniające raptem dwa rodzaje reszty jak mogę szukam w necie ale te proste i tak są dla mnie trudne no i 10 laserów cosik mi się pogorszyło bo przy unoszeniu lewej ręki -ból od barku nasilający po południu leżę na plaskim a wstaję to i tak jak po śnie nocnym "pomięta''całą szyję czuję jakby się skurczała i pomalu puchła mój operator powiedział że moze mi tak pozostać.Ze niektórzy tak mają.Po operacji czułam sie znośnie choć chyba od czerwca ból się nasila no i niepokoi mnie że nie umiem szyją kręcić jest silny ból i uczucie że puchnie mi szyja albo czop się poluzował bo ból często jest z boku szyi taki punktowy acha może wklei stronkę z ćwiczeniami albo podpowie jak ćwiczyć jakoś staram się funkcjonowac małe sprzątania drobne zakupy bo znów problem z dzwiganiem nawet 3 kg no cóż ponarzekałam trochę za dużo na zakończenie coś z humoru
Chirurg przed zabiegiem pyta pacjenta
-pan sie leczy prywatnie czy na NFZ
-Na fundusz powiada pacjent
aaa kotki dwa....mruczy lekarz
pozdrawiam-nieradząca sobie z bólem
Początkująca
13-01-2015, 22:19:18

Witam serdecznie, Przeprowadzam psychologiczne badania dotyczące osób borykających się z problemem bólu przewlekłego kręgosłupa.
Ich celem jest poprawa jakości życia i wzrost udzielania adekwatnego wsparcia pacjentom cierpiącym z powodu bólu przewlekłego.
Ze względu na trudne dotarcie do grupy badanych - pilnie poszukuję osób spełniających poniższe kryteria:
Jeśli jesteś:
- Osobą leczącą się z powodu bólu przewlekłego kręgosłupa a ból ten powoduje u Ciebie utrudnienia w codziennym funkcjonowaniu, a także odczuwałeś dolegliwości bólowe w przeciągu ostatniego miesiąca....
- Lub znasz osobę spełniającą powyższe wymagania - PROSZĘ UZUPEŁNIJ LUB PRZEKAŻ INTERNETOWĄ ANKIETĘ:
https://docs.google.com/forms/d/1Oq6VeAU
z7J7IahrxYZaPfKI8egMjuNjheadY9PfgpRg/viewform
Wtajemniczona
13-01-2015, 22:47:48

Zanzibar,
nie zgodzę się do końca z tym, co napisałeś. jasnym jest, że forum ma wspierać i udzielać merytorycznych informacji. i tak się przeciez dzieje. jednak od jakiegoś czasu wszczepianie imlantów w kręgosłup stało się dla szpitali kurą znosząca złote jajka. nie wkleję linków, bo mod banuje. ale w wielu miejscach można o tym przeczytać.
na forum trafiają osoby w różnej sytuacj zdrowotnej. niektórzy są zupelnie nieobeznani w temacie. uważam, i widze, że nie tylko ja, że warto wiedzieć, jak sytuacja wygląda naprawdę. widzę, ze jest wśród nas kilka osób, które dopiero po zabiegu zorientowały się, że nie do końca był on potrzebny.
Są lekarze i Lekarze. Dyskusja, która ma miejsce na forum, byc może pomoże poszukującym tych pierwszych unikać.
i nikt nie generalizuje. opisujemy tu swoje doświadczenia ;)
a co do sprawy sądowej o odszkodowanie to wiadomo, jak się sprawy mają. trwają latami. i nie tylko to jest tu ważne.
trzeba się tylko cieszyć, że jest wiele osób, którym się po zabiegu poprawiło. Ostatnio nie widac ich na forum.
Zarówno lekarz, jak i fizjo są niezbędni. Szkoda, że Polska to nie Leśna Góra.wtedy problem rozwiązałby się sam ;)
Szkoda, że Stare Szyjki tak rzadko się odzywają. Forum ciężko się przegląda, może warto byłoby przypomnieć historie szyjkowe niektórych z Udanych, żeby nalać trochę odwagi i optymizmu i zrównoważyć te niezbyt pochlebne dla niektórych neuro opinie.
A rehabilitacja czyni cuda. Jestem pewna, że warto spróbować, zanim podejmie się decyzję o zabiegu.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie
1. Wypadek 02.2009. długa rehabilitacja. 2. Zabieg 14.11.2013 (dyscektomia c5/c6, stabilizacja przestrzeni PEEK Cornestrone) 3. Zabieg 30.05.2014 (odbarczenie pośrednie ze spondylodezą międzystawową na c5/c6 Providence Dtrax)
gość
14-01-2015, 14:32:46

Ech.... forum jakoś przycichło, albo ludzie pozdrowieli i są zajęci innymi sprawami niż chore dyski ;)
Starszych stażem forumowiczów prawie zero, a i nerwowi jacyś?
Wszyscy wiemy że leczyć się w naszym kraju nie jest łatwo (od ministra do pacjenta) ale od narzekania zdrowszy nikt nie będzie :) Nie doprawiajmy sobie i tak nie słodkiego życia agresją i niepotrzebnymi nerwami, bo odstraszymy nowych użytkowników.
U mnie nic nowego-bolało, boli ale ćwiczę zaparcie i nie jest nic gorzej, a nawet lepiej bo OGÓLNA KONDYCJA mi się mocno poprawiła :D I tak trzymać
Pozdrawiam wszystkich :)
cały czas przed... (trzy lata minęło w maju) ;)
Początkujący
14-01-2015, 22:50:59

A ja mam ostatnio dobry okres u siebie, pomimo zaostrzenia objawów ze szczypaniem szyi, uwierzyłem w swój rezonans bo nauczyłem się to cholerstwo interpretować jak ktoś zainteresowany to mogę podać namiary na filmiki instruktażowe ;PP
dodatkowo dostałem ćwiczenia na te pieczenia szyi (przeciążone mięśnie) i po 3-4 tyg codziennego ćwiczenia, będę mógł wrócić do aktywności ruchowo, siłowych (drążki, truchtanie) SIŁA !
Chciałbym wszystkim wspierającym do tej pory serdecznie podziękować za mozolne odpowiadanie na moje często głupie pytania :D
Pozdrawiam.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
gość
Wynik TK??
Dzień dobry. Odebrałam dzisiaj wynik TK głowy. Opis jak niżej : Dostępne w badaniu struktury mózgowia i przestrzenie płynowe przedstawiają się typowo. AYMETRIA SZEROKOŚCI ROGÓW SKROBIOWYCH - PRAWY SZERSZY 7 MM. Układ komorowy mózgu nieposzerzony, bez cech przemieszczenia. Struktury kostne typowe. Moje pytanie - co oznacza ten fragment o asymetrii szerokości rogów? Czy to coś strasznego?
gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
gość
Paraliż rąk w samolocie
Czy ktoś się spotkał z takim przypadkiem. Syn po raz pierwszy leciał samolotem. W czasie startu sparaliżowało mu obie ręce, częściowo policzki, miał problem z mówieniem. objawy zaczęły ustępować, gdy samolot osiągnął wysokość. Trwało to około godzinę. Potem się już nie powtórzyło. Co może być powodem?
Reklama: