Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29017)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
03-01-2014, 20:10:43

hamer 2014-01-01 18:12:38 Aniu, na portalu ,,Opinie o sanatoriach" jest trochę opinii o Poddębicach
http://www.forum.nasze-sanatorium.pl/viewtopic.php?f=3&t=1661
A dziś w radiowej Trójce -lista przebojów wszechczasów
Fajny, nostalgiczny dzień
Pozdrawiam noworocznie Z.
Pięknie dziękuję za link... muszę tam troche powęszyć przed wyjazdem, żeby wiedzieć jakie niespodzianki tam szykują ;)
Pozdrawiam całe grono szyjkowe i życzę pięknych, zdrowych dni :)
Piotrze, trzymam kciuki za to, by wyniki były dobre :)... bo takie być muszą !!!
operacja: 30.09.13; discektomia C6C7 ze stabilizacją międzytrzonową LFC 5mm peek
Początkująca
03-01-2014, 20:10:53

hamer 2014-01-01 18:12:38 Aniu, na portalu ,,Opinie o sanatoriach" jest trochę opinii o Poddębicach
http://www.forum.nasze-sanatorium.pl/viewtopic.php?f=3&t=1661
A dziś w radiowej Trójce -lista przebojów wszechczasów
Fajny, nostalgiczny dzień
Pozdrawiam noworocznie Z.
Pięknie dziękuję za link... muszę troche powęszyć przed wyjazdem, żeby wiedzieć jakie niespodzianki tam szykują ;)
Pozdrawiam całe grono szyjkowe i życzę pięknych, zdrowych dni :)
Piotrze, trzymam kciuki za to, by wyniki były dobre :)... bo takie być muszą !!!
operacja: 30.09.13; discektomia C6C7 ze stabilizacją międzytrzonową LFC 5mm peek
Początkująca
03-01-2014, 20:12:33

No i poszło dwa razy...
więc Piotrze :) musi być dobrze :)
Forumowiczka
03-01-2014, 20:43:52

Tym razem spotkanie beze mnie
Ale nie można mieć wszystkiego. Wracam z rehabilitacji szpitalnej w Gołdapi 8 lutego a 9 melduję się na ortopedii.
Co się odwlecze...
Stokrotko pytasz o prewencję.
Od 11 stycznia będę miała aktualna opinię o Witalu w Gołdapi. Będę tam na 28 dniowej rehabilitacji szpitalnej ale ZUS ma z nimi również umowę.
10 lat temu było to fajne miejsce i mam nadzieję, że się nie popsuło. Z.
Wtajemniczona
03-01-2014, 21:02:22

Nie wiem jeszcze jak to zorganizować ,ale trzeba ustalić taki termin aby jak najwięcej nas mogło uczestniczyć a spotkaniu. nie wyobrażam sobie spotkania bez Zosi , która tu jest od samego początku ,czuwa ,pomimo wielu swoich problemów trwa.
Najlepiej byłoby może na początek stworzyć tą listę, tak jak to było kiedyś. Wstępnie określić przedział czasowy, zobaczymy kto się zgłosi.
Agnieszko przykro mi ale chyba spotkanie 29.01. chyba nie wypali.
Zosiu , kiedy Ty możesz się spotkać?
ADA
ADA
gość
03-01-2014, 21:26:54

Witam was serdecznie,mam 40 lat a od września wiem co to znaczy chory kręgosłup szyjny.
Już przedtem były kilku dniowe symptomy bólowe karku i barku,zawsze tłumaczyłem to sobie przewianiem,pracuje jako kierowca zawodowy często otwarte okno.
Pomagały plastry rozgrzewające.
Aż przyszedł ten dzień we wrześniu że nie mogłem się rano podnieść ból karku potworny.Lekarz rodzinny przepisał tabletki nie pomogły,potem wysłał na rtg:
Opis,dyskretne zmiany zwyrodnieniowe w stawach unkowertebralnych,minimalne osterofity w tylno bocznej części kręgów c4,c7.
Dostałem skierowanie do neurologa,przepisał zastrzyki przeciwzapalne i dwa ze sterydem.Było różnie od bólu który ledwo wytrzymywałem do paru dni prawie bez.
Ostatnio za namową chrzestnej udałem się do innego neurologa prywatnie który dał steryd w okolice kręgosłupa i też 10 zastrzyków przeciwzapalnych.
Powiedział że jeżeli to nie pomorze to dalej zrobi mi u siebie w szpitalu tomografie.
I to na razie tyle,moje podstawowe objawy to ból karku ,łopatki taki wędrujący,a jak to przestaje boleć to zaczyna rwać ręka do łokcia,mam też drgania powiek i przeważnie całej prawej strony ciała tak jakby pulsują mięśnie.Dalej pracuje zwolnienie w przypadku kierowcy to tylko 80% najniższej krajowej tak jest w tym kraju,reszta to diety delegacje i inne sprawy bez podatku.czyli pod stołem.Może polecicie jakiegoś dobrego rehabilitanta od szyjek,mieszkam w okolicach Legnicy Dolnośląskie.Powiem że ból nawet daje rade znieść ale psychiki nie da się oszukać zaczyna mi siadać
Forumowiczka
03-01-2014, 21:32:53

Lista wstępna to dobry pomysł
Wpisuję się więc pierwsza bo ja do spotkań zawsze chętna
Moje stawy zamieniają się w gruz z prędkością światła i 10 lutego będę miała operację barku. Sił witalnych mi nie brakuje i sadzę, że kilkudniowa rekonwalescencja wystarczy więc druga połowa lutego jest chyba w zasięgu możliwości.
Bogna wypada od 15 więc może początek marca będzie dobrym terminem?

No to porządzę się trochę
1. Zosia
2. Dorotka z Ostrołęki- jeszcze nie wie ale się dowie
3.
4.....
oj chyba jakiś przestronny lokal się przyda
Z.
Forumowiczka
03-01-2014, 22:44:02

Wiedziałam, że tą datą sprowokuję Zosię do pojawienia się na forum :)
Mi Ada nie zależy na spotkaniu akurat 29 stycznia, źle zrozumiałaś
Co do listy to czuję się pominięta ;)
Spinka e-mail: myspine@gazeta.pl grudzień 2006 - operacja c6/c7 czerwiec 2009 - operacja c4/c5 neurochirurg - dr Arkadiusz Wilk
Wtajemniczona
03-01-2014, 23:44:11

Drogie Pani i Panowie!
Jeśli będziecie tak mili i zdecydujecie się na przyjęcie szyjki nieoperowanej a uporczywie rehabilitującej się to pisze się na spotkanie... Będę co prawda 25 stycznia w Warszawie ale początek marca czy jakoś tak też jest do przemyślenia...
Serdeczności!!!
Ela
Wtajemniczona
04-01-2014, 00:00:40

Dziewczyny,
ja tez chce sie z Wami spotkać!!! wpiszcie mnie proszę na listę.
proszę o termin wiosną, please. do Wawy mam ponad 400km. na ten czas nie dam rady. mogę zrobić przerwę u rodzinki w pobliży stolicy naszej.
Dino, jestem z Legnicy.
mam długą drogę rehabilitacji za sobą.
podaj maila, prześlę Ci namiary do osób, które mi pomagały.
Wypadek 02.2009. długa rehabilitacja. zabieg 14.11.2013 (dyscektomia c5/c6, stabilizacja przestrzeni PEEK Cornestrone)

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: