Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29017)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowiczka
04-01-2014, 00:16:46

Aguś, to prawy bark i pisanie nie zawsze mu służy
Uczę się powoli leworęcznie, to się chyba nazywa na dziobaka czy jakoś takw ramach adaptacji do 6 tygodniowego unieruchomienia
Pominięta na liście toż zostawiłam tam nieskończoną ilość pozycji do zapełnienia
Ależ bardzo proszę, tylko się nie wycofywać rakiem
1.Spinka
2.Ada
3.Dorotka
4.Bogna
5.Basiax
6.Ilka
7.Zosia
8.KTO TYLKO MA OCHCOTĘ
9...
Bywamy w miłych miejscach, jemy smakołyki, pękamy ze śmiechu, gadamy jak najęte, weteranki podbudowują psyche nowicjuszek co by nie myślały, że dyskopatia to SAMO ZUO a na koniec śpiewamy ,,I tak się trudno rozstać...''
Jubilatki, toż przecież najlepszą okazją jest brak okazji
No to lista poszła w ruch.
Przejdźmy do konkretów, proponuję 8 marzec tylko jeszcze potrzebne ,,klimatyczne'' miejsce gdzie można ustawić stoliki w dowolnej konfiguracji ilościowej- propozycje mile widziane.
Matka weteranka Z.
Forumowiczka
04-01-2014, 00:32:52

Lista to jest coś co tworzymy sami.
Ela, szyjka to szyjka nie ma znaczenia czy z blizną:)
Tu nie ma Komitetu Organizacyjnego, a właściwie jest -spontaniczny, samostanowiący się.
Kto ma jakiś pomysł ten rzuca w poście i sprawa się toczy do szczęśliwego finału czyli spotkania.
Tę listę powielamy tyle razy aż osiągnie ostateczny kształt czyli nawet do dnia spotkania.
W celu ułatwienia kontaktu i logistyki w jakimś zaawansowanym momencie wymieniamy się telefonami (na priv) choćby po to się odnaleźć w miejscu spotkania.
Rzucony przeze mnie termin 8 marca to bardzo luźna propozycja i można go przedyskutować dostosowując do możliwości poszczególnych osób.
Jednak z praktycznego punktu od pomysłu do realizacji nie może upływać zbyt wiele czasu bo temat się rozmywa i przepada.
Nic nie stoi na przeszkodzie, żeby spotkania powtarzać w różnych terminach jeżeli tylko wystarczy zapału Z.
Forumowiczka
04-01-2014, 07:31:19

8 marca - Dzień Kobiet - super data - bo my tu przecież prawie same kobiety!
Jeśli się jakiś rodzynek na przykład Peryskop albo Wielebny nie boi to także zapraszamy - prawda dziewczyny?
Spinka e-mail: myspine@gazeta.pl grudzień 2006 - operacja c6/c7 czerwiec 2009 - operacja c4/c5 neurochirurg - dr Arkadiusz Wilk
Początkująca
04-01-2014, 09:05:01

Dzień dobry :)
Jestem za każdą datę z wyjątkiem okresu 15 luty 1 marzec - w tym czasie będę na przymusowej rehabilitacji w służbowym ośrodku rehabilitacyjnym w Szklarskiej Porębie. Jedyne pocieszenie to takie, że może będzie śnieg i pośmigam na nartach. W Naszej Firmie nie ma zmiłuj. Jesteś niepełnosprawna to raz w roku musisz pojechać na turnus. Szefowa tego pilnuje osobiście i nie jest to bajka.
Dziewczyny byłam na spotkani roku naszej grupy i fajnie nas potraktowali w Bierhalle w Arkadii (Warszawa) stoliki ustawione tak, że wszyscy się widzieliśmy, piwo super i jest do wyboru, jedzonko smaczne a ceny nie zwalają z nóg. Ale to nie koniecznie tam, tylko podaje jak nas potraktowali. Może być każde inne miejsce, które wybierzecie.
Dobrego dnia dla Was. :)
Bogna
gość
04-01-2014, 10:05:14

Dzień dobry Wszystkim!
Do Dino
Przydałoby się, żebyś zrobił rezonans kręgosłupa szyjnego. To badanie najlepiej obrazuje dyskopatię.
Dziś minął mój miesiąc od operacji, czuję się w dalszym ciągu przyzwoicie. Rana w końcu się zagoiła, przyczyną były szwy rozpuszczalne, które mi się nie rozpuściły tylko kilka dni temu wyszły na wierzch
Kręgosłup szyjny w ogóle mnie nie boli, ale chyba na skutek przeciążenia odzywa się piersiowy ( mam tu dwie małe przepukliny). Na razie nie ma tragedii.
Objawy neurologiczne cały czas, stopniowo się wycofują. Obecnie mam tylko przeczulicę małego palca u ręki
Z kondycją i ruchomości kręgosłupa też co raz lepiej.
Szyjko ja nie mam już chrupania przy ruchach głową, tak było przed i znikło. Co prawda ja bardzo delikatnie obracam głowę, może to dlatego, a może dlatego, że mam implant ruchomy?
Na spotkanie z Wami mam wielką ochotę, więc proszę wpiszcie mnie na listę. Zosia już znam
Pozdrawiam Wszystkich
Ania
Początkujący
04-01-2014, 10:09:24

Hej,
Jestem trzy tygodnie po discektomii szyjnej c5-c6 oraz c6-c7 z wszczepieniem implantów SOLIS oraz przeszczepów kości z talerza biodrowego.
Chciałbym się zapytać osób, które przeszły podobne operacje czy po zabiegu jeszcze długo utrzymywały się objawy.
Ja cały czas mam bóle i sztywność karku oraz rwanie w barkach.
Wczoraj się zapomniałem i gwałtownie obróciłem głowę, o niezbyt duży kąt, bo szybko odczułem ograniczenie bólowe, ale trochę się przestraszyłem - czy takie coś mogło spowodować jakieś przesunięcie się implantu albo jakieś inne kłopoty czy może niepotrzebnie panikuję?
Pozdrawiam
Forumowicz
04-01-2014, 12:18:05

Dzień doberek WSZYSTKIM PERYSKOPKOM w ten sloneczny i piekny dzionek.Jak zawsze na zachodzie bez zmian na gorsze.Po discektomii c5-c6 i c6-c7 i u mnie były podobne objawy ale niewielkie no chyba gdy sobie pofolgowałem. Teraz jestem 411 dzien po i wszystko gra.Poza tym to normalne ,że sie martwisz ale jeszcze 3 tyg i powinieneś mieć kontrole ze zdjęciem RTG-zapewne pokaze czy wszystko jest na miejscu-trzymaj sie.........Spinko myslałem o tym spotkaniu to było by fajnie.Niemniej teraz wiadomo czym jeste pochłonięty.Moze nastepnym razem.Warszawa jest niedaleko mam tam przyjaciol i gdzie sie zatrzymać...pozdrawiam.....piotr...
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Początkujący
04-01-2014, 13:10:51

Dzięki za odpowiedź :)
No właśnie co do tej kontroli z RTG, to wszyscy na forach piszą, że mieli po 4-6 tygodniach od operacji. A ja termin kontroli mam wyznaczony na 10 kwietnia dopiero :/
Nie wiem z czego to może wynikać. Może powinienem zrobić sobie za jakie 2-3 tygodnie RTG tak czy inaczej na własną rękę?
Wtajemniczona
04-01-2014, 15:26:21

niezbędny, u mnie długo utryzmywał się stan bólu i odrętwienia barkó i karku, prawie 3 miesiące, po 3 tygodniach od operacji dostałąm lek na zwiotczenie mięsni ,,myolastan,, mnie pomagał, z gwałtwonym obrotem glowy też długo miałam takie problemy ze po obruceniu, bardzo mnie bolało i drętwiało, z czasem wszystko przemija, ja po 3 miesiącach miałam robione MRI a teraz dopiero po 8 miesiącach miałam robione rtg
także spokojnie, oszczędzaj się ile się da
kochani ja też chętnie z wami się spotkam, proszę dopisać mnie do listy, moze wreszcie z bogną się spotkam, bo już pare razy się umawaiłyśmy i się nam nie udawałozawsze cos,
data dobra jak każda inna, oby nam tylko za mocno dróg nie zasypało, bo pewnie wtedy będzie zima
jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu - oznaką czego jest puste biurko...? 7 luty 2013 operacja C5/C6 i C6/C7 implanty typu Zero-P klinowe firmy Synthes
Forumowiczka
04-01-2014, 15:48:48

Nic nie stoi na przeszkodzie aby każda zainteresowana spotkaniem osoba kopiowała listę do kolejnej wiadomości dopisując siebie :) w ten sposób ciągle będzie widoczna.
Do dzieła Stokrotko i wszyscy inni chętni :)
Spinka e-mail: myspine@gazeta.pl grudzień 2006 - operacja c6/c7 czerwiec 2009 - operacja c4/c5 neurochirurg - dr Arkadiusz Wilk

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: