Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29017)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowiczka
25-12-2013, 10:49:38

Asiu, wynik wynikiem (a właściwie opis - bo dla dobrego lekarza ważne jest wyłącznie zdjęcie) ale jak Ty się czujesz? Jakie masz objawy?
Spinka e-mail: myspine@gazeta.pl grudzień 2006 - operacja c6/c7 czerwiec 2009 - operacja c4/c5 neurochirurg - dr Arkadiusz Wilk
Wtajemniczona
25-12-2013, 11:55:28

Ale ja lubie to nasze forum:)
Ciekawa jestem, co z kregoslupem tego biedaka ze Stanow Spinko. Jaka niewlasciwa oozycja przed kompem:(
Asiu, tak jak Spinka pyta, wazne sa objawy. Co Ci dolega ze strony szyi? Nie jestesmy lekarzami, tylko po wlasnych przejsciach. Na moje oko nie jest zle.ale jak wiemy nie leczy sie pacjenta a nie wynik badania.
Szyjki, jak Wasze brzuchy? Ja dzs ide na dwugodzinny spacer
Wesolego swietowania!
Wypadek 02.2009. długa rehabilitacja. zabieg 14.11.2013 (dyscektomia c5/c6, stabilizacja przestrzeni PEEK Cornestrone)
Forumowiczka
25-12-2013, 16:46:39

szyjka74 2013-12-25 12:55:28
Ciekawa jestem, co z kregoslupem tego biedaka ze Stanow Spinko. Jaka niewlasciwa oozycja przed kompem:(
I nadwaga!
Ale skoro tak wybrał... jego sprawa, nie nasz ból

My jesteśmy lekkie jak śnieżynki

Pamiętasz o spotkaniu?
Spinka e-mail: myspine@gazeta.pl grudzień 2006 - operacja c6/c7 czerwiec 2009 - operacja c4/c5 neurochirurg - dr Arkadiusz Wilk
Początkująca
26-12-2013, 00:38:30

anianit 2013-12-22 19:44:22 Dagiii :) Piła niedaleko :) może latem, to i ja będę już OK
jestem za nie za wiele pisze bo nie daje rady wszystkim zdrowia w te święta
Piotr trzymam kciuki i musi być dobrze
C5 C6 11 grudnia 2013 Kalisz pr H.Kasprzak
Forumowicz
26-12-2013, 19:51:59

Witojcie .
Ano jo stary baca wom mówię że wosze krengozłuby będą zdrowe,twarde i nie ugięte jak most Golden Gate w San Francisco :)
A w ogóle to nie pijcie za dużo w te święta i w następne w sumie też :)
"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Początkująca
26-12-2013, 22:39:32

Witajcie, jak przyjemnie się tutaj zrobiło i kolorowo. z mojej strony życzę wszystkim Szyjkom SzczęśliwegoNowego Roku bez bólu. i nawrotow dolegliwości.
Ją melduje że zrobiłam MRI,czekam na wyniik,a raczej on czeka na mnie bo jestem poza domem do 6 go. Mam nadzieje, że będzie dobrze. Ostatnio nie podrzuca mnie przy zasypianiu, jeżeli już to szarpniecia są delikatne, oby tak dalej... Mam nadzieję że to nie od rdzenia,w każdym razie wynik pokaże.
Powiem wam że rezonans to istny koszmarek dla mnie za każdym razem. Na szczęście póki co potrafię zapanować nad lękiem i paniką w środku, choć dużo mnie to kosztuje.Pozdrawiam wszystkich piszących i podczytujacych, ostatnio jestem raczej w drugim gronie,
operacja 10.07.13 stabilizacja międzytrzonowa c6/7
Początkująca
26-12-2013, 22:39:38

Witajcie, jak przyjemnie się tutaj zrobiło i kolorowo. z mojej strony życzę wszystkim Szyjkom SzczęśliwegoNowego Roku bez bólu. i nawrotow dolegliwości.
Ją melduje że zrobiłam MRI,czekam na wyniik,a raczej on czeka na mnie bo jestem poza domem do 6 go. Mam nadzieje, że będzie dobrze. Ostatnio nie podrzuca mnie przy zasypianiu, jeżeli już to szarpniecia są delikatne, oby tak dalej... Mam nadzieję że to nie od rdzenia,w każdym razie wynik pokaże.
Powiem wam że rezonans to istny koszmarek dla mnie za każdym razem. Na szczęście póki co potrafię zapanować nad lękiem i paniką w środku, choć dużo mnie to kosztuje.Pozdrawiam wszystkich piszących i podczytujacych, ostatnio jestem raczej w drugim gronie,
Forumowiczka
27-12-2013, 08:23:44

anaku
Ostatnio nie podrzuca mnie przy zasypianiu, jeżeli już to szarpniecia są delikatne, oby tak dalej... Mam nadzieję że to nie od rdzenia,w każdym razie wynik pokaże.
Anaku czy możesz się do mnie odezwać na priv na maila?
imieasia.nazwisko@gmail.com
Ja od pół roku (a może troszkę dłużej) też mam te mioklonie przysenne i tez bałam się że to jakaś pochodna dyskopatii lub operacji ale raczej na 99% to wykluczyłam na podstawie obserwacji własnych i rozmów z lekarzem. Nawet zrobili mi EEG żeby sprawdzić czy to nie padaczka przysenne. EEG mam prawidłowe.
Mam pewne podejrzenia z czego się to robi ale to raczej na rozmowę na priv :)
Chce cię o coś zapytać - możesz się do mnie odezwać?
Asia
Początkująca
27-12-2013, 14:01:52

Buraczek mój mail. To olivka194@wp.pl mailowo będzie zdecydowanie łatwiej i szybciej.
Początkujący
27-12-2013, 17:29:42

basiax
Dasz mi może jakis namiar na tego fizjoterapeute ?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Uszkodzone nerwy w głowie
Dzień dobry, Czy aktualnie jest na forum osoba, która jak w tytule ma uszkodzone nerwy w głowie? Jak z taką chorobą radzicie sobie zawodowo jeśli jedyną realną pomocą sobie jest próba ochrony uszkodzonych nerwów przed wiatrem..? Pytam, bo nie rozstaje się z nakryciem głowy (jedynie w lato). Jeśli leki, zabiegi i operacje nie przynoszą trwałej ulgi a jedynie tymczasową to jak sobie radzicie?
gość
Wynik TK??
Dzień dobry. Odebrałam dzisiaj wynik TK głowy. Opis jak niżej : Dostępne w badaniu struktury mózgowia i przestrzenie płynowe przedstawiają się typowo. AYMETRIA SZEROKOŚCI ROGÓW SKROBIOWYCH - PRAWY SZERSZY 7 MM. Układ komorowy mózgu nieposzerzony, bez cech przemieszczenia. Struktury kostne typowe. Moje pytanie - co oznacza ten fragment o asymetrii szerokości rogów? Czy to coś strasznego?
gość
Ból głowy
Mam 31 lat i od 2.10.2024 zmagam się z bólami głowy z prawej strony. Bóle są w okolicy potylicy po prawej stronie oraz nad prawym uchem. Ból jest kłujący, pulsujący, codzienny. Czasem pulsuje szybciej , a czasem wolniej. Pojawia się o różnych godzinach z różnym nasileniem , nie ma reguły, powtarzalności. Przemieszcza się między tymi punktami. Dotychczas nie zauważyłem żadnych towarzyszących objawów. Przeszedłem szereg badań tj. - Rezonans magnetyczny głowy z TOF - Tomograf komputerowy głowy - Rezonans magnetyczny odcinka szyjnego kręgosłupa - Nakłucie lędźwiowe - Blokady nerwu potylicznego większego i mniejszego - Fizjoterapie u 3 różnych fizjoterapeutów i Osteopaty - Badania okulistyczne ( tomograf oka, badania dna oka) - Badania krwi, zwyczajną morfologię, boreliozę, w kierunku chorób układowych -Rf, anty-CCP, p/ciała p/jądrowe i p/cytoplazmatyczne. - Badania u laryngologa endoskopem + TK zatok Wyniki wszystkich powyższych badań wychodzą bardzo dobrze. Obecnie zażywam lek Pregabalin 2 x dziennie po 75 mg oraz Amitriptylinum 1 raz dziennie 25 mg. Oceniając obecne bóle w skali 1-10 , dałbym im max. 6 , ale w znacznej większości są na 3-4. Mam to przyjmować minimum przez 3 miesiące. Kiedyś tj. 12 lat temu borykałem się z migrenami z aurą , ale udało się to zwalczyć. Z takich kwestii , które powtarzam wszystkim lekarzom , ale nie biorą tego pod uwagę to od 2 lat noszę aparat ortodontyczny. Wiem, że ma mocno zakorzenione zęby. Jak wyrywali mi ósemkę to sięgała do zatoki. 21.09.2024 wybiłem bark 5. raz w życiu i to nastawianie w szpitalu było tragiczne. Pani chyba nie wiedziała co robi aż w końcu przyszedł ktoś kompetentny i to ogarnął. Podczas gdy niekompetentna Pani próbowała nastawić mi wybity bark, bardzo się spinałem, całe ciało. Obecnie jestem na etapie prowadzenia dziennika bólów głowy, które lekarz prowadzący mnie, chce przeanalizować. Czy ktoś z Państwa może borykał się z podobnym problemem i mógłby podzielić się ze mną swoim doświadczeniem ? Jakie badania mógłbym wykonać ? Będę bardzo wdzięczny za jakiekolwiek informacje.
gość
Początek diagnostyki
Witam , zmiany wykryte w sumie przypadkowo w RMagnetycznym w odcinku lędźwiowym 1.5mm prawdopodobnie wyściolczak. Był robiony RM głowy, RM kręgosłupa szyjnego i piersiowego 6 m-cy temu ( czysto ) odebrane wyniki teraz samego lędźwiowego ponownie i 1.5mm taki sam jak pół roku temu wynik... Co dalej? Jakie są dalsze postępowania... Oczywiście neurolog i neurochirurg będzie konsultacja Ale jak to co robić na co się nastawić ??
Reklama:
Reklama:
Reklama: