Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Wtajemniczona
15-08-2013, 18:31:04

becia1968 2013-08-15 19:14:49 Witam wszystkie szyjki!
I już po,12.08 miałam wreszcie operację implanty C-5,C-6,szyja i barki na razie bolą jak diabli,ale palce w lewej ręce mały i serdeczny już nie cierpną,więc jest światełko w tunelu.Mam nadzieję że z czasem ból minie.
Witaj Beciu
Tak szybko jesteś w domu ?To dobry znak ,bez komplikacji.
Dzielna dziewczyna z Ciebie , odważnie i stanowczo podjęłaś walkę o zdrowie.
Jak już będziesz mogła to pisz dużo b o ja chyba też skieruję się na Nową Sól .Bardzo mi pomożesz w podjęciu decyzji .Kto Cię operował i ile czekałaś , jakie masz implanty , czy jesteś kołnierzowa , wszystko dla tych przed jest ważne.
Życzę Ci zdrowia i twemu mężowi.Pozdrawiam.Karolina
Wtajemniczona
15-08-2013, 18:55:07

Becia-krajanko!
Mój mąż był operowany w N.Soli 2 lata temu./szyjka-wstawione 2 implanty/
Operował go dr Moroń . Wszystko przebiegło pomyślnie.
Ze względu na jego dodatkowe liczne schorzenia przebywał w szpitalu do ściągnięcia szwów. Obecnie wysiada lędźwiowy i będziemy kontaktować się z dr Moroniem o ile jest jeszcze w Nowej Soli co robić dalej/ewentualna druga operacja br!!!
Napisz kto Cie kroił . Szybkiego powrotu do zdrowia. Zdroiwa i wytrwałości dla męża!
wiesia
Wtajemniczona
15-08-2013, 19:05:37

Becia i jeszcze pytanko!
Czy zalecono Ci noszenie kołnierza na co dzień ?
Mojemu mężowi nie polecano i dobrze , wiem jak ludzie męczą się z noszeniem kołnierza ale co szpital to inna metoda rehabilitacji .
Podoba mi się Twoja sentencja pod postami czy mogę sobie przekopiować?
Jeszcze raz pozdrawiam i duuużo zdrowia dla Was obojga!!!
wiesia
Wtajemniczona
15-08-2013, 19:05:53

wjesionka 2013-08-15 20:55:07
Wiesiu
Lędźwiowy to podobno pryszcz w porównaniu z szyjnym.Ja nie miałam żadnych implantów bo sąsiednie były zdrowe Ze szpitala wyszłam bez bólu po tygodniu od operacji.No i jeszcze plus bo nie widzi się blizny więc samopoczucie lepsze.
Pozdrowionka
Początkująca
15-08-2013, 19:17:31

Witam serdecznie...
becia1968- cieszę się że jesteś już po... Ty chyba zresztą też. Bardzo szybko wróciłaś do domku:)
Życzę szybkiego powrotu do sprawności i zdrówka.

Ja muszę czekać do 18.09 ... i to chyba jest ten okropny okres ...czekania, obaw i strachu...
Pozdrawiam Bernadeta
Forumowicz
16-08-2013, 07:27:15

Dobry Dzionek/bo chłodny/Wszystkim bolesnym i nie.Renata u mnie jedna przepuklina była 4mm ,a druga 5 mm.W opisie i 2 diagnozach jedna była względna , a druga tylko do operacji. W trakcie operacji zrobiono 2 poziomy niejako tak przy okazji by niewracać do tematu za rok lub dwa/na co się zgodziłem/...
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
gość
16-08-2013, 14:15:08

becia_40 2013-08-15 21:17:31 Witam serdecznie...
becia1968- cieszę się że jesteś już po... Ty chyba zresztą też. Bardzo szybko wróciłaś do domku:)
Życzę szybkiego powrotu do sprawności i zdrówka.

Ja muszę czekać do 18.09 ... i to chyba jest ten okropny okres ...czekania, obaw i strachu...
Pozdrawiam Bernadeta
Tak, bardzo się cieszę zważywszy,że mój mąż jest też po operacji.
becia40 nie denerwuj się(tak wiem łatwo powiedzieć)będzie dobrze ja miałam przepuklinę 7.5 mm i dwa dyski zmiażdżone C-5,C-6,też się bardzo bałam co zauważyła już na sali operacyjnej moja p. doktor,która mnie operowała.Później na obchodach mówiła do mnie za każdym razem: no jak tam się czuje nasza bohaterka.hi hi hi.Opieka była super lekarze świetni,pielęgniarki miłe i sympatyczne.
Bądź dobrej myśli ,myśl pozytywnie ,każdego dnia mów do siebie w lustrze, że będzie dobrze wszystko się uda
.Będę trzymać kciuki,jak pewnie wielu z nas tutaj.
Operacja 12.08 ,implanty C-5 C-6 Boże, użycz mi pogody ducha, abym godził się z tym, czego nie mogę zmienić, odwagi, abym zmieniał to, co mogę zmienić, i mądrości, abym odróżniał jedno od drugiego. Becia
gość
16-08-2013, 15:01:53

du250669 2013-08-15 20:31:04
becia1968 2013-08-15 19:14:49 Witam wszystkie szyjki!
I już po,12.08 miałam wreszcie operację implanty C-5,C-6,szyja i barki na razie bolą jak diabli,ale palce w lewej ręce mały i serdeczny już nie cierpną,więc jest światełko w tunelu.Mam nadzieję że z czasem ból minie.
Witaj Beciu
Tak szybko jesteś w domu ?To dobry znak ,bez komplikacji.
Dzielna dziewczyna z Ciebie , odważnie i stanowczo podjęłaś walkę o zdrowie.
Jak już będziesz mogła to pisz dużo b o ja chyba też skieruję się na Nową Sól .Bardzo mi pomożesz w podjęciu decyzji .Kto Cię operował i ile czekałaś , jakie masz implanty , czy jesteś kołnierzowa , wszystko dla tych przed jest ważne.
Życzę Ci zdrowia i twemu mężowi.Pozdrawiam.Karolina
Hej Karolinko.Nowa Sól to naprawdę świetny szpital polecany mi przez mnóstwo osób.Mnie operowała dr.Wyszyńska 1 z 20 kobiet neurochirurgów w Polsce.Bardzo miła ,sympatyczna i ciepła osoba.Zastosowano leczenie:usunięcie dysku C-5 C-6,stabilizacja przednia modo LFC.Mam nacięcie na szyi z prawej strony,sześć małych szefków. jest ok.
Operacja 12.08 ,implanty C-5 C-6 Boże, użycz mi pogody ducha, abym godził się z tym, czego nie mogę zmienić, odwagi, abym zmieniał to, co mogę zmienić, i mądrości, abym odróżniał jedno od drugiego. Becia
gość
16-08-2013, 15:04:59

wjesionka 2013-08-15 20:55:07 Becia-krajanko!
Mój mąż był operowany w N.Soli 2 lata temu./szyjka-wstawione 2 implanty/
Operował go dr Moroń . Wszystko przebiegło pomyślnie.
Ze względu na jego dodatkowe liczne schorzenia przebywał w szpitalu do ściągnięcia szwów. Obecnie wysiada lędźwiowy i będziemy kontaktować się z dr Moroniem o ile jest jeszcze w Nowej Soli co robić dalej/ewentualna druga operacja br!!!
Napisz kto Cie kroił . Szybkiego powrotu do zdrowia. Zdroiwa i wytrwałości dla męża!
Ojej to nie dobrze że siada lędźwiowy,mnie operowała dr.Wyszyńska super babka,i świetny fachowiec jest 1 z 20 kobiet neurochirurgów w Polsce.
Pozdrawiam Becia
gość
16-08-2013, 15:09:42

wjesionka 2013-08-15 21:05:37 Becia i jeszcze pytanko!
Czy zalecono Ci noszenie kołnierza na co dzień ?
Mojemu mężowi nie polecano i dobrze , wiem jak ludzie męczą się z noszeniem kołnierza ale co szpital to inna metoda rehabilitacji .
Podoba mi się Twoja sentencja pod postami czy mogę sobie przekopiować?
Jeszcze raz pozdrawiam i duuużo zdrowia dla Was obojga!!!
Witam cieplutko.
Nikt nic nie mówił o noszeniu kołnierza,ale ja sama zakładam kiedy nie daję rady.Mam zalecone obracanie się całym ciałem bez żadnych skrętów szyją,tak samo podczas leżenia muszę obracać się całym ciałem.
A sentencje jak najbardziej możesz sobie przekopiować.
Pozdrawiam:Becia

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Bardzo bym prosiła o poradę.
Mama ma 60 lat choruje od roku, ręce opadają od poniedziałku zaczęła rehabilitację domową. Mam dziecko 10 letnie on na to wszystko patrzy jak mama robi się nie znośna nawet tramal nie pomaga na ból nóg.
gość
Proszę o pomoc i poradę
Matkę chorą na stwardnienie zaniku mięśni bocznych, z dnia na dzień jest coraz gorzej nawet tabletki przeciwbólowe nie działają mama robi się nerwowa wulgarna itp . Nie wiem co mam już robić.
gość
Straszna obawa przed zabiegiem wszczepienia zastawki
Hej, piszę tu bo bardzo się boję operacji mam 42 lata i przed sobą operację w Szpitalu Bielańskim w Warszawie. Czytam tu o powikłaniach o nie właściwym ułożeniu Drenu w Jamie Otrzewnej. Czy ktoś ma pozytywne doświadczenia ? Proszę o wsparcie duchowe. Dziękuję Aleksander
gość
Mielopatia - wymiar rdzenia 4mm
Cześć, mam zdiagnozowaną dyskopatia na poziomie C5 C6 i C6 C7. Dodatkowo też rozwinęła się już mielopatia / ucisk na rdzen bo wymiar strzałkowy wynosi tylko 4mm. Neurochirurg na razie nie widzi konieczności operacji bo nie mam ciężkich objawów. Aktualnie to lekko obnizona sila miesniowa w rekach, sporadyczne uciski w okolicach karku. Mam tez mrowienie lewej polowy twarzy ale powiedzieli ze to z innego powodu (mam tez zmiany w mozgu). Badania neurologiczne w normie. 2 fizjoterapeutów odmówiło rehabilitacji bo nic się już nie da zrobić a nie chcą zaszkodzić. Nie wiem co robić. Z jednej strony po co się operować jeśli objawy nie są mocno dokuczliwe, z drugiej strony nie chce żeby było za późno... Doradźcie proszę
Reklama: