Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
07-11-2012, 10:45:58

Ulidko.
Jestem Ci wdzięczna za słowa otuchy.Nie mam wyjścia i muszę to jakoś przetrwać, tak jak Wy wszyscy. Piszesz, że był przy Tobie mąż. Dzwoniłam na oddział, żeby podpytać, czy ktoś z rodziny może przy mnie być i powiedziano mi, że przez 2 doby
będę leżeć na pooperacyjnej i nie ma tam wejścia, rodzina może popatrzeć tylko przez szybę, więc zdecydowałam, że mąż wróci do domu, bo bez sensu byłoby,żeby stał za szybką.Odległość od domu wynosi 200 km, więc dojazd nie jest taki prosty.
Opieka na oddziale jest podobno bardzo dobra, więc będzie dobrze.
Pozdrawiam Was wszystkich. Odezwę się po powrocie, gdy będzie to już możliwe. Trzymajcie się zdrowo.
Iwa
Początkująca
07-11-2012, 11:08:40

Witam,wszystkie szyjki.Czytam was od kilku miesięcy,ale jakoś nie miałam odwagi?ochoty? żeby włączyć się do dyskusji. Czekam na operację w Bydgoszczy w szpitalu wojskowym. Czy ktoś z was tam był operowany?
Początkująca
07-11-2012, 11:11:40

Witam,wszystkie szyjki.Czytam was od kilku miesięcy,ale jakoś nie miałam odwagi?ochoty? żeby włączyć się do dyskusji. Czekam na operację w Bydgoszczy w szpitalu wojskowym. Czy ktoś z was tam był operowany?
Początkująca
07-11-2012, 11:46:45

Niematahari.
Witaj w naszym gronie. Z pewnością znajdziesz tutaj kogoś, kto Ci odpowie na Twoje pytanie. Napisz coś więcej o sobie.
Na kiedy masz przewidzianą operację?
Iwa
Początkująca
07-11-2012, 12:31:45

iwa63
Trzymam za Ciebie kciuki baaardzo mocno- bedzie dobrze .Ja zaraz po Tobie ide pod skalpel...i mysle sobie ze damy rade .
Szkoda ze nie ma tu nikogo z moich stron.
Pozdrawiam - ewa
ewa
Wtajemniczona
07-11-2012, 13:27:28

ewaparz2
Jam jest ziomek z Wielkopolski i na forum jest sporo osób,a gdzie idziesz do szpitala?
Kasia
Forumowicz
07-11-2012, 13:40:37

niematahari Ja byłem operowany w 10 WSK
jeśli masz pytania zapraszam na priv janusz-kur2@wp.pl
ks Janusz
Początkująca
07-11-2012, 13:46:55

ewaparz2
Dziękuję Ci serdecznie. Również będę o Tobie myśleć. Szkoda, że nie spotkamy się w tym samym szpitalu, byłoby nam raźniej w niedoli. Musimy dać radę. Dołączymy do osób PO. Zdecydowałam się na operację, bo głęboko wierzę w to, że będzie lepiej. MUSI BYĆ LEPIEJ.
POZDRAWIAM.
Iwa
gość
07-11-2012, 13:47:04

ulidka 2012-11-06 09:56:36 Wtajcie Kochane Szyjki! Wróciłam po operacji 2 dysków,wstawione implanty typu tzw.klatki ,Calition Peek+Tytan.Doktor mówi,że tworzywo sztuczne plus tytan. W szpitalu w Lublinie na ul.Jaczewskiego.Do domku wypisali bez przeciwbólowych,miałam 100 km do domu,jak wróciłam to myślałam,że nie wytrzymam.Zadzwoniłam do przychodni ,czy recepte wypiszą,a oni;W dniu wypisu ze szpitala w leki powinien zaopatrzyć szpital,oni mogą jutro. A mnie boli ;Dziś.Musiałam prosić znajomego lek. o recepty na jakieś leki przecwbólowe,bo te dostępne bez recepty to nie pomagały. Teraz jest w sumie z dnia na dzień lepiej.Zobaczymy dalej? Powiedziano mi że dopiero po miesiacu ćwiczenia izometryczne i ramion oraz ewentualnie basen.Czy Wy mieliscie podobnie?
Witaj a kto robiłe ten zabieg? ja jak wychodziłam dostałam recepty na leki przeciwbólowe i ponadto na zastrzyki przeciwzakrzepowe. a jakiekolwiek rehabilitacje najwczesniej za poł roku ( też 2 inplanty)
Pozdrawiam
EDI
gość
07-11-2012, 14:26:02

W maju 2011r miałam operację kręgosłupa szyjnego,stabilizator ,wszystko było ok.Od kwietnia 2012r ból barku i blokada,nie mogę poruszać ręką -okazało się zespół bolesnego zamrożonego barku ale w między czasie kontrolne MR odcinka szyjnego-Dostrzega się okrężne uwypuklenia pierścieni włóknistych krążków międzykręgowych C4/C5 i C5/C6 z objawami szerokopodstawnych dokanałowych protruzji tych krążków powodujących na tych poziomach wtórne stenozy kanału kręgowego zmniejszając wymiary strzałkowe kanału do ok.9,5-10mm.Wykazane protruzje uciskają i modelują przednie powierzchnie worka oponowego.Czytam codziennie wpisy i chciałam się poradzić,ponieważ od wczoraj zaczęło boleć mnie kolano najbardziej przy chodzeniu i mam pytanko czy ktoś wie czy ma to związek z szyjka czy to nowa dolegliwość.Pozdrawiam

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: