Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
15-08-2012, 08:34:39

Hello,
ostatnio byłem na kolejnej wizycie u pani dr anestezjolog w poradni leczenia bólu. Przemiła kobieta, oddana pacjentom skora do pomocy, prawdziwy Lekarz. Przyjmuje w prywatnej klinice lecz na NFZ. Po rozmowie dotyczącej mojego stanu zdrowia pani doktor przyznała się, że od kilku lat ma dyskopatie szyjną, spowodowaną wypadkiem komunikacyjnym. I co?... Ciekawa rozmowa na temat zabiegu, pani doktor z racji swojej profesji uczestniczyła w tego typu operacjach, i na co dzień ma pacjentów po stabilizacji szyjki.
Na pewno się domyślacie, że wszystkie za i przeciw co do zabiegu stanęły na NIE. W tej samej klinice pracuje mąż pani dr, jest nomen omen, dr chirurg-ortopeda. Wyszedłem bardzo podbudowany, że znalazłem bratnią duszę wśród lekarzy z tym samym problemem zdrowotnym .
Cześć Janusz, co słychać w szerokim świecie.
niunqa, pracy długo nie zobaczysz.
Bogna, zdróweczka i powodzenia ( z wielką chęcią odwiedziłbym Twój Czarodziejski Dom, i piękne strony, może kiedyś
Proszę o przestrzeganie Kodeksu Szyjek
Wasz lubiany lub mniej lubiany, mieszacz
http://www.youtube.com/watch?v=GS-IZ3aZsnY&feature=related
irek
krak62
gość
15-08-2012, 09:04:41

Dzień dobry
Powrót tematu głównego w postach. Moje zdanie jest już właściwie znane. Operować - operować wówczas, kiedy dochodzi do ucisków, porażeń, zaczynają się niedowłady itd. To nie ulega wątpliwości, że operować. Operować u fachowca. Myślę sobie, że może porównanie mało trafne ale obrazujące - kiedy coś nam szwankuje w samochodzie, rowerze....skrzypi , stuka to co robimy? jedziemy do mechanika i kombinujemy czy jeszcze pojeździ na tej części czy trzeba wymienić. Oczywiście, że wymienić. Kiedy miałam zdiagnozowaną dyskopatię szyjną, była na jednym poziomie C4/C5 przez te kilka lat dorobiłam się C5/C6. z uciskiem na rdzeń. Na szczęście w porę zoperowane. Tak więc każdy podejmuje indywidualną decyzję. Przypadków można mnożyć. Podawać, porównywać. Ale każdy z Nas jest indywidualnością samą w sobie i nie można generalizować. Wystarczy jeden ruch i ....pozamiatane. Inny natomiast będzie wykonywał tysiące takich ruchów, ma bardziej "zjechany" kręgosłup i jest ok. Tak więc nikt nie podejmie za nas decyzji. To nasz rola w odpowiedzialności za siebie.
Pozdrawiam.
Janusz - jestem z Tobą.
Irek - dziękuję. Teraz wreszcie jestem w swoim góralskim żywiole
Bogna
Wtajemniczona
15-08-2012, 09:10:01

Dzień dobry..Irku-Mieszaczu.....Kolego po fachu...:))
Też Ciebie pozdrawiam....:)
Bogna....Jesteś Bardzo mądrą Dziewczyną i do tego Piękną Kobietą!....:)
A ja się pochwalę....W sobotę mamy umówione spotkanie w Ino....u Zosi...:);).....
Halina z mielopatią...
Wtajemniczona
15-08-2012, 10:02:58

Irek
Twoje mieszanki są wybuchowe i jak najbardziej forumowe
ja jestem ZA i na pewno nie tylko.
:)
gość
15-08-2012, 10:30:53

Dzień dobry
Powrót tematu głównego w postach. raz Moje zdanie jest już właściwie znane. Operować - operować wówczas, kiedy dochodzi do ucisków, porażeń, zaczynają się niedowłady itd. To nie ulega wątpliwości, że operować. Operować u fachowca.
Witam - podzielam to zdanie też miałam wiele wątpliwości co do tego poddać się operacji czy cierpieć. Ból jednak przeważył o podjęciu decyzji a im zrobi się to wcześniej - tym wydaje mi się choć to nie musi być regułą, są lepsze rezultaty na poprawę stanu zdrowia i pozbycia się uporczywych i nie do zniesienia bóli, drętwień itp. Gdyby miała decyzję raz jeszcze podjąć - z pewnością byłaby na TAK - OPERACJA.
Pozdrawiam wszystkie "SZYJKI"
Edyta
EDI
gość
15-08-2012, 10:31:44

oki, dzięki coś z góralszczyzny:
Ciekawska turystka w Zakopanem zaczepia bacę i pyta się dlaczego wszyscy górale mają w swoich spodniach dwa rozporki?
-A widzis bo ja mom dwo interesy - mówi baca - jak chces sprowdzić to chodz w krzoki to ci pokoze.
Odeszli w ustronne miejsce baca rozpina jeden rozporek turystka wkłada rękę maca i sie przekonała ze jeden jest pyta się
- A gdzie drugi?
Baca rozpina drugi rozporek turystka wkłada rękę, maca i zdziwiona pyta :
- Baco a dlaczego ten drugi taki mokry ?
- A bo sie zbecoł ze nie był pierwsy
========================
to jest pierwsa prawda o góralskich rozporkach, druga jest taka:
Pyta się turystka górala:
- Dlaczego górale mają dwa rozporki ?
- Widzicie paniusiu, jeden rozporek jest dla góralek a drugi dla ceperek.
===========================
ogólnie o góralach:
Szedł baca łąką, zobaczył coś w trawie, schylił się, przyjrzał, wziął na palec, powąchał, posmakował i mówi:
- Jak dobrze, że w to gówno nie wdepnąłem.
- Baco, macie tu jakieś atrakcje?
- Mieli my, ale za mąż wyszła!
Przychodzi turysta do górala i mówi:
- Góralu, powiedzcie: chrząszcz brzmi w trzcinie.
Góral na to:
- Chrobok burcy w trowie.
Milutkiego dzionecka, hej
irek
krak62
gość
15-08-2012, 10:57:04

Dobry humor na ten ponury deszczowy dzień :) Panie Irku :)
Pozdrawiam Edyta
EDI
gość
15-08-2012, 11:01:32

chronic 2012-08-14 15:01:35 ... tak bym chciał wam dziewczyny jakoś pomóc ,ale nie wiem nawet jak?!?!?!
Wiem, nie każdy może mieć, dyskopatię szyjną ze wskazaniem do leczenia operacyjnego. Wielu mi zazdrości, że mogłem się znaleźć w tak miłym gronie i mieć coś do powiedzenia.
Chłopie wal głową w mur
=======================
Edytko, tu Panów nie ma
irek
krak62 Nie idę do nieba, mam lęk wysokoœci.
gość
15-08-2012, 11:17:51

ok - zapamiętam :)
Irku
EDI
gość
15-08-2012, 13:14:55

Halinko dziękuję. Nie wiem czy jestem mądrą kobietą ale staram się nie mądrzyć. Mądrość od mądrzenia się jest różnicą.
Wiem wiem, że macie spotkanie na wyznaczonym terenie. Będę całkiem blisko Was, w Ciechocinku. Nie dam rady dojechać. Jadę do moich przyjaciół rehabilitantów na ślub i wesele ich córki. W niedzielę wracam do domu. W poniedziałek do pracy.
Irek - zapraszam. Jak będziesz w pobliżu a może specjalnie przyjedziesz, miło mi będzie gościć Cię w swoim magicznym domu.
Dobrego popołudnia dla Was Szyjki i na poprawę humoru kilka polepszaczy :)
Przychodzi pijak do lekarza:
- Panie doktorze, sikam wódką.
- Nie wierzę. To daj pan szklankę.
Lekarz spróbował.
- No wódka! Nalej pan jeszcze raz! I jeszcze raz!
- O kochany, teraz to tylko z gwintu!
--------------------------------------------------------------------
Pani pyta dzieci w klasie:
- Po czym poznajemy że nadchodzi zima.
Dzieci odpowiadają:
-Spadły liście z drzew, jest zimno
-Sypie śnieg
-Woda zamarzła - dodaje Jasiu - na lodzie się wilki ***
Oburzona pani krzyknęła:
-Jasiu źle!!!
-No pewnie że źle, bo im się łapy ślizgają.
---------------------------------------------------------------------
Budzi się laska po imprezie u kolesia w domu, rozgląda się i mówi:
- Eee... mieszkanko też masz malutkie.
-------------------------------------------------------------------
Idzie słoń przez pustynię i spotyka gołego Araba. I słoń do niego:
- Ejj, Arab, jak ty możesz oddychać taką małą trąbą?
------------------------------------------------------------------------
Dlaczego WEDEL nie miał dzieci?
Bo cały interes ładował w KAKAO.
-------------------------------------------------------
Z ostatniej chwili :)
Rozpoczęto produkcję VIAGRY LIGHT - nie stawia, ale ładnie układa w spodniach.
---------------------------------------------------------
Są trzy wielkości mężczyzn: - Mały, średni i o Mój Boże
Bogna

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: