Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
06-01-2021, 01:22:21

Gość 2021-01-05 05:17:12
Witam. A gdzie byłaś u jakiego neurochirurga. Z jakiego szpitala we Wrocławiu ? Jak weszłam na opinie u dr Bojdy to ktoś się wypowiada że potygodniu od wizyty u niego został przyjęty do szpitala wojskowego. Sonia
Bylam u wielu. Urbanowskiej, Szczepanskiego, Swiatkowska-Wroblewska, Winkler. Wszyscy mnie odeslali. A mi sie jeszcze pogorszylo. Boli mnie codziennie. Oni chyba maja taka teorie, ze to powinno bolec od czasu do czasu, a u mnie jest ciagle ten bol. Mam juz depresje od tego bolu i bezsilnosci.
gość
06-01-2021, 01:24:12

Gość 2021-01-06 02:22:21
Witam. A gdzie byłaś u jakiego neurochirurga. Z jakiego szpitala we Wrocławiu ? Jak weszłam na opinie u dr Bojdy to ktoś się wypowiada że potygodniu od wizyty u niego został przyjęty do szpitala wojskowego. Sonia
Bylam u wielu. Urbanowskiej, Szczepanskiego, Swiatkowska-Wroblewska, Winkler. Wszyscy mnie odeslali. A mi sie jeszcze pogorszylo. Boli mnie codziennie. Oni chyba maja taka teorie, ze to powinno bolec od czasu do czasu, a u mnie jest ciagle ten bol. Mam juz depresje od tego bolu i bezsilnosci.
wydaje mi sie, ze niektorzy po prostu maja szczescie. Moze jakis urologa osobisty. Nie wiem.
gość
06-01-2021, 01:25:02

Gość 2021-01-06 02:24:12
Gość 2021-01-06 02:22:21
wydaje mi sie, ze niektorzy po prostu maja szczescie. Moze jakis urok osobisty. Nie wiem.
Początkująca
06-01-2021, 01:48:09

Daagula 2021-01-05 10:00:49
Nat81 może u Ciebie problem jest w nerwie łokciowym. Mi ostatnio też trochę dokucza łokieć i dwa ostatnie palce, fizjoterapeuta myśli, że możliwy jest problem w łokciu, tym razem nie od kręgosłupa.
Dorka czyli znów jest szansa że się spotkamy☺️
Mi ostatnio wchodzi ból w nogę od pośladka zwariować można.... Ale skierowanie na rezonans lędźwiowego już mam, teraz się tylko umówić i sprawdzić co się tam dzieje. Tak sobie myślę, że ten mój kręgosłup to nie da mi spokoju 😬
Nie, raczej nie, bo mam ten problem w prawej i lewej rece, wiec musi byc od kregoslupa.
gość
06-01-2021, 07:48:26

Witam wszystkich. W związku z niefajnymi objawami jakie zaczęły występować zrobiłam rezonans. Wiedzialam ze wyjdzie nie fajny ale okazal się tragiczny. Stenoza c6c7 z uciskiem na rdzeń. Mam termin operacji na sierpień. Jednak jadę w sb do Warszawy na konsultacje do dr Nowaka . Czy ktoś był przez niego operowany na Banacha? Mialam juz operacje na lędźwiowego 6 lat temu ale w Słupsku. Jednak tego szyjnego boje się potwornie😣
gość
06-01-2021, 08:41:57

Część. Moja neurolog bardzo Bojde polecała. Jak będziesz robić rezonans to tylko 3 Teslowy. Jak poszłam do Urbanowskiej na wizytę z wynikami z rezonansu 1,5 Teslowy to powiedziała że pewnych sekwencji nie widzi tylko się domyśla. Tak więc jak już robić rezonans to na tym najlepszym sprzęcie. Mam podobnie jak ty, dosyć mam tego bólu, a depresja u mnie powoli puka do drzwi. Zwariować można z tym kręgosłupem szyjnym. Sonia.
Forumowiczka
06-01-2021, 12:46:15

Sonia, jeśli nie chcą operować, to została tylko rehabilitacja. Choć z mojego doświadczenia wiem, że pomaga tylko do czasu, ale lepiej coś robić niż zostawić to bez niczego. Nie wiem co ci doradzić, byłam w takiej samej sytuacji. Ból codzienny, chorobowe i świadczenie rehabilitacyjne przez 2 lata, w końcu mnie firma zwolniła. Ciężko było, bo tak jak mówisz siada psychika, bo jesteś bezradna. W sumie dopiero 3 neurochirurg mnie zoperowal. A na dzień dobry zapytał, dlaczego tak długo czekałam z operacją. Więc sama widzisz, że lekarze różnie podchodzą do chęci operowania.
18.07.2019 L4-L5-S1 implantacja dystraktorów międzykolczystych Bac Jac 16.09.2020 Dyscektomia C4/5 5/6 6/7 sposobem Smith-Robinson, implantacja klatek szyjnych LFC, stabilizacja płytką szyjna Biomet odbarczanie kanału kręgowego
Forumowiczka
06-01-2021, 12:55:14

Gościu, jeśli masz stenoze to szukaj terminu wcześniej bo do sierpnia Cię strasznie umęczy. W moim przypadku na szyjny musiałam iść po roku od ledzwiowego, nie było wyjścia. Bać się nie bałam ale efekty bólowe po zabiegu dla mnie były koszmarne. Ból ramion, kłucia pod łopatkami i ciężko było z leżeniem. Fakt zabieg miałam rozległy ale potem okazało się, że to wina raz bardzo spiętych mięśni drugie szyją była wiotka jak makaron. Po 7 tygodniach trafiłam na rehabilitację i od razu inny świat. Bóle minęły i było ok. Cieszę się, że przynajmniej bóle sprzed operacji ustąpiły zupełnie, czasem coś tam pociągnie ale nerwy długo się regenerują. Głowa do góry, będzie dobrze 👍
18.07.2019 L4-L5-S1 implantacja dystraktorów międzykolczystych Bac Jac 16.09.2020 Dyscektomia C4/5 5/6 6/7 sposobem Smith-Robinson, implantacja klatek szyjnych LFC, stabilizacja płytką szyjna Biomet odbarczanie kanału kręgowego
Początkująca
06-01-2021, 18:27:30

Mi wszyscy odradzaja operacje. Po operacji Moze byc gorzej. Teraz mnie boli, a po operacji bede wyla z bolu. Operacje sie tez czesto nie udaja. Najlepsi specjalisci potrafia spieprzyc.
Początkująca
06-01-2021, 19:11:33

Jak jest u was pod wzgledem psychologicznym? Mnie ta dyskopatia zalamana calkowicie. Duzo moich marzen leglo w gruzach. Jeszcze do tego winie siebie za to, bo duzo dzwigalam, zylam w stresie, praca przed kompem ciagle. Oczywiscie mam predyspozycje do tego przez skolioze. Ale strasznie sie paluje, co by bylo gdybym rzucila te stresujaca prace, co by bylo gdybym sie nie przedzwigala. Teraz juz mleko rozlane.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Caspr 2
Czy mając objawy neurologiczne oraz przeciwciała anty-CASPR2 w surowicy można mówić o przypadkowym znalezisku ?
gość
Bardzo bym prosiła o poradę.
Mama ma 60 lat choruje od roku, ręce opadają od poniedziałku zaczęła rehabilitację domową. Mam dziecko 10 letnie on na to wszystko patrzy jak mama robi się nie znośna nawet tramal nie pomaga na ból nóg.
gość
Uszkodzone nerwy w głowie
Dzień dobry, Czy aktualnie jest na forum osoba, która jak w tytule ma uszkodzone nerwy w głowie? Jak z taką chorobą radzicie sobie zawodowo jeśli jedyną realną pomocą sobie jest próba ochrony uszkodzonych nerwów przed wiatrem..? Pytam, bo nie rozstaje się z nakryciem głowy (jedynie w lato). Jeśli leki, zabiegi i operacje nie przynoszą trwałej ulgi a jedynie tymczasową to jak sobie radzicie?
Reklama: