Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowiczka
06-01-2021, 21:25:14

Nat81 jeśli poczytasz forum wstecz, dowiesz się, że większość tu osób jest po zabiegach. Nie wiem w jakim stanie obecnie jesteś ale ja jestem obecnie już po dwóch operacjach. Nie powiem, przez miesiąc po zabiegu jest ciężko. Ale powiem Ci jedno, nigdy nie żałowałam swojej decyzji i nigdy nie pożałuję. Zniknęły te uporczliwe bóle a to najważniejsze. Co ciekawe czeka mnie pewno jeszcze jedna i napewno się jej poddam. W tej chwili technika tych zabiegów jest tak rozwinięta, że tzw,, wypadek przy pracy,, bywa bardzo rzadki. Musisz tylko trafić do dobrego neurochirurga, tak żebyś nabrała do niego zaufania, żebyś mogła z nim porozmawiać. Decyzję podejmiesz sama ale uwierz nie ma co się męczyć. Im dłużej masz uciski tym dłużej wracasz potem do normalności.
18.07.2019 L4-L5-S1 implantacja dystraktorów międzykolczystych Bac Jac 16.09.2020 Dyscektomia C4/5 5/6 6/7 sposobem Smith-Robinson, implantacja klatek szyjnych LFC, stabilizacja płytką szyjna Biomet odbarczanie kanału kręgowego
Wtajemniczona
06-01-2021, 21:33:39

Dokładnie, a co ważniejsze to od razu po operacji znikają najgorsze bóle, powodowane przez uciski. Miłe uczucie wiadomo, że trzeba dać sobie czas na dojście do siebie. U każdego przebiega to inaczej. Ale tak jak Dorka pisze: najważniejsze to znaleźć operatora, który wzbudzi zaufanie. Dopytać go dokładnie, co będzie robił i jaki wg niego będzie stan po operacji.
10.11.2020 Stabilizacja międzytrzonowa cage peek lfc na poziomie c4/c5 i c5/c6
Początkująca
06-01-2021, 22:39:14

Dorka1616 2021-01-06 22:25:14
Nat81 jeśli poczytasz forum wstecz, dowiesz się, że większość tu osób jest po zabiegach. Nie wiem w jakim stanie obecnie jesteś ale ja jestem obecnie już po dwóch operacjach. Nie powiem, przez miesiąc po zabiegu jest ciężko. Ale powiem Ci jedno, nigdy nie żałowałam swojej decyzji i nigdy nie pożałuję. Zniknęły te uporczliwe bóle a to najważniejsze. Co ciekawe czeka mnie pewno jeszcze jedna i napewno się jej poddam. W tej chwili technika tych zabiegów jest tak rozwinięta, że tzw,, wypadek przy pracy,, bywa bardzo rzadki. Musisz tylko trafić do dobrego neurochirurga, tak żebyś nabrała do niego zaufania, żebyś mogła z nim porozmawiać. Decyzję podejmiesz sama ale uwierz nie ma co się męczyć. Im dłużej masz uciski tym dłużej wracasz potem do normalności.
No wlasnie, mnie wciaz boli, bo chyba wciaz ten ucisk jest albo nerwy sie regeneruja. Nie wiem jak to rozroznic. Najgorsze, ze mialam tez lekki niedowlad. To bylo okropne.
Ale z drugiej strony sie boje, bo ja mam te dyskopatie wielopoziomowa i kregozmyk. A tez objawy przepukliny C7, gdzie mam dehydratacje krazka.
Na razie nie czuje sie najlepiej. Pojde na drugi rezonans w lutym, bo teraz nie mam sily. Zobaczymy. Dzieki za wsparcie.
Początkująca
06-01-2021, 22:46:49

KasiaSwiebodzin 2021-01-06 22:33:39
Dokładnie, a co ważniejsze to od razu po operacji znikają najgorsze bóle, powodowane przez uciski. Miłe uczucie wiadomo, że trzeba dać sobie czas na dojście do siebie. U każdego przebiega to inaczej. Ale tak jak Dorka pisze: najważniejsze to znaleźć operatora, który wzbudzi zaufanie. Dopytać go dokładnie, co będzie robił i jaki wg niego będzie stan po operacji.
Mi operatorzy jak na razie mowili, ze nie bedzie lepiej. Odmowili operacji. Jeden tylko chcial operowac, ale nie z Wroclawia. Dziwil sie, ze innni odmowili, bo przepuklina jest duza.
Wtajemniczona
06-01-2021, 23:17:17

MartaBcn 2021-01-05 13:56:54
Witam serdecznie w nowym roku
Wlasnie dzwonili ze szpitala i w nast tyg mam operacje.
Kiedyś czytałam forum dużo wstecz i ktoś pisał o jakichś filmach, można prosić jakieś linki zeby podpatrzeć taka operacje lub cokolwiek w tym temacie?
Pozdrawiam Was gorąco 😘
Na medtube są filmiki. Różne w zależności od rodzaju zabiegu jaki masz mieć. Czy ruchome implanty, czy sztywne.
Ja kołnierza nie miałam wcale, ale to tez zależy od rodzaju implantów. Myślę, że powinnaś dostać info ze szpitala, gdybyś miała go przynieść ze sobą.
W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę, a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu. Marzec 2014:discectomia i artroplastyka C5/6 i C6/7 Implanty ruchome Aesculap activ C
Wtajemniczona
06-01-2021, 23:32:35

Ja byłam u 3 neurochirurgów w różnych miastach i każdy powiedział, że operacja jak najszybciej i to nie w trybie pilnym, ale natychmiastowym. Jeden nawet stwierdził, że gdybym na SOR przyszła to by zrobił. Drugi powiedział, że mogę się zwyczajnie potknąć na chodniku i zostanę całkowicie sparaliżowana. Ostatecznie poprosiłam o dwa tygodnie, na poukładanie spraw i poszłam na zabieg.
W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę, a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu. Marzec 2014:discectomia i artroplastyka C5/6 i C6/7 Implanty ruchome Aesculap activ C
gość
06-01-2021, 23:45:09

Dlatego myślę, że skoro wszyscy mówią, że nie należy operować, to mają ku temu powody.
Operacja, tak na marginesie, nie zawsze jest wybawieniem od problemów. Dla mnie, niestety, nie byla.
AlusiA68
Początkująca
07-01-2021, 01:03:37

Gość 2021-01-07 00:45:09
Dlatego myślę, że skoro wszyscy mówią, że nie należy operować, to mają ku temu powody.
Operacja, tak na marginesie, nie zawsze jest wybawieniem od problemów. Dla mnie, niestety, nie byla.
AlusiA68
No tak, ale jest centralna przepuklina z naciskiem na korzenie rdzeniowe i worek oponowy. Bole w dloniach, ramieniu, barkach, mieszka lopatkami, szyja. Jak bylam na konsultacjach, to objawy byly lzejsze. Teraz jest tak mega zimno, ze nie chce mi sie isc nigdzie. Zrobie nowy mri w lutym i pojde znow do neurochirurga.
Początkująca
07-01-2021, 01:06:31

Poczytalam forum wstecz. Biedne kobiety z takim bolem. Zastanawiam sie jak sie teraz miewaja, bo to juz 10 lat ponad minelo od tych wpisow.
Forumowiczka
07-01-2021, 11:58:19

Alusia68 kiedy miałaś zabieg?
18.07.2019 L4-L5-S1 implantacja dystraktorów międzykolczystych Bac Jac 16.09.2020 Dyscektomia C4/5 5/6 6/7 sposobem Smith-Robinson, implantacja klatek szyjnych LFC, stabilizacja płytką szyjna Biomet odbarczanie kanału kręgowego

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Uszkodzone nerwy w głowie
Dzień dobry, Czy aktualnie jest na forum osoba, która jak w tytule ma uszkodzone nerwy w głowie? Jak z taką chorobą radzicie sobie zawodowo jeśli jedyną realną pomocą sobie jest próba ochrony uszkodzonych nerwów przed wiatrem..? Pytam, bo nie rozstaje się z nakryciem głowy (jedynie w lato). Jeśli leki, zabiegi i operacje nie przynoszą trwałej ulgi a jedynie tymczasową to jak sobie radzicie?
gość
Straszna obawa przed zabiegiem wszczepienia zastawki
Hej, piszę tu bo bardzo się boję operacji mam 42 lata i przed sobą operację w Szpitalu Bielańskim w Warszawie. Czytam tu o powikłaniach o nie właściwym ułożeniu Drenu w Jamie Otrzewnej. Czy ktoś ma pozytywne doświadczenia ? Proszę o wsparcie duchowe. Dziękuję Aleksander
gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
gość
Operacja dyskopatii szyjnej
Miał ktoś ostatnoo u dr. Baranowskiej w Stocerze ,jak opinie ?
Reklama: