Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
05-01-2021, 01:39:16

Gość 2021-01-03 22:02:03
Dziękuję bardzo za informację. Czeka mnie kolejny rezonans i wizyta u neurochirurga ze szpitala wojskowego we Wrocławiu. Mój neurolog powiedział, że jeśli operacja kręgosłupa to poleca tylko szpital wojskowy. I chyba tym się skończy, bo ból uniemożliwia mi już prace. Sonia
Sonia, jestem w tej samej sytuacji, tez z Wroclawia. Pracowac juz chyba nie po pracuje, bo 10 minut przed komputerem i juz wariuje z bolu.
Początkująca
05-01-2021, 01:45:43

Dorka1616 2021-01-04 00:54:43
Wiecie co, czytam to nasze forum od kilku miesięcy i czasem się zastanawiam jak to jest z tymi naszymi operacjami. Jedni lekarze chcą nas kroić odrazu, mimo, że ból trwa krótki okres. Drudzy koniecznie zalecają rehabilitację, mimo, że trudno funkcjonować na codzień. Sama nie wiem od czego to zależy. Sama jestem przykładem, że musiałam czekać prawie 2 lata na pierwszy zabieg, z rehabilitacji praktycznie nie wychodziłam a i tak trafiłam na stół. Przed drugą, spojrzał tylko na rezonans i na zabieg trafiłam już po 6 tygodniach. Nie wiem o co do końca chodzi Jedni chcą operacji szybko inni bronią się przed nią długo.... a i tak wcześniej czy później ich to czeka.
Ja nie narzekam, wiem, że nigdy już nie wrócę do stanu zdrowia sprzed choroby ale staram się żyć normalnie. Ograniczenia są a i owszem, ale już się do nich przyzwyczaiłam. Dziś nawet pokonałam trasę jako kierowca prawie 200 km i jestem z siebie dumna. Więc głowa do góry i nie myślcie o ***, będzie dobrze 👍
Mnie wciaz odsylaja, ale moze dlatego ze teraz jest pandemia, po drugie mam przepukline C5/C6, a objawy nacisku na korzen C7, tzn boli mnie lokiec i 4 i 5 palec obydwu dloni, glownie prawej. Cos sie nie zgadza.
gość
05-01-2021, 04:17:12

Witam. A gdzie byłaś u jakiego neurochirurga. Z jakiego szpitala we Wrocławiu ? Jak weszłam na opinie u dr Bojdy to ktoś się wypowiada że potygodniu od wizyty u niego został przyjęty do szpitala wojskowego. Sonia
Forumowiczka
05-01-2021, 08:36:14

Nat81, może spróbuj gdzieś dalej. Wiem, że to kolejne koszty ale może znajdziesz dobrego doktora. Z tą pandemią też to różnie bywa. W Mielcu szpital był całkowicie zamknięty a neurochirurdzy i tak robili operacje. Kasia też miała zabieg w listopadzie.
18.07.2019 L4-L5-S1 implantacja dystraktorów międzykolczystych Bac Jac 16.09.2020 Dyscektomia C4/5 5/6 6/7 sposobem Smith-Robinson, implantacja klatek szyjnych LFC, stabilizacja płytką szyjna Biomet odbarczanie kanału kręgowego
Forumowiczka
05-01-2021, 09:00:49

Nat81 może u Ciebie problem jest w nerwie łokciowym. Mi ostatnio też trochę dokucza łokieć i dwa ostatnie palce, fizjoterapeuta myśli, że możliwy jest problem w łokciu, tym razem nie od kręgosłupa.
Dorka czyli znów jest szansa że się spotkamy☺️
Mi ostatnio wchodzi ból w nogę od pośladka zwariować można.... Ale skierowanie na rezonans lędźwiowego już mam, teraz się tylko umówić i sprawdzić co się tam dzieje. Tak sobie myślę, że ten mój kręgosłup to nie da mi spokoju 😬
13.11. 2020 Dyscektomia C4/5 i C5/6 sposobem Smith-Robinson. Implantacja klatek szyjnych LFC (rozmiary 5 i 4)
Wtajemniczona
05-01-2021, 10:26:34

Nat81 ja byłam u kilku neurochirurgów: pierwszy termin na operację miałam za 3,5 roku ale pojechałam do innego lekarza i udało się zoperować w listopadzie. Jak boli to trzeba działać. Powodzenia.
10.11.2020 Stabilizacja międzytrzonowa cage peek lfc na poziomie c4/c5 i c5/c6
Forumowiczka
05-01-2021, 10:32:01

Kasiu a Ty jak się miewasz?
13.11. 2020 Dyscektomia C4/5 i C5/6 sposobem Smith-Robinson. Implantacja klatek szyjnych LFC (rozmiary 5 i 4)
Wtajemniczona
05-01-2021, 10:48:07

Patrząc na to, w jakim byłam stanie przed operacją to dobrze hehe
Trochę leżę, trochę chodzę. Próbuję ogarniać dom ale jak za dużo porobię to boli między barkami, czasami szyja ciągnie aż do głowy. Także bóle jeszcze nadal się pojawiają ale trzeba ćwiczyć i się ruszać. Zależy od dnia - lekarz kazał być cierpliwą
z plusów to mi przeszedł ból krzyża i nie mam zaburzeń równowagi!
Daagula możesz już dłużej siedzieć? Bo moja szyja nadal nie bardzo mi pozwala.
10.11.2020 Stabilizacja międzytrzonowa cage peek lfc na poziomie c4/c5 i c5/c6
Forumowiczka
05-01-2021, 11:19:39

Kasiu ja w większości nie mam z niczym problemu, chodzę, siedzę, powoli robię wszystko(no może nie tak całkowicie wszystko-Mycie podłóg, zamiatanie, większą ilość naczyń, zostawiam domownikom😁 ) . Fakt, jak jestem gdzieś w gościach i siedzę już z dwie godziny to już odczuwam ból. W domu to raczej kiedy mogę to leże, więc tego nie odczuwam. Mi coś reka dokucza od łokcia po dwa palce w ręce, serdeczny i mały ale tylko kiedy leże i nie zawsze. Także porównując samopoczucie sprzed operacji to też mogę napisać, że całkiem nieźle że mną.
Forumowiczka
05-01-2021, 11:23:35

Zbieram się do próby mycia głowy lekko schylajac się. Dotychczas robiłam to pod prysznicem na stojąco. Nie ukrywam, że nie jestem pewna czy to dobry pomysł...

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: