Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
05-01-2021, 12:56:54

Witam serdecznie w nowym roku
Wlasnie dzwonili ze szpitala i w nast tyg mam operacje.
Kiedyś czytałam forum dużo wstecz i ktoś pisał o jakichś filmach, można prosić jakieś linki zeby podpatrzeć taka operacje lub cokolwiek w tym temacie?
Pozdrawiam Was gorąco 😘
gość
05-01-2021, 16:46:17

Część. Tak Bojda i Tomaszewicz są ze szpitala wojskowego mają doskonale opinie pacjentów na znany lekarz. Nawet chciałam się do nich dostać, ale na razie rechabilituje się prywatnie w WDO-MED ul. Klasztorna Wrocław. Są dobrzy. Na początku dretwiala mi całą ręką prawa z palcami, ból obojczyków, szyi itp. po 2 miesięcznej rehabilitacji u nich ręką została nareszcie uwolniona. Z resztą objawów gorzej. Ratuje się lekiem Pregabalin. Ale ktoś na opiniach u Bojdy dostał się w ciągu tygodnia na operacje chyba w listopadzie. Zajrzyj na ich opinie i sprawdź. Sonia.
gość
05-01-2021, 16:48:26

Gość 2021-01-05 02:25:36
Gość 2021-01-03 11:39:11
Witam. Ja jestem z Wrocławia. Mam przepukliny w kręgosłupie szyjnym. Z Wrocławia polecam neurochirurgów ze szpitala wojskowego. Ja byłam u dr Urbanowskiej, ale świetni są też Bojda oraz Tomasiewicz. Mnie też jeszcze nie chcą operować ja nie palę się do tego, chociaż boli.
Dzieki za info. Bylam u Urbanowskiej pare miesiecy temu i nie chciala operowac mowila, ze bol przejdzie, a bol nadal jest. Bojda i Tomasiewicz tez pracuja w szpitalu wojskowym?
gość
05-01-2021, 18:06:00

Gość 2021-01-05 17:48:26
Gość 2021-01-05 02:25:36
Gość 2021-01-03 11:39:11
Witam. Ja jestem z Wrocławia. Mam przepukliny w kręgosłupie szyjnym. Z Wrocławia polecam neurochirurgów ze szpitala wojskowego. Ja byłam u dr Urbanowskiej, ale świetni są też Bojda oraz Tomasiewicz. Mnie też jeszcze nie chcą operować ja nie palę się do tego, chociaż boli.
Dzieki za info. Bylam u Urbanowskiej pare miesiecy temu i nie chciala operowac mowila, ze bol przejdzie, a bol nadal jest. Bojda i Tomasiewicz tez pracuja w szpitalu wojskowym?
Forumowicz
05-01-2021, 18:16:15

MartaBcn 2021-01-05 13:56:54
Kiedyś czytałam forum dużo wstecz i ktoś pisał o jakichś filmach, można prosić jakieś linki .....
Wchodzisz na You Tuble, wpisujesz w okienku na górze " operacja kręgosłupa szyjnego" - wyskakuje kilka filmików. Jak jesteś nadzwyczaj wrażliwa to nie wiem czy jest to dobra decyzja. Dłuto, wiertarka, młotek ...... średni to widok.
07-06-2019 r. Discektomia C4/C5; C5/C6; C6/C7. Implantacja klatek LFC z Cerasorbem. Stabilizacja przednia płytka Biomet. (Płytka + 8 śrub). Operacja ( wg ICD9CM):100.02
Początkująca
05-01-2021, 18:35:20

Kawo
Dzięki, kiedyś wpisywałam i średnio w wynikach.
Nie jestem wrażliwa, jakkolwiek to brzmi.
Studiowałam ratownictwo medyczne wiec trochę widziałam 😉
Początkująca
05-01-2021, 19:21:44

Kochani, odnalazłam listę rzeczy do spakowania. Dzisiaj rozmawiałam z lekarzem, ale nic nie wspomniał o kołnierzu. Tzn wiem, ze będę go musiała nosić ale sądziłam, ze dostanę go w szpitalu. Na prawdę muszę mieć swój? Skąd mam wiedzieć jaki rozmiar będzie dla mnie odpowiedni?
Forumowicz
05-01-2021, 19:28:33

MartaBcn 2021-01-05 20:21:44
Kochani, odnalazłam listę rzeczy do spakowania. Dzisiaj rozmawiałam z lekarzem, ale nic nie wspomniał o kołnierzu. Tzn wiem, ze będę go musiała nosić ale sądziłam, ze dostanę go w szpitalu. Na prawdę muszę mieć swój? Skąd mam wiedzieć jaki rozmiar będzie dla mnie odpowiedni?
Ja otrzymałem przed operacją - za darmo. Jak Ci nie dadzą, kupisz sobie w sklepiku, w szpitalu.
(jak mnie lekarz zobaczył w tym kołnierzu, powiedział, że ja nie muszę go nosić)
07-06-2019 r. Discektomia C4/C5; C5/C6; C6/C7. Implantacja klatek LFC z Cerasorbem. Stabilizacja przednia płytka Biomet. (Płytka + 8 śrub). Operacja ( wg ICD9CM):100.02
Forumowiczka
05-01-2021, 19:43:40

MartaBcn 2021-01-05 20:21:44
Wzięłam do szpitala swój miękki (kupiony w sklepie ortopedycznym) . Po operacji przyszła rehabilitantka z kilkoma, po przymierzała i założyła szpitalny. Powiedziała, że przy wypisie sprawdzimy mój. Przed wyjściem sprawdzili, powiedzieli, że może być. Oczywiście jest możliwość kupienia w szpitalu, więc się nie martw.
13.11. 2020 Dyscektomia C4/5 i C5/6 sposobem Smith-Robinson. Implantacja klatek szyjnych LFC (rozmiary 5 i 4)
gość
05-01-2021, 19:48:19

Gość 2021-01-05 17:46:17
Część. Tak Bojda i Tomaszewicz są ze szpitala wojskowego mają doskonale opinie pacjentów na znany lekarz. Nawet chciałam się do nich dostać, ale na razie rechabilituje się prywatnie w WDO-MED ul. Klasztorna Wrocław. Są dobrzy. Na początku dretwiala mi całą ręką prawa z palcami, ból obojczyków, szyi itp. po 2 miesięcznej rehabilitacji u nich ręką została nareszcie uwolniona. Z resztą objawów gorzej. Ratuje się lekiem Pregabalin. Ale ktoś na opiniach u Bojdy dostał się w ciągu tygodnia na operacje chyba w listopadzie. Zajrzyj na ich opinie i sprawdź. Sonia.
Zastanawiam sie ile mozna sie rehabilitowac zanim operacja stanie sie koniecznoscia. Z moimi objawami coraz gorzej. Wydaje mi sie, ze rehabilitanci mi musieli przemiescic to jadro niazdzyste albo ono sie jeszcze bardziej uwypuklilo, bo objawy mam juz wszedzie, obojczyk, ramie,szyja, dlonie. Na poczatku byla tylko dlon. Zrobie nowy rezonans i sprobujmy dostac sie do Bojdy. Dzieki

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
gość
Proszę o pomoc
Dzień dobry mam pytanie czy to jest swardzenie rosiane
gość
Paraliż rąk w samolocie
Czy ktoś się spotkał z takim przypadkiem. Syn po raz pierwszy leciał samolotem. W czasie startu sparaliżowało mu obie ręce, częściowo policzki, miał problem z mówieniem. objawy zaczęły ustępować, gdy samolot osiągnął wysokość. Trwało to około godzinę. Potem się już nie powtórzyło. Co może być powodem?
Reklama: