Reklama:

torbiel szyszynki -pomocy!!! (965)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
01-02-2020, 21:46:02

Cześć,
Ja mam pytania jak można :)
Gdzie miałeś robioną operację i kto ją wykonywał?
Napisz trochę szczegółów o same operacji.
Ile trwała?
Czy wycieli torbiel razem z szyszynką?
Jak duża jest blizna?
Jakie miałeś objawy wodogłowia?
Fajnie że nie masz żadnych skutków ubocznych życzę szybkiego powrotu do pełnej sprawności.
Pozdrawiam
Marcin
gość
02-02-2020, 15:33:41

Marcin, operacja trwała ok.4 godzin. Rozciecie mam na ok 10cm, wycieli tylko torbiel no bo szyszynka zdrowa. Operacja w bydgoszczy w wojskowym szpitalu operowal dr.furtak. wodoglowie? Nie wiem... byłem w takim stanie że nic nie pamiętam przez 4 tygodnie, z opowiadań żony to wymioty,utrata przytomności itd.. o samej operacji powiem tyle że uspali i obudzili ;) nie ma się czego bać A tak jak pisałem w moim przypadku było to ratowanie zycia
gość
09-02-2020, 16:02:47

Witam mój syn ma 8 lat ma również torbiel jesteśmy załamani 5mm
gość
12-02-2020, 21:24:50

5 mm to malutka torbiel. Proszę się nie martwić. Lekarz pewnie zleci tylko kontrolę co pół roku i po krzyku. Chyba że u Pani synka występują jakieś niepokojące objawy ?
gość
16-02-2020, 09:19:39

5mm to mała, do lekarza i kontrolować,
gość
16-02-2020, 12:56:55

Hej :) wczoraj odebrałam
Wyniki mam
Torbiel 5x6cm jestem przerażona.
gość
16-02-2020, 20:59:27

Synek ma 2 torbiele lekarz zlecił nam za rok zrobić rezonans. Synka często boli głowa
gość
17-02-2020, 15:36:04

Jak pisałam wcześniej jestem posiadaczką torbieli o wielkości 1 cm. Wyniki oglądało dwóch lekarzy w Polsce i w Holandii, ponieważ w Holandii mieszkam na codzień. Oboje stwierdzili, że bóle głowy i źle samopoczucie które towarzyszy mi od jakiegoś czasu nie jest związana z torbiela tylko ze stresem, który mi towarzyszy od postawienia diagnozy. Do tego wszystkiego u mnie dochodzi wada postawy i przeciazenia miesni karku. Także bez obaw z tym da się normalnie żyć 😉
gość
23-02-2020, 11:42:04

Witam ja też dobiwro odebrałem opis mr i mam torbiel szysznki 6mm i torbiel pajęczynówki 7mm nie są duże ale moje samopoczucie jest fatalne od 3 tygodnie codziennie mam pulsacyjne bóle głowy z lewej strony promieniujace do oka i dretwieje mi lewa noga w poniedziałek ide3 do neurologa zobaczymy co powie
gość
24-02-2020, 18:54:14

Już jestem po wizycie u neurologa i nic pani doktor mnie zbadała i stwierdziła że neurologicznie jest ok tylko wewnetrznie jestem spiety chyba
Na pytanie czy mam kontrolować torbiele stwierdziła że nie mam się nie przejmować ..takze dalej jestem w czarnej d.....chyba musze znaleźć innego specjaliste.pozdrawiam

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: