Reklama:

torbiel szyszynki -pomocy!!! (960)

wątek zamknięty, nie można dodawać postów

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
14-09-2019, 18:18:28

Treść zablokowana przez moderatora

gość
14-09-2019, 18:19:54

Gość 2019-09-11 22:17:30
Witam wszystkich serdecznie działaj odebrałam wyniki rezonansu magnetycznego torbiel szyszynki 9.9mm jak wygląda leczenie czy to się leczy mam zawroty głowy i bóle głowy pozdrpozdrawiam
Mi przy 6 mm neurochirurg powiedział, żeby za 2 lata zrobić rezonans, aby w spr. czy nie rośnie. Podobno co 4 osoba ma tylko nie wie o tym. Ja mam dziwny ucisk w głowie od 5 miesięcy, ale podobno to nie przez tą torbiel.
gość
06-11-2019, 11:11:05

Witam wszystkich odebrałam dzisiaj wynik RM Torbiel szyszynki do wielkosci 10x9x12mm .
Wpuklanie się zbiornika nadsiodłowego do siodła tureckiego z uciskiem przysadki mózgowej. Obraz
tzw "pustego siodla "- wariant anatomiczny .Mam zawroty głowy i ucisk.Nie wiem co dalej mam robić Może mi ktoś podpowie
gość
16-11-2019, 22:57:44

Mam pytanko do wszystkich torbielkowcow: czy podczas badania kontrolnego (np drugiego) został wam podany kontrast? Karmię piersią i jedni mówią, że nie będę mogła karmić po kontrascie, inni, że nie ma wpływu... A może przy kontroli już nie podają kontrastu? Jak to było u Was?
gość
03-01-2020, 04:13:15

Witam. Tak jak większość mam torbiel, z tego co pamiętam ok 25mm, jestem po wodoglowiu i zapaleniu opon mozgowo rdzeniowych i wystawili mi rurkę z głowy do brzucha. Operacje na torbiel mam za miesiąc, i trochę się cykam ;) niby lekarz nie widzi problemow bo lubi takie operację i niby jest dobre dojście do torbieli ;) ale bardziej interesuje mnie stan po operacji... jak długo dochodziliscie do siebie? Czy dalej są problemy że snem? Czy była jakaś rehabilitacja? Pozdrawiam P.P
gość
07-01-2020, 15:31:38

witam, jestem po badaniu rezonansem glowy, diagnoza ,,drobna struktura plynowa w obrębie szyszynki ok 2,5 mm- torbiel szyszynki lub wariant torbielowatej budowy szyszynki. co mam robic, czy jest to zmiana wymagająca dalszych konsultacji , z tego co czytam jest to małe więc moze poczekac , nie wiem co robic pomocyy!
gość
08-01-2020, 09:15:24

Na pewno neurochirurg, potem kontrolować ale to lekarz decyduje.
gość
20-01-2020, 19:14:18

Witam wszystkich torbielowiczow 🙂 mi również tak jak większości z was rezonans z kontrastem wykrył 10mm torbiel szyszynki. Cieszę się, że to tylko torbiel A nie jakieś inne groźne znaleziska. Za 3 tyg wybieram się na wizytę do neurologa. Jestem bardzo ciekawa czy zaproponuje mi jakiekolwiek leczenie(operacje) ponieważ moja "kolezanka" do najmniejszych nie należy. Zastanawiam się też czy problemy hormonalne mogą mieć jakiś negatywny wpływ na ta torbiel.
gość
23-01-2020, 08:26:23

czy ktoś odczuwa przez tą torbiel jakiś ucisk, typu napięciowy ból głowy... ja mam już taki ucisk 9 miesiąc, ale lekarze wykluczają, że to przez torbiel.
gość
23-01-2020, 14:55:49

Ja mam bol glowy z jednej strony i zaczyna się w skroni i przechodzi przez oko aż do zebow/szczęki 😬 nie wiem czy to przez torbiel czy przez stres bo jestem przed konsultacja z neurologiem.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: