Witam!
Mam wielką prośbę. Czy ktoś miał może podbne objawy jak moje i lekarz zalecił operacje?? Od pewnego czasu mam mrowienia w okolicach barków. Odczuwam to zwłaszcza gdy siedze przy komuterze w pracy 8 godzin. Znajomi namowili mnie na wizyte u kręglarza po której czulam sie duzo gorzej. Bolało i mrowiło mnie dużo mocniej w okolocach barków i wtedy po raz pierwszy (ok 9 m-cy temu) miałam mrowienia głowy oraz prawej ręki i nogi. Później wszystko ustąpiło, bylam 2 tyg na zwolnieniu, poleżałam i czulam sie dobrze. Jakis czas temu mrowienia wróciły. Udalam sie do lekarza a on przypisal mi masaze i zabiegi w związku z jak stwierdził ze zdjęcia rendgenowskiego początkową
dyskopatią odcinka c4-c5. Mialam 2 masaze i czulam sie gorzej, bardzo bolała mnie głowa przez 2 dni.Zabiegów nie wykorzystałam ( laser,interferencje), ponieważ w tego przypadku schorzeniach podobno to bardziej szkodzi niż pomaga a po masażach sie bałam.
Udalam sie do innego lekarza, on zlecił mi rezonans, który wykazał zaawansowaną deskopatie odcinka c4-c5 z podobnymi zmianami znacznie mniej zaawansowanymi na odcinku c5-c6.
Lekarz zalecił natychmiastową operację. Wszczepienie implantu..
Boję się operacji. Wogóle to wszyscy sa strasznie zaskoczeni, że tak bez prób rehabilitacji mam mieć operację. Mam dopiero 25 lat i nie mam bólów głowy ( oprócz tych 2 dni po masażach), nie leca mi szklanki z rąk, nie boli mnie tylko czuje momentami mrowienia karku i czasami rąk bądź głowy ( sporadycznie)..
Mój lekarz- neurochirurg uważa, że nie ma na co czekać bo w momencie małego wypadku grozi mi porażenie bo dyskopatia to nie żarty.
Proszę o radę!! Może ktoś był w podobnej sytuacji. Nie miał bóli itd a lekarz zalecił jednak operacje??? Prosze o pilną odpowiedź bo operacje miała bym mieć już za 5 dni ale jeszcze nie dzwoniłam, że wyrażam zgode.
Jestem z opolskiego, moze mi któs poleci innego specjaliste nie daleko a jednoczesnie dobrego??
Dziękuje z głóry za odp.