Reklama:

Neuralgia Nerwu Trójdzielnego - proszę o pomoc! (975)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
13-11-2015, 16:46:28

Neurolog powiedział, że dopóki całkowicie ból nie minie nie mogę wstawiać implantów, ponieważ nie będzie wiadomo co mnie boli. Ja też nie mogę się dotknąć do żadnego zęba na górze... od razu czuję ból. Po lewitanie na drugi dzień ból zmniejszył się o 60%, ale wystarczy że pominę dawkę i już od razu jest gorzej. Jednak w tych witaminach coś jest...
A czy brałaś jakieś antybiotyki? Na bakterie powinny pomóc ale na nerw 3dzielny nie zadziałają. Powinnaś zrobić wszystko żeby wyeliminować ten ból, to jest teraz najważniejsze, póżniej postanowisz o dalszym postępowaniu.
gość
18-11-2015, 11:15:31

Mysle, ze usuniecie zebow troche tylko pomoze, mysle, ze jak usune dolny zab, to on mnie przestanie bolec. Niestety zostaja mi dwa na gorze. Osemka- sam korzen, bardzo rozlegly zab. I zakonczony kanalowo zab, gdzie bol idzie az do policzka. Niestety po ostatnim leczeniu ednodontycznym, gdzie udalo sie zamknac zeba, rozboalala mnie juz cala twarz i glowa, tyl glowy, oraz niestety zeby. :( Te zdrowe, wyleczone po drugiej stronie twarzy zeby. Jestem w potrzasku, nawet jak usune zeby tio bede odczuwac bol, nie neurologiczny, ale kostny, bo mi sie od brakow zebow i braku gryzienia zaczynaja przesuwac szczeki. Takze moze teraz ortodonta? A skad na to pieniadze brac? Wydalam w dwa tygodnie 1400 zlotych i jestem w punkcie wyjscia. A na koniec wisienka na torcie, endodonta porazil mi jezyk poprzez znieczulenie obwodowe i juz wiem, co to znaczy bol porazonego nerwu. Do ciaglych boli twarzy dochodzi jeszcze pieczenie jezyka, na to nic nie pomaga, piecze tez w nocy. Wiec jak mam wyrywac zeba, jak juz mam porazony nerw? Jak mi znow zrobia znieczulenie w tym samym miejscu, moze byc tylko gorzej. A.
gość
18-11-2015, 11:17:31

Bralam dwa razy antybiotyki, ktore mi pomagaly na jakis czas i bol wracal.
A.
gość
20-11-2015, 18:58:20

witam. pisze tutaj poniewaz mam problem. prawie dwa miesiace temu zmienilam dentyste od miesiaca zaczely sie moje duze problemy a mianowicie bol jakby zeba przeszywajacy ku górze taki mocny pojawiajacy sie nie wiadomo skad gwaltowny trwajacy kilka sekund pojawia sie raz dwa razy dzienne nigdy w nocy... chyba ze jestem na tabletka przeciwbólowych to nic nie boli, czesto też odczuwam bóle głowy ale sa unormowane czy to moze byc te zapalenie nerwa trójdzielnego boje sie juz tego bólu bo nie wiem co mnie znowu czeka. licze na pomoc bede wdzieczna
gość
24-11-2015, 08:13:23

Serdecznie witam.Moja przygoda z neuralgia jest dosc krotka tylko ketonal i zastrzyki z pyralginy sa poki co w stanie troche pomoc.Nocami nie sypiam z powodu bolu wszystkich zebow po lewej stronie! Nie spie juz szosta noc ,slaniam sie na nogach jak tylko sie poloze jest jeszcze gorzej.Przeszlam wszystkie badania jestem ogolnie zdrowa TYLKO ta nauralgia.Chodze na akupunktute,poki co poprawy zadnej nie ma.Boli mnie polowa twarzy,wszystkie zeby po stronie bólu,szyja i kosc policzkowa.Nie moge jesc pic cieplego zimnego bo boli.Lekarz przepisal mi cocarboksylaze ktora niedostepna jest w aptekach nie wiedziec czemu,na milgamme jestem uczulona.Musze wziac skierowanie do jakiejs kliniki bolu w Warszawie bo oszaleje! W takich bolach nie da sie zyc.Codziennie biore srodki przeciwbolowe.Jak widze co tu ludzie pisza to mozna w zasadzie polozyc sie i czekac juz na smierc w bolach bo jest to nieuleczalna choroba....masakra jakas
gość
25-11-2015, 23:14:39

Droga dziewczyno z ostatniego wpisu! To ze masz pewna diagnoze to swego rodzaju szczescie w nieszczesciu. Musisz zaczac brac leki przeciwpadaczkowe, ja biore gabapentyne i to jest jedyne co mi pomoglo chociaz na jakis czas. Moja historia jest na 56 stronie tego forum, ja tez nie spalam i slanialam sie na nogach, wiem co czujesz, bo niespanie w tym wszystkim jest najgorsze. Droga A. ty rowniez boisz sie przeciwpadaczkowych, nie boj sie, ja tez sie balam, ale to nic takiego, jest gorsze samopoczucie przez pierwsze 2 tygodnie ale to mija. Twoja historia jest podobna do mojej, ja tez nie mam pewnej diagnozy, bo mam bol ciagly a nie napadowy, a moj koszmar trwa juz 2,5 roku. Dawno tu nie zagladalam bo przenioslam sie na forum "trójdzielni" na facebooku i tam ludzie sa bardziej aktywni takze polecam. Wiem co czujecie, bo naprawde wszystko to przechodzilam i przechodze nadal z lepszymi i gorszymi okresami. I najgorsze ze ciagle nie mam pewnej diagnozy, ale przeciwpadaczkowe pomagaja a przeciwbolowe nie wiec to tak na 50% neuralgia. Pozdrawiam was. Aneta
gość
26-11-2015, 23:00:11

Szanowni Państwo,
Przyszedł czas na zmiany
Proszę o podpisy pod petycją w sprawie refundacji leków wykorzystywanych w leczeniu neuralgii i neuropatii występujących w obrębie twarzy.
Proszę o poparcie - proszę o podpisy!
Oto link do petycji: http://www.petycjeonline.com/petycja_o_refundacj_lekow_w_neuralgiach_i_neuropatiach_twarzy
Dziękuję!
Katarzyna Buć
boltwarzy.blogspot.com
gość
28-11-2015, 17:39:18

Witam. Tydzień tamu miałam leczoną kanałowi górną 5, po leczeniu wystąpił ból był tak silny że na drugi dzień ( sobota) zgłosiłam się do pogotowia stomat. dostałam Clindamecine i skierowanie na RTG, Antybiotyk nie pomógł, a RTG wykazało Perforacje zęba, stan zapalny, i przebicie materiału. Zęba wyrwałam 2 dni temu niestety ból nie ustąpił. Jest to ból połowy twarzy, połowa górnej wargi ,połowa podniebienia, połowa nosa oko i nad brwią oraz policzek, Ból jest taki rozpychający, uciskowy stały, i dodatkowo ta okolica jest zdrętwiała, muszę zmieniać co trochę pozycję bardzo słabo śpię, wczoraj odwiedziłam laryngologa RTG zatok wykazało tylko lekkie zapalenie właściwie pogrubienie śluzówki, lekarz stwierdził że na pewno to nie daje takich dolegliwości, ale przepisał Summamed, biore 2 dzien nie pomaga, nie pomagają żadne przeciwbólowe,ibuprom, pyralgina, nimesil,ketonal, doreta. Nawet nie osłabiają bólu. Myślicie że stomatolog uszkodził mi nerw, czy to może być neuralgia? czy stan zapalny jeszcze nie zszedł ?
gość
29-11-2015, 08:14:56

hm.. Wydaje mi się. iż gdyby to byłby stan zapalny antybiotyk by pomógł... wygląda to na uszkodzenie nerwu trójdzielnego, jednak mam nadzieję, że się mylę...
gość
29-11-2015, 09:49:55

Ale czy w neuraligii bol nie jest napadowy ? Ja mam ciągły już od ponad tygodnia, zdrętwiała lewa strona szczeki , jak jem to nie czuje nic po lewej stronie , prawą jedynką czuję jak gryzę lewą nie , masakra :( do tego oko lewe lekko spuchnięta powieka i trochę mi ropieje , w lewej dziurce sucho strasznie i mam wrażenie zatkanej , Boże mam nadzieje że to jednak zatoki , jestem przerażona, Asia

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: