Blagam o pomoc. W lipcu 2015 lekarz zaczal mi leczyc dwa zeby kanalowo. Bolalo jak diabli, mimo znieczulenia. Zeby byly otwierane i zamykane, ale wciaz nie mozna bylo zakonczyc leczenia. Trwalo to 4 miesiace. Dwa antybiotyki, po antybiotykach troche lepiej, ale bol powracal. Teraz inna denstyka, leczyla juz bez bolu, chociaz po leczeniu kanalowym przechodzilam katusze, trzy dni bolu, ale ibuprom dawal rade. No i ta dentystka postanowila zamknac mi gorna siodemke i wziasc sie za dolna szostke. Niestety zab zaleczony kanalowo (dwa tysiace mnei kosztowal), boli za dotknieciem jezyka. A ten na dole jest rozwiercony do zywych kanalow i nie boli tak mocno jak jest przykryty opatrunkiem. Boli mnie w tym dolnym tylko jeden kanal. Przez te cztery miesiace, plakalam z bolu, wylam, ale ibuprom max choc troche pomagal, a i bole przechodzily, czyli zakulo mnie raz, dwa na dzien, dawalo sie zyc. A teraz gorna szczeka boli mnie tak, ze nie wiem jak zyc, zaczynam sie wylaczac, plakac, strasznie sie jakos zalamalam, bo bol nie mija. Boli nieprzerwanie, ibuprom nie pomaga, jedynie moge spac, to chyba z wyczerpania. Mam stan podgoraczkowy. Dentysta kazal isc do neurologa, neurolog stwierdzil, ze to zapelnie nerwu trojdzielnego, ale ja nie chce i boje sie brac tych lekow przeciwpadaczkowych, choc jestem juz u kresu. Nie wiem tez dlaczego bol nie mija, przy tej neuralgii powinno mijac, a tu juz tydzien lazenia po scianach. Przez lata mialam silne bole z jednej twarzy (z prawej, teraz boli z lewej, tam gdzie leczone zeby), ale, raz ze mijaly i powracaly za kilka miesiecy wiec LUZ, a drugie, ze moglam je zazwczasu wyciszac ibupromem. Teraz juz budze sie z bolem i chodze z bolem, bola mnie straszne oba policzki. Czy to moze byc neuralgia? Mam tez problem ze sstawami zuchwy, ale nigdzie jeszcze nie bylam, bo nie mam sily i nie moge wyleczyc tych kanalow. Moze mi dentystka cos uszkodzila? Teraz czekam na tomografie komputerowa, pojde tez na rezonans. Bardzo prosze choc o slowo wsparcia. Jak sie diagnozowac, gdzie szukac pomocy? Czy sa jakies srodki bez receprty na rnku, ktore moga mi ulzyc w cierpieniu? A.