Reklama:

Neuralgia Nerwu Trójdzielnego - proszę o pomoc! (975)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
09-10-2015, 20:31:06

Witam ponownie - piłam ten olej budwigowy zmieszany z jogurtem z zamkniętymi oczami ,okropne piłam bardzo długo i co i nic mnie to też nie pomogło , sama już nie wiem co dla kogo jest lepsze . Każdy się uczy metodą prób i błędów . Dobranoc , ale chyba nie dla wszystkich ,mnie boli nawet w nocy , ale życzę wszystkim spokojnej nocy i miłych snów bez bólu . Mica
gość
13-10-2015, 10:28:44

jestem młodą osobą mam 33 lata, zdiagnozowanie u mnie neuralgi trwało bardzo długo, lekarz poz bagatelizował moje objawy zwalając je na stersujący tryb życia, udałam się więc do stomatologa licząc że ból może pochodzć od ósemek, w koncu enty z kolei lekarz neurolog - zaznaczam była to wizyta prywatna- stwierdził iż może to być zapalenie nerwu, zrobiłam więc pełną diagnostykę od rezonansu zaczynając oczywiście również odpłatnie, z rozpoznana juz neuralgią trafiłam do Instytutu Chirurgii Cybernetycznej w Wieliszewie k. Warszawy, tam najpierw była konsultacja z trzema lekarzami - neurochirurgiem i dwoma od napromienian- potem wykonano mi tomografie komputerową do zaplanowania leczenie, na rozpoczęcie leczenia czekałam 1 tydzień od dnia tk, wszystko skończyło sie na jednym seansie, co prawda leżałam na stole chyb z 1,5 godziny i było to troche nie wygodne ale nie miało to znaczenia tak bardzo chciałam się pozbyć tego paraliżującego bólu że byłam gotowa na wszystko, obecnie mija rok od leczenia i bóle ustąpiły mam nowe życie!Wszystki polecam metodę leczenia cyber knife w wieliszewie dzieki nim mogę normalnie żyć! Nie poddawajcie się!
Początkująca
20-10-2015, 10:03:30

Treść zablokowana przez moderatora

gość
21-10-2015, 21:41:42

Same reklamy i kryptoreklamy tutaj. Niech Pan zrozumie, że ludzie z tym bólem nie mają pieniędzy na leczenie. To nie może być tak, że ktoś bogaci się na cierpieniu tych wszystkich chorych. NFZ powinien w pełni pokrywać koszty leczenia ludzi chorych na rozne bole neuropatyczne twarzy, a tymczasem kaze palcic 100% za koszmarnie drogie leki i zmusza pacjentow do wizyt prywatnych bo są odlegle terminy w poradniach leczenia bólu i neurologicznych. A pacjent z tym bolem nie może czekać! I taka oto tragedia ludzka jest fantastyczną pożywką dla gabinetów prywatnych.
gość
30-10-2015, 13:18:43

Blagam o pomoc. W lipcu 2015 lekarz zaczal mi leczyc dwa zeby kanalowo. Bolalo jak diabli, mimo znieczulenia. Zeby byly otwierane i zamykane, ale wciaz nie mozna bylo zakonczyc leczenia. Trwalo to 4 miesiace. Dwa antybiotyki, po antybiotykach troche lepiej, ale bol powracal. Teraz inna denstyka, leczyla juz bez bolu, chociaz po leczeniu kanalowym przechodzilam katusze, trzy dni bolu, ale ibuprom dawal rade. No i ta dentystka postanowila zamknac mi gorna siodemke i wziasc sie za dolna szostke. Niestety zab zaleczony kanalowo (dwa tysiace mnei kosztowal), boli za dotknieciem jezyka. A ten na dole jest rozwiercony do zywych kanalow i nie boli tak mocno jak jest przykryty opatrunkiem. Boli mnie w tym dolnym tylko jeden kanal. Przez te cztery miesiace, plakalam z bolu, wylam, ale ibuprom max choc troche pomagal, a i bole przechodzily, czyli zakulo mnie raz, dwa na dzien, dawalo sie zyc. A teraz gorna szczeka boli mnie tak, ze nie wiem jak zyc, zaczynam sie wylaczac, plakac, strasznie sie jakos zalamalam, bo bol nie mija. Boli nieprzerwanie, ibuprom nie pomaga, jedynie moge spac, to chyba z wyczerpania. Mam stan podgoraczkowy. Dentysta kazal isc do neurologa, neurolog stwierdzil, ze to zapelnie nerwu trojdzielnego, ale ja nie chce i boje sie brac tych lekow przeciwpadaczkowych, choc jestem juz u kresu. Nie wiem tez dlaczego bol nie mija, przy tej neuralgii powinno mijac, a tu juz tydzien lazenia po scianach. Przez lata mialam silne bole z jednej twarzy (z prawej, teraz boli z lewej, tam gdzie leczone zeby), ale, raz ze mijaly i powracaly za kilka miesiecy wiec LUZ, a drugie, ze moglam je zazwczasu wyciszac ibupromem. Teraz juz budze sie z bolem i chodze z bolem, bola mnie straszne oba policzki. Czy to moze byc neuralgia? Mam tez problem ze sstawami zuchwy, ale nigdzie jeszcze nie bylam, bo nie mam sily i nie moge wyleczyc tych kanalow. Moze mi dentystka cos uszkodzila? Teraz czekam na tomografie komputerowa, pojde tez na rezonans. Bardzo prosze choc o slowo wsparcia. Jak sie diagnozowac, gdzie szukac pomocy? Czy sa jakies srodki bez receprty na rnku, ktore moga mi ulzyc w cierpieniu? A.
gość
30-10-2015, 20:26:00

Na moje obustronne bóle twarzy pomaga Antidol, który jest dostępny bez recepty. Neurolog przepisał mi amitryptylinę, która po 10 dniach przyniosła 70% ulgę. Spróbuj może Tobie te leki też pomogą. Doskonale wiem przez co przechodzisz i co to za cierpienie. Pamiętaj... Nie jesteś sama!
gość
03-11-2015, 09:20:08

To znowu A.
Przeczytalam caly watek i przyznam, ze sie zalamalam. Zwlaszcza czytajac watki takich ludzi jak ja skrzywdzonych przez stomatologa. Mam pytanie o suplementacje witamina b12, wszyscy pisza tu o konskich dawkach? Ile przyjmowaliscie tej witaminy i kiedy odczuliscie poprawe? Ja lykam dwie witaminy b12, pije floradix zelazo, dwie witaminy b6. Moze za malo? Badalam witamine b12 mam ja w dolnej granicy. Zaden z dwoch neurologow u ktorych bylam nie mowil, mi nic o suplementacji witamina b12, chca ladowac tylko w czlowieka te ciezkie leki. A ja nie wiem czy mi pomoga, bo z tego co tu czytam po bledach stomatologicznych leki przeciwpadaczkowe slabo pomagaja. Poza tym mnie boli ciagle, nieprzerwanie, zaraz bedzie dwa tygodnie. Jest ciezko, chodze i placze, bola mnie te naruszone zeby (jeden otwarty mniej, drugi zamplobowany o wiele bardziej) i druga polowa twarzy. Takze nie wiem czy to neuralgia, czy neuropatia? Jestem wykonczona... Mam przed soba odebranie wyniku tomografii i wizyte u chirurga szczekowego. Czy moge miec nadzieje, ze mi pomoze?? :(
gość
03-11-2015, 14:04:36

Również po zabiegach dentystycznych mam bóle po obu stronach twarzy, nie mogę się dotknąć górnych zębów nawet. Piję zaparzane drożdże, ponieważ one mają ogrom witaminy B i jest lepiej. Spróbuj.
gość
03-11-2015, 15:15:34

A mozesz mi napisac, kiedy odczulas poprawe po tych drozdzach i czy przyjmujesz leki przeciwpadaczkowe, czy one pomogly? Masz zaleczone te zeby, bo ja mam jeden rozwiercony i nie wiem co robic, strasznie sie boje zamknac tego zeba, bo potem mnie bardzo boli. :( A.
gość
03-11-2015, 16:15:02

Najpierw bolała mnie lewa strona twarzy. Po leczeniu kanałowym zębów po prawej stronie zaczęła boleć mnie cała twarz... Wszystkie zęby mam już zakończone. Zaczęłam brać Lewitan i pić zaparzane drożdże piekarskie. W tych drożdżach są naturalne witaminy B a nie syntetyki z apteki. Już następnego dnia poczułam wielką poprawę. Owszem nadal szczęka mi się odzywa, ale i tak jestem szczęśliwa. Leków na padaczkę nigdy nie brałam / ze strachu/, chociaż dwa opakowania leżą u mnie w szufladzie. Spróbuj tych drożdży, na pewno Ci nie zaszkodzą. Dodatkowo jeszcze od trzech tygodni stosuję ssanie oleju słonecznikowego.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: