Reklama:

Neuralgia Nerwu Trójdzielnego - proszę o pomoc! (975)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
06-12-2015, 10:47:59

co do osoby z godziny 9.52 to oprocz lekow przeciwpadaczkowych istnieja jeszcze zabiegi w poradni leczenia bolu: akupunktura, laser, jonoforeza. Poza tym blokady, branie magnezu i witamin z grupy b, ostatecznie wizyta u neurochirurga i operacja. Czy mialas rezonans? Bo jesli masz konflikt nerwowo-naczyniowy to leczy sie to operacyjnie
gość
07-12-2015, 00:19:15

Gość 2015-12-06 11:09:18
strasznie dziwi mnie ta zapieklosc przeciwko forum trojdzielni. Po prostu mowie ze lepiej sie rozmawia i doradza jak sie wie kto jest kim i ma imie i nazwisko chocby fikcyjne. Bo ja np.nie wiem czy osoba "zapiekla" jest kobieta czy mezczyzna, ma lat 20 czy 60. Pewnie moge do tego dojsc czytajac wszystkie strony z tego forum wstecz ale nie chce mi sie tego robic. Moje kolezanki z forum maja profile prawdziwe na facebooku, ja np. mam zdjecie ale z daleka i jestem nie do rozpoznania. Gdybym chciala sie zwrocic do osoby zapieklej to np. musze mowic osobo z przed ostatniego wpisu. Takze zachecam zwlaszcza ciebie A. bo nasze historie sa podobne - bol zebow. Ja sie tak zzylam z moimi "trojdzielnymi" kolezankami ze jak wchodze na fb to najpierw wlaczam moj fikcyjny profil i sprawdzam co u znajomych trojdzielnych a pozniej co u prawdziwych. A jakiego lekarza interesuje co my tu o nim piszemy to naprawde nie wiem. Kazdy neurolog czy szczekowo - rzuchwowy ma tylu pacjentow ze go to kompletnie nie interesuje, wazne z kasa sie zgadza. Nawet nie wiem kiedy mial by to czytac jak pracuje od switu do nocy, chyba wiecie jak ciezko sie dostac do wiekszosci lekarzy nawet prywatnie za ciezkie pieniadze
A kto prowadzi to forum trojdzielni, gdzie ludzie mogą mieć fikcyjne konta i dlaczego sie ukrywa? Nie rozumiem po co robic z tego tajemnice. Dla mnie to podejrzane. A jak ma sie tam prawdziwe konto to jak administrator o ktorym nic nie wiadomo, chroni dane ludzi? Ktos juz o to pytal tutaj i byl brak odp.Ja nie chodzę prywatnie. Tylko na NFZ. Zapisuję się wcześniej w kilka miejsc nawet jak mam maly bol, bo wiem że się czeka a jak coś to odwołuje. Nie mam pieniędzy żeby prywatnie się leczyć i nie mam skąd pożyczyć.
gość
07-12-2015, 19:06:04

Forum trojdzielni prowadzi Karolina Toman, ktora wogole sie nie ukrywa. Ja zalozylam konto fikcyjne, poniewaz uwazam ze na 100% nie da sie ochronic danych. Teoretycznie jest mozliwe, ze ktos zmysli historie choroby, aby dostac sie na to forum i administrator nie jest w stanie tego zweryfikowac. Ale kto normalny by to robil? Osoby ktore maja konta prawdziwe przewaznie rozmawiaja o lekach i lekarzach i nie uzewnetrzniaja za bardzo swoich uczuc zwiazanych z choroba, chociaz niektorzy tak chociaz maja konta prawdziwe. Ja pisze o tym jak choroba mnie zmienila i relacje z bliskimi i przyjaciolmi i zalozylam konto fikcyjne na zasadzie przezorny zawsze ubezpieczony. Najbardziej rozwala mnie twoja wypowiedz z czwartku 12:07 "Większość osób piszących na tym forum trojdzielni zamkniętym na Facebooku jest źle zdiagnozowanych. Nie mają ani neuralgii nerwu trojdzielnego, ani neuropatii, ani tak jak piszesz atypowego bólu twarzy". A skad to wiesz? Jedyna rozsadna odpowiedzia ktorej mozesz udzielic jest to ze jestes tam zapisana... I na tym koncze ta dziwna dyskusje i nie bede sie wiecej wypowiadac
gość
07-12-2015, 21:21:56

Czyli ludzie lykaja zmyslone historie osób z fikcyjnymi kontami a ten kto ma prawdziwe to jego dane nie sa bezpieczne. i jeszcze wiekszosc nie ma neuralgi trojdzielnej ?! To ja dziękuję za taką grupę wsparcia "trojdzielni"!
gość
09-12-2015, 12:16:38

Tu A.
Powiem szczerze, ja nawet nie mam siły zakładać konta na fejsbuku, nie mam siły na nic i nie za bardzo rozumiem te klotnie. W sumie to i dobrze, ze sie klocicie, moze macie wiecej sily, zdrowia, checi do dzialania. Wczoraj odwołałam wizyte u jakiejś sławy, bo nie miałam siły jechac i tłumaczyć co mi jest.
Do forumowiczki, ktora mnie zapraszała na fejsbuk. Smuci mnie to, ze np. po 2,5 roku problem u Ciebie nie minął i wciaz musisz byc na lekach. Wiem, że to mi nie daje nadzieji.
Wiem, że do tego trzeba sie przyzwyczaić. Mam skierowanie na rezonans, ale tez powinam wykonac rezonans stawów, żeby cokolwiek sie zdiagnowac to trzeba wiele zachodu i wysiłku, a ja nie mam na to siły. Czy w ogole jest warto? Pamietam poszlam do tego chirurga, on mi w sumie dal na dzieje, pomyslalam sobie kurde za 180 zlotych poprawilam sobie na chiwle humor. Nic jednak ta wizyta nie wniosla, zeby nastapila poprawa mojego zdrowia. I takich wizyt bylo calkiem sporo, tylko zal zdrowia i pieniedzy.Jestem załamana, jak nie boli za mocno ząb, to napieprza głowa, jak głowa przestanie, to ząb boli dwa razy bardziej niż zwykle i cały czas bolą mnie górne zeby. Bol przemieszcza mi sie po twarzy, ale stały ból umiejscowiony jest w tych zebach, ktore probowala leczyc kanalowa ta pierwsza lekarka. Wiele razy w ciagu dnia, mysle, jak ja to wszystko zniosę? Ibuprom biore raz na tydzien, a chcialabym brac codziennie.
gość
12-12-2015, 16:04:55

Masz racje klotnia byla kiedy bylam w lepszej formie. Teraz boli mnie dwojka leczona kanalowo i nie mam sily na nic. Zazdroszcze tym ktorzy maja diagnoze pewna bo ja oprocz bolu zmagam sie ciagle z mysla czy to neuralgia, czy moze zab. I znowu mam ochote go wyrwac (jak pozostale 8). Boje sie ze zmarnuje sobie zycie a za 15 lat okaze sie ze jednak widac cos na zdjeciu i ze to jednak byl zab a nie neuralgia... Czy ty A. wiesz ze to neuralgia czy tez masz taki dylemat jak ja: wyrywac nie wyrywac? Co do lekow to tez na poczatku sie balam brac przeciwbolowych tak duzo ale wierz mi ze jakby mi pomagaly to bym brala. Dzis w nocy nie spalam prawie cala noc wiec na noc wezne Nimesil (przeciwbolowy na recepte) i moze sie uda. Wiec bierz ten ibuprom jak ci pomaga. Czy ty rowniez nie mozesz spac po nocach jak cie boli?
gość
12-12-2015, 16:06:19

(jak pozostale 8) mialo byc nie wiem skad ta buzka sie wziela
gość
12-12-2015, 16:07:04

8 osiem
Początkująca
12-12-2015, 21:08:41

Witam, ja także mam przedziwne bóle zębów - szóstki górnej, która podobno jest zdrowa oraz dziury po zębie, który był niedawno usuwany... Dziura może się zagoi i ból przejdzie (choć pewności nie mam), ale z bólem zdrowego podobno zęba jak się uporać? Jak sprawdzić czy przyczyną jest ząb czy neuralgia? Jak poznać czy w ogóle mam neuralgię?
gość
12-12-2015, 21:23:52

Niestety choc zmagam sie z tym problemem 2,5 roku to nie wiem jak to rozroznic i pytalam roznych lekarzy i nie da sie na 100% rozroznic. Neuralgia? (zdania sa podzielone) taka jak moja ktora objawia sie tylko i wylacznie bolem zebow to rzadkosc. Ja bylam pewna ze to zeby mnie bola przez 1,5 roku i wymuszalam leczenia kanalowe i usuwania. Poczatkowo po kazdym wyrwanu bol malal ale przy ostatnim juz wogole i wtedy uwierzylam w ta diagnoze. Teraz znowu mam watpliwosci, bo tak mnie zab boli. LilyPastel musisz isc do neurologa jesli dentysta twierdzi ze zab zdrowy, ale dla pewnosci idz jeszcze do innego dentysty

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: