Reklama:

Neuralgia Nerwu Trójdzielnego - proszę o pomoc! (975)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
29-11-2015, 10:35:35

Droga Asiu typowa neuralgia charakteryzuje się napadowymi bólami, lecz również są atypowe bóle twarzy i w takich przypadkach ból jest ciągły. Zeby wykluczyć tą chorobę powinnaś jak najszybciej udać się do laryngologa. Pozdrawiam
gość
01-12-2015, 17:29:11

Tutaj A.
U mnie zle, zeby i cala twarz jak bolaly tak bola, nawet juz ibuprom na tego dolnego nie pomaga, a wczesniej tak pieknie go wyciszal. Moze i wezme sie za te leki na padaczke, moze mi to zab uratuje, a organizm zrujnuje? Tak, ja mam te atypowe bole twarzy, do tego dochodza problemy ze stawami skroniowo-zuchwowymi i uszkodzne dwa zeby przez stomatologa. Sytuacja patowa, nawet jak usune zeby, nie rozwiaze to moich problemow. Chodze po lekarzach, ale jak wydaje pieniadze ( na niewlasciwe leczenie i diagnozy wtdalam juz 5 tysiecy zlotych) i znikad zadnej pomocy, tylko kaza CZEKAC, az to sie unormuje, to powiem wam szczerze, jest mi strasznie, strasznie smutno. Nawet nie mam komu o tym powiedziec, bo nie chce juz rodziny obarczac tym bolem, ktory po prostu stal sie czescia mnie. To strasznie przerazajace.
gość
01-12-2015, 23:48:22

Dziewczyny jak juz pisalam wczesniej zapraszam na forum "trojdzielni" na facebooku, jest to grupa zamknieta takze znajomi tego nie przeczytaja. Jest nas tam calkiem sporo rowniez z bolem stalym. Takze neuralgia nie jedno ma imie, jest jeszcze neuropatia i atypowe bole twarzy czyli wszystko to co nie pasuje do schematu wrzuca sie do tego worka. Droga A. moj horrmor trwa juz 2,5 roku i wydalam juz 13 tysiecy a diagnozy konkretnej nie ma, lacze sie z wami w bolu...
gość
03-12-2015, 11:07:14

Większość osób piszących na tym forum trojdzielni zamkniętym na Facebooku jest źle zdiagnozowanych. Nie mają ani neuralgii nerwu trojdzielnego, ani neuropatii, ani tak jak piszesz atypowego bólu twarzy. Znajomi tego nie przeczytają ale zaproszenie moze zostać zaakceptowane nawet osoby która nie jest chora czy z otoczenia chorego. Nie zweryfikujesz na Facebooku kto jest kim tak naprawdę. Nie jestem przeciwna ale mówię jak jest żeby chorzy mieli świadomość ze tak naprawdę nie są anonimowi.
gość
04-12-2015, 18:19:04

Tu znowu A.
Z ciekawości to co mają? Ostatnia lekarka, bardzo nieprzyjemna, ktora wzieła za wizyte 250, to mi powiedziała, ze powinnam isc do kliniki leczenia bólu i pójdę, ale czy faktycznie oprocz lekow na padaczke, albo depresje, to oni tam mają cos do zaoferowania? Wnioskuje po tym forum, że niewiele. Ja juz odwiedzilam- stomatologa (3), chirurga szczekowego, neurologa, specjaliste od stawow skroniowo zuchowowych, lekarza medycyny niekonwencjonalnej (tez mi nic nie pomogl). Przestałam jeść mięso, podobno białko podnosi proces zapalny w organizmie. Neurolog- zapalenie nerwu. Chirurg- zle leczenie kanalowe, paradontoza, niestety kolejny endodonta wykluczyl paradontoze, choc inny potwierdził. Lekarz od stawow- chore stawy (ciezkie jest to do wyleczenia), chroniczny ból, też wykłuczyl zapalenie nerwu. Niestety mam jeszcze porazony nerw jezyka, to juz prawie miesiac jak to nie mija, mozna od tego dostac k... Zeby i twarz, szczeka bola non stop, jest strasznie. Ja wole pisac tutaj.
Moze ktos odpisze...
pozdrawiam
gość
04-12-2015, 21:33:32

co do forum trojdzielni na facebooku to zeby was tam przyjeli trzeba opisac swoja historie, wiec trzeba miec bardzo ciekawskich znajomych zeby wymyslili historie zeby was tam wyszpiegowac. A poza tym ja mam fikcyjne konto takze zachecam jesli sie obawiacie. Tam jest latwiej bo tu kazdy nazywa sie gosc i nie ma zdjecia takze bardzo ciezko jest zapamietac kto jest kto i jak ma historie a tam po prostu sie znamy nawet jak ktos ma zamiast swojego zdjecia krajobraz lub pieska to czlowiek kojarzy wzrokowo takze zachecam bardzo.
gość
04-12-2015, 22:17:55

moze jestem nudna ale trojdzielni nie pozostawia cie bez odpowiedzi, ja tam potrafie pisac godzine dziennie z kims a tu sie bardzo malo dzieje. Co do poradni leczenia bolu to tez bylam, robia tam akupunkture, prady Tens, laser na stawy skroniowo rzuchwowe. Trojdzielni pisali jeszcze o jonoforezie i tez komus pomogla, masazach punktow spustowych, fizykoterapii. Dlatego was zachecam zwlaszcza A. bo masz historie nieco podobna do mojej, u mnie koszmar zaczal sie od dentysy
gość
05-12-2015, 00:01:13

Na forum trojdzielnych nie trzeba być alfa i omega żeby wymyślić historię oo swojej rziekomej chorobie na poczekaniu. Więc to nie jest żaden proces weryfikacji. Kolejna rzecz jest taka, że jak np. bezpodstawnie obrabiasz jakiemuś lekarzowi tyłek to on o tym wie, bo albo sam mam fikcyjne konto z takim pieskiem albo krajobrazem jak to mowisz albo ktoś z jego otoczenia. Bedac na takim forum zna tez w ten sposob nazwiska swoich potencjalnych przyszlych klientow (jezeli ktos go poleca). Wniosek jest taki, że nikt nie jest anonimowy - nigdzie. Jeżeli świat ma się dowiedzieć o problemach ludzi z nt, to pacjenci muszą o tym otwarcie pisac, a nie po kątach. Przepraszam, może kogoś uraze ta opinią ale myślę że ludzie powinni być świadomi tego z czym to się wiąże. Druga sprawa - jeżeli ktoś bierze na siebie odpowiedzialność prowadzenia takiego zamkniętego forum to zapraszając ludzi w Internecie trzeba napisać po co się to robi (tu akurat nie mam zastrzeżeń) i podpisać się Imieniem i Nazwiskiem. Druga sprawa, na zamknietym forum niektórzy potrafią wymyślać dziwne zalecenia lecznicze i własne teorie na temat bólu a inni w to wierzą.
gość
06-12-2015, 08:52:41

Na neuralgie cierpie juz 5 lat.Przez dłuzszy okres nie bylam zdiagnozowana ,poniewaz lekarze sadzili ,ze to migrena.Niestety jest to neuralgia. Jestem leczona neurotinem 300-300-300 niestety nie działa na mnie.Biore ketonal *** ,bol towarzyszy mi przez wiekszosc czasu,ledwo widze na oczy boli mnie nos,kosci policzkowe,lewa czasc twarzy,piecze,pali itd.Nie mam sily juz do tego wszytskiego.Wizyte u neurologa mam za klika dni pewnie dostane wieksza dawke luku lub zmieni mi na tergetol np....co nie znaczy ze bedzie działac na mnie.Masakra jakas.
gość
06-12-2015, 10:09:18

strasznie dziwi mnie ta zapieklosc przeciwko forum trojdzielni. Po prostu mowie ze lepiej sie rozmawia i doradza jak sie wie kto jest kim i ma imie i nazwisko chocby fikcyjne. Bo ja np.nie wiem czy osoba "zapiekla" jest kobieta czy mezczyzna, ma lat 20 czy 60. Pewnie moge do tego dojsc czytajac wszystkie strony z tego forum wstecz ale nie chce mi sie tego robic. Moje kolezanki z forum maja profile prawdziwe na facebooku, ja np. mam zdjecie ale z daleka i jestem nie do rozpoznania. Gdybym chciala sie zwrocic do osoby zapieklej to np. musze mowic osobo z przed ostatniego wpisu. Takze zachecam zwlaszcza ciebie A. bo nasze historie sa podobne - bol zebow. Ja sie tak zzylam z moimi "trojdzielnymi" kolezankami ze jak wchodze na fb to najpierw wlaczam moj fikcyjny profil i sprawdzam co u znajomych trojdzielnych a pozniej co u prawdziwych. A jakiego lekarza interesuje co my tu o nim piszemy to naprawde nie wiem. Kazdy neurolog czy szczekowo - rzuchwowy ma tylu pacjentow ze go to kompletnie nie interesuje, wazne z kasa sie zgadza. Nawet nie wiem kiedy mial by to czytac jak pracuje od switu do nocy, chyba wiecie jak ciezko sie dostac do wiekszosci lekarzy nawet prywatnie za ciezkie pieniadze

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: