Reklama:

Neuralgia Nerwu Trójdzielnego - proszę o pomoc! (975)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
25-08-2015, 12:50:05

Mam tak samo. Ból po lewej stronie zęby górne,dolne, skronie ,przy uchu i policzki po dwóch stronach.
gość
25-08-2015, 18:52:27

Elu i to jest w tej chorobie najgorsze, ze nie wiadomo czy to naprawdę boli ząb czy to neuralgia, nikt nie jest w stanie tego odroznic. Moje kazde reendo konczylo sie pogorszeniem i wyrwaniem zeba. Tez mam w jednej czworce zmiane okolowierzcholkowa i gdybym byla normalnym pacjentem nalezaloby zrobic reendo, jednak w mojej sytuacji ustalilam z dentysta ze lepiej tego nie ruszac, bo nie czuje bolu z tego obszaru. Jesli chodzi o resekcje to nie balabym sie bo ja mialam robiona w dwojce i to nie bylo nic strasznego. W porownaniu do bolow ktore czujemy codziennie to to i tak niczym sie nie rozni. Ja Ela jestem i tak w najdziwniejszej sytuacji ze wszystkich tu opisanych, bo mnie ciagle bola pojedyncze zeby po obydwoch stronach, u mnie nie ma zdrowej strony. I jeszcze po kazdym wyrwanym zebie czulam ogromna ulge. Ostatnio w poradni leczenia bolu stwierdzili ze ja mam cos nie tak z szyja i kregoslupem i od tego te bole, mialam 10 zabiegow: akupunktura, laser i elektrostymulacja Tens. Poszlam do neurologa i mu to mowie a on ze u mnie nic nie widzi z kregoslupem ani szyjom i ze wedlug niego wszystko u mnie normalne. Na dodatek w tej poradni wyczerpali juz punkty i mnie w tym roku wiecej nie przyjma. Nie wiem czy mi te zabiegi pomogly bo mialam je robione w okresie poprawy. Przeraza mnie wizja dalszego zycia w tych meczarniach. Czy wy gdzies pracujecie? Bo ja mam lekka prace na pol etatu ale jakbym miala ciezko pracowac to nie dalabym rady, ja to sie na rente nadaje. I co najgorsze wszyscy lekarze nademna rozkladaja rece, nie wiedza co mi jest. Teraz bede chyba probowala stoczyc batalie aby sie dostac i zmusic kogos na chirurgi stomatologicznej do zamrozenia nerwu. Zastanawiam sie tez nad bioenergoterapeuta. Czy zna ktos kogos z okolic Katowic lub Krakowa? Co to za życie... Aneta
gość
25-08-2015, 19:33:00

Mica jeszcze dorzucila ciekawy kamyczek do ogrodka, ze od tych lekow przeciwpadaczkowych wysiada kregoslup, czyli dojda jeszcze nowe schorzenia, koszmar... my wszyscy chyba pojdziemy prosto do nieba. Ale ja nie umiem myslec o wiecznosci wole przejsc przez czysciec... Aneta
gość
30-08-2015, 19:00:20

Witam - dużo osób pisze , że w rezonansie nic nie wychodzi i nie wyjdzie chyba , że jest konflikt naczyniowo-nerwowy kochani przecież neuralgię leczą gorzej jest z NEUROPATIĄ to tak jakby ktoś polewał Cię wrzątkiem (to bóle przebijające) normalnie to jest silne pieczenie pomaga LIRYCA jak już pisałam . Nie usuwajcie zębów jeżeli nie jesteście pewni diagnozy ( pozbyłam się prawie wszystkich ) i proszę uważajcie na leki p/ padaczkowe miałam dobrane 4 różne leki p/padaczkowe lekarz powiedział mi , że mogę brać równocześnie 5 i właśnie dlatego rozsypał mi się kręgosłup . Jestem 1.6 miesięcy po operacji , a jeszcze poruszam się o kuli dostałam dobre op..... na wizycie kontrolnej , że nie chodzę o 2-ch kulach . Pozdrawiam trzymajcie się mocno , bo to jet wstrętna dolegliwość . Mica
gość
07-09-2015, 12:42:17

Czy leczył się ktoś, na neuralgię metodą gamma klife? Jak jest to skuteczna metoda i jakie są skutki uboczne?
gość
08-09-2015, 15:30:52

Temat: STARA, NIEBEZPIECZNA METODA ZABIEGU TZW.NOZEM GAMMA
***r opinii

Po pierwsze sam zabieg, gdzie działa się używajac promieniowania, nie jest obojętny dla zdrowia i skutkuje pogorszonym poważnie samopoczuciem przez szereg tygodni oraz objawami tzw, choroby popromiennej
Po drugie tzw.nóż Gamma nie jest precyzyjny i podczas zabiegu możliwe jest, ze zostaną usunięte inne ważne obszary w mózgu
Po trzecie zabieg może spowodować trudności w przełykaniu oraz problemy ze wzrokiem i słuchem
Po czwarte zabieg ten jest wiec przeznaczony dla "desperatów", którzy chcąc ratować życie, nie przejmują się możliwoscią wystąpienia "nowych deficytow"
Z początku wydaje się ze metoda jest "spełnieniem snów".Po bliższym jednak zapoznaniu się okazuje się niezbyt "kolorowa".
Sugeruję, żeby pozbyć się desperacji i poczekać jeszcze kilka lat, gdy takie zabiegi będzie się wykonywać precyzyjnie, za pomocą lasera, wtedy nie będą takie niebezpieczne.
gość
10-09-2015, 06:58:50

Dziękuję! Po przeczytaniu tej wiadomości, straciłam ochotę na tego typu leczenie. Chyba będzie lepiej poczekać ,tyle ile da się wytrzymać z bólu.
gość
14-09-2015, 12:33:51

Witam! Wracając do mojego pytania o leczeniu neuralgii metodą Gamma, otrzymałam odpowiedź o skutkach ubocznych leczenia, ale nic o skuteczności leczenia, czy bóle mijają? Z jakiego źródła pochodzą te negatywne dane?
gość
14-09-2015, 17:52:46

http://www.psychiatria.pl/forum/stara-niebezpieczna-metoda-zabiegu-tzw-nozem-gamma/watek/818577/1.html
gość
14-09-2015, 17:59:17

https://www.facebook.com/nauralgianerwutrojdzielnego.
Warto poczytać wypowiedzi osób, które również cierpią na tą chorobę i niektóre poddały się zabiegowi gamma knife.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Ból głowy
Mam 31 lat i od 2.10.2024 zmagam się z bólami głowy z prawej strony. Bóle są w okolicy potylicy po prawej stronie oraz nad prawym uchem. Ból jest kłujący, pulsujący, codzienny. Czasem pulsuje szybciej , a czasem wolniej. Pojawia się o różnych godzinach z różnym nasileniem , nie ma reguły, powtarzalności. Przemieszcza się między tymi punktami. Dotychczas nie zauważyłem żadnych towarzyszących objawów. Przeszedłem szereg badań tj. - Rezonans magnetyczny głowy z TOF - Tomograf komputerowy głowy - Rezonans magnetyczny odcinka szyjnego kręgosłupa - Nakłucie lędźwiowe - Blokady nerwu potylicznego większego i mniejszego - Fizjoterapie u 3 różnych fizjoterapeutów i Osteopaty - Badania okulistyczne ( tomograf oka, badania dna oka) - Badania krwi, zwyczajną morfologię, boreliozę, w kierunku chorób układowych -Rf, anty-CCP, p/ciała p/jądrowe i p/cytoplazmatyczne. - Badania u laryngologa endoskopem + TK zatok Wyniki wszystkich powyższych badań wychodzą bardzo dobrze. Obecnie zażywam lek Pregabalin 2 x dziennie po 75 mg oraz Amitriptylinum 1 raz dziennie 25 mg. Oceniając obecne bóle w skali 1-10 , dałbym im max. 6 , ale w znacznej większości są na 3-4. Mam to przyjmować minimum przez 3 miesiące. Kiedyś tj. 12 lat temu borykałem się z migrenami z aurą , ale udało się to zwalczyć. Z takich kwestii , które powtarzam wszystkim lekarzom , ale nie biorą tego pod uwagę to od 2 lat noszę aparat ortodontyczny. Wiem, że ma mocno zakorzenione zęby. Jak wyrywali mi ósemkę to sięgała do zatoki. 21.09.2024 wybiłem bark 5. raz w życiu i to nastawianie w szpitalu było tragiczne. Pani chyba nie wiedziała co robi aż w końcu przyszedł ktoś kompetentny i to ogarnął. Podczas gdy niekompetentna Pani próbowała nastawić mi wybity bark, bardzo się spinałem, całe ciało. Obecnie jestem na etapie prowadzenia dziennika bólów głowy, które lekarz prowadzący mnie, chce przeanalizować. Czy ktoś z Państwa może borykał się z podobnym problemem i mógłby podzielić się ze mną swoim doświadczeniem ? Jakie badania mógłbym wykonać ? Będę bardzo wdzięczny za jakiekolwiek informacje.
gość
Proszę o pomoc
Dzień dobry mam pytanie czy to jest swardzenie rosiane
gość
Paraliż rąk w samolocie
Czy ktoś się spotkał z takim przypadkiem. Syn po raz pierwszy leciał samolotem. W czasie startu sparaliżowało mu obie ręce, częściowo policzki, miał problem z mówieniem. objawy zaczęły ustępować, gdy samolot osiągnął wysokość. Trwało to około godzinę. Potem się już nie powtórzyło. Co może być powodem?
gość
Wynik rezonansu magnetycznego głowy z kontrastem
Dzień dobry, miałem wykonany rezonans głowy z kontrastem z powodu historii tętniaków w rodzinie. Tętniaków nie wykryto ale : W zakresie podkorowej istoty białej obu półkul mózgu widocznesą pojedyncze, bardzo drobne ogniska hyperintensywne w sekwencjach T2-zależnych, wielkości do 2mm(na granicy widzialności, możliwe do uwidocznienia jedynie w sekwencji wykonanej drobnymi warstwami). -Zmiany te nie ograniczają dyfuzji, nie ulegają wzmocnieniu kontrastowemu - ich charakter niespecyficzny - w pierwszej kolejności w różnicowaniu uwzględnić należy drobne ogniska degeneracji naczyniopochodnej. Mężczyzna 32 lata. Czy jest się czym martwić? Jakie mogą być przyczyny i leczenie? Nie mam objawów. Pozdrawiam
Reklama: