Reklama:

Neuralgia Nerwu Trójdzielnego - proszę o pomoc! (975)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
21-09-2015, 09:21:08

Witam. Udało mi się dostać do profesora M. Ząbka i zostałem w trybie pilnym zakwalifikowany do Gamma Knife. Obecnie jestem już po operacji. Jakie mam szanse na sukces ? W moim przypadku przy SM jest to 50/50 ale jestem dobrej myśli. Efekty będą widoczne po kilku miesiącach. Janusz z Olsztyna
gość
24-09-2015, 06:48:37

Witam! Jeżeli ktoś miał robioną termolezję nerwu trójdzielnego, proszę o napisanie z jakim skutkiem,czy są jakieś skutki uboczne i gdzie był robiony zabieg?
gość
24-09-2015, 20:09:12

Tak miałam robioną termolezję nerwu trójdzielnego w Krakowie w Poradni p/bólowej , ale to było dośc dawno u mnie nie przyniosło żadnego skutku ponieważ mam przecięty pień nerwu trójdzielnego , ale jeżeli nie masz nic zrobione to jak najbardziej polecam . Proszę wpisz w Poradnia Bólu w Krakowie i prof. Dobrogowski lub prof. Wordliczek dowiesz sie wszystkiego życzę powodzenia Mica
gość
25-09-2015, 11:25:32

Dziękuję! Ja mam zamiar robić w Wawie, ale boję się skutków ubocznych.
gość
29-09-2015, 12:31:37

Znalazłem informację na stronie Pani Katarzyny o stosowaniu antydepresantów w leczeniu neuralgii: http://boltwarzy.blogspot.com/2012/02/lek-antydepresyjny-nie-tylko-na-depresje.html.
Czy ktoś stosował jakieś antydepresanty na ten ból i czy pomogło?
gość
30-09-2015, 16:41:12

Gość 2014-12-16 20:31:21
Kochani neuralgicy!
jestem na etapie tworzenia grupy wsparcia, dla osób chorujących na tę niefajną chorobę oraz dla ich bliskich.
Grupa rusza na fejsbuku i potrzebuję Was, by ją rozkręcić!
Zdiagnozowana zostałam niedawno, nie ukrywam, że jets mi ciężko. Zapisałam się do grup wsparcia zagranicznych, ale jednak to nie jest to samo... Ci ludzie się spotykają, organizują imprezy, odwiedzają, a ja mam do nich tysiące km.
Chcę stworzyć coś takiego w Polsce!
https://www.facebook.com/groups/3744957493852 59/
Grupa jest zamknięta, bo ma być tylko dla nas! Piszcie, odzywajcie się! Pomóżmy sobie nawzajem usmiech
W końcu jesteśmy trój-Dzielni oczko
A kto z imienia i nazwiska bedzie pisal o swojej chorobie? Przeciez te dane nie sa chronione. pomozmy ok, ale sobie zaszkodzic mozna. ja dziekuje, wole pozostac anonimowa
gość
01-10-2015, 14:02:02

Neuralgia trójdzielna może być mylona przez niektórych lekarzy z zapaleniem mięśnia żwacza, zwłaszcza jeżeli ma ona nietypowe objawy. Dlatego też w przypadku neuralgii, zanim rozpocznie się leczenie farmakologiczne, warto skonsultować się z protetykiem, który jest specjalistą z zakresu chorób stawu skroniowo-żuchwowego i opowiedzieć mu o swoich obawach i podejrzeniach.
gość
01-10-2015, 18:30:58

Choruję na tę chorobę przeszło 30 lat.Przeżywałam horror, żaden lekarz i zabiegi mi nie pomogły.Dopiero kuracja olejem budwigowym (wymieszany z jogurtem 0% do jedzenia) i smarowanie na noc żelem BISZOLINEM przyniosło efekt.Och, żebym o tym wiedziała przed laty....Tyle straconego czasu i pieniędzy.
gość
04-10-2015, 19:24:18

Gość 2015-09-30 18:41:12
Gość 2014-12-16 20:31:21
Kochani neuralgicy!
jestem na etapie tworzenia grupy wsparcia, dla osób chorujących na tę niefajną chorobę oraz dla ich bliskich.
Grupa rusza na fejsbuku i potrzebuję Was, by ją rozkręcić!
Zdiagnozowana zostałam niedawno, nie ukrywam, że jets mi ciężko. Zapisałam się do grup wsparcia zagranicznych, ale jednak to nie jest to samo... Ci ludzie się spotykają, organizują imprezy, odwiedzają, a ja mam do nich tysiące km.
Chcę stworzyć coś takiego w Polsce!
https://www.facebook.com/groups/3744957493852 59/
Grupa jest zamknięta, bo ma być tylko dla nas! Piszcie, odzywajcie się! Pomóżmy sobie nawzajem usmiech
W końcu jesteśmy trój-Dzielni oczko
A kto z imienia i nazwiska bedzie pisal o swojej chorobie? Przeciez te dane nie sa chronione. pomozmy ok, ale sobie zaszkodzic mozna. ja dziekuje, wole pozostac anonimowa[/CYTAT
A kto to założył? I skąd będę wiedział czy przypadkiem tam nie jest mój pracodawca? Nie oszukujmy się ale nikt nie zatrudni czlowieka z tą chorobą i nikt nie będzie chciał z takim chorym pracować co wiecznie go buzia boli i musi chodzić na zwolnienia.
gość
09-10-2015, 20:20:36

Witam - antydepresanty brałam wszystkie jakie były możliwe i te starsze i te które dopiero weszły do aptek , niestety mnie to nic nie dało chodziłam tylko ogłupiała , oszołomiona , nie wiedziałam co się dzieje i nic to nie dało ,ale możesz brać może pomogą ja nie chcę już żadnych psychotropów mam dość robienia z siebie królika doświadczalnego , którym byłam ładnych parę lat . Teraz biorę LIRYCĘ 75 mg. ale widzę , że trzeba będzie zwiększyć dawkę nie wiem jak poradzę sobie finansowo , ponieważ cena jest zaporowa , ale mnie bardzo pomaga . pa Mica

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: