Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29018)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
03-02-2018, 18:00:48

witajcie
dawno nie zaglądałam i jeszcze dawniej nie pisałam, z osób które w 2014 roku dodawały mi otuchy nie ma nikogo a szkoda, bo chciałabym powiedzieć jak bardzo mi pomogli być w stanie w jakim jestem. Trzech najbardziej znanych neurochirurgów kierowało mnie bezwzględnie na operację natomiast mój rehabilitant stanowczo mówił nie i miał rację . Dyskopatia szyjna C4/C5 z uciskiem na rdzeń.Trzy lata codziennych ćwiczeń, co tydzień basen i życie z ograniczeniami bo pewnych rzeczy po prostu nie wolno i one wywołują objawy.Da się zyc a zoperować się zawsze zdążycie. Pozdrawiam
gość
04-02-2018, 12:22:56

A jakie miałaś objawy?
Wtajemniczona
04-02-2018, 14:21:37

Tutef masz rację na operację tylko takie przypadki jak ja niedowłady reszta do rehabilitacji tylko jak się ma mądrego lekarza któremu zależy na twoim zdrowiu to cię dobrze poleruje reszta operować . Jestem po trzech operacjach ale karzda była z ostrego dyżuru z niedowładem resztę rehabilituję mam ich jeszcze trzy które praktycznie można by ciąć ale puki co rehabilitacja daje radę .
Nie każdy ma taki sam przypadek i nie każdy da radę bez operacji bo poco mi rehabilitacja jak nie mam nogi jednej czy drugiej albo sikam w pampers wtedy nic nie pomoże .
Wtajemniczona
04-02-2018, 14:23:22

Przepraszam za błędy piszę z telefonu .
gość
04-02-2018, 17:20:14

Mam pytanie do pań szczególnie tych po operacji czy orientujecie się co gdy na termin zabiegu przypadają te nasze "trudne dni" czy jest to przeeciwskazaniem do operacji i czy informowac o tym lekarza
Początkująca
04-02-2018, 19:41:20

Do gościa
To zależy od lekarza,dlatego warto spytać.Mój stwierdził że nie jest to przeciwwskazanie bezwzględne,ale dla własnego komfortu fizycznego i psychicznego lepiej jest omijać terminy z ,,trudnymi dniami.
Wtajemniczona
04-02-2018, 20:26:19

Ja pierwszą operację miałam w te dni tak wypadło i nie było problemu .A od leków i narkozy było bardzo skąpo tak że nieuciążliwie.
gość
04-02-2018, 21:45:23

Dzięki wam kobitki za odpowiedź
gość
05-02-2018, 12:03:54

Poinformuj lekarza o " trudnych dniach" ze względu na możliwą obniżoną krzepliwość krwi. Innych przeciwwskazań poza własnym dyskom***m nie ma.
gość
06-02-2018, 18:54:59

Witajcie
Możecie mi pomóc wyjaśnić mój rezonans
Na poziomie C4-Ci obecność pośrodkowej zbliżającej na prawo, wypukliny km która uciska na worek oporowy i zwęża nieznacznie prawy zachylek boczny kanału kręgowego.
Na poziomie C5-Ci obecność dużej symetrycznej szerokopodstawnej wypuklina krazka Mk, która uciska na worek oponowy , modeluje rdzen kregowy , zwęża oba zachylki boczne kanału kręgowego i oba otwory międzykręgowe. Wypuklina przylega do obu korzeni nerwowych C6.
Na poziomie C6'C7 obecność prawo bocznej wypukliny krążka między kręgowego, która wypełnia prawy otwór międzykregowy i uciska na prawy korzeń nerwowy C7.
Prawidłowy sygnał i wysokość trzonow kregowych oraz krążków Mk. Nie stwierdza się zmian ogniskowych w obrebie rdzenia kręgowego.
Mam 43 lata. Dretwieja mi rece, cały czas ból karku, mam jakieś prądy w środkowym palcu, ból pleców ze nie da leżeć. Rezonans jest z przed 4 lat. Ale ostatnio dretwienie rąk stało się czestsze i silniejsze. Nieraz mam jakieś zawroty głowy i uczucie jakbym miała zemdlec. Ale przechodzi mi po paru sekundach. Obecnie mam 5 zabiegów dziennie. Jak myślicie. Rodzinna nastraszyla mnie, że możesz dojść do nie dowładu. Pozdrawiam wszystkich -Obolała

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: