Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29017)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
25-01-2018, 20:39:55

Ania39 ja z prośbą do gościa z niedowładem ręki ,która opisała że niedowład postępuje niezauwaźalnie czy możesz napisać jak odczuwasz ten niedowład Pytam bo jak ostatnio byłem badana przez neurochirurga to stwierdził obniżenie siły mięśniowej lewej ręki-koniec listopada a od około miesiąca coś dziwnego dzieje mi się z tą reką i zastanawiam się czy to czasami nie jakiś częściowy niedowład.Operacje mam w lutym też przepuklina z silnym uciskiem na rdzeń Do pani z gulą w gardle ja mam ten sam problem i też dużo wątpliwości co do operacji dlatego tydzień temu byłam na konsultacji u specjality rechabilitacji ktòry jest fachowcem w zakresie metody MacKenziego ,niestety stwierdził że nie moźe mi pomòc ale dowiedziałam się że te gule w gardle i uczucie ciasnoty to od kręgosłupa Jednocześnie dał mi do zrozumienia żeby nie oczekiwać cudòw po operacji bo część dolegliwości napewono zostanie w tym te bòlowe.Dlatego wybòr czy się operujemy czy nie pozostaje należy wyłącznie do nas
gość
25-01-2018, 21:37:02

Nie bójcie się operacji! Nie odwlekajcie jej na ostatnią chwile, nie czekajcie az sparalizuje wam wszystkie kończyny, bo potem moze byc juz za pozno i pelna sprawnosc moze nie powrocic. Jezeli macie takie bóle ze odechciewa wam sie zyc-poddajcie sie operacji to nic strasznego, bedziecie zyc normalnie, walczcie o lepsze lzejsze zycie!
gość
25-01-2018, 23:32:01

Do Gościa. Jeśli chodzi o niedowład, to w październiku miałam straszne bóle, od łopatek do głowy byłam zblokowana i wtedy miałam problem z prowadzeniem auta, trzymanie szklanki itp. Pomyslalam "przewiało mnie". Ból minął ale szklanka z wodą od tamtego czasu "zrobiła się cięższa ". Do tego doszło mrowienie, czasem ból łokcia i poczucia coraz słabszej ręki. Teraz ból minął ale podczas badania przez lekarza oporu rąk doznałam szoku, prawa ręka prawie nie dawała oporu! Na co dzien tego tak nie czuję (albo sie przyzwyczaiłam) poza wrazeniem, ze kierownica w samochodzie ciężej chodzi ;) itp. Podobno ból sprawia ucisk na nerw a ucisk na rdzeń nie boli tylko stopniowo zwiększa sie niedowład. Ryzyko trwałego uszkodzenia jest większe niż ryzyko operacji dlatego zdecydowałam się na operację.
gość
26-01-2018, 07:25:55

Każdy boi się operacji. Ja też się bałam.Z takim bólem nie da się żyć.Po operacji z każdym dniem będzie lepiej.Nie zastanawiajcie się jeżeli neurochirurdzy nie dają szans na poprawę. Ja już to mam za sobą i Wam tego też życzę.
gość
26-01-2018, 08:58:00

Ja tez nie mialam tej swiadomosci ze moja lewa reka ma duzo slabszy uscisk niz prawa, wiedzialam ze ma mniej sily ale nie az tak widocznie. Potem czulam jak z czasem coraz bardziej slabnie, prowadzenie auta bylo trudne, trzymanie szklanki miski w tej rece mialam wrazenie ze waza tone i nie moglam ich utrzymac, do tego nieprzyjemne drerwienie w nocy, rano moje rece w ogole nie mialy sily, nie moglam ich zacisnac w piesci.
gość
26-01-2018, 11:13:06

I co po operacji ręce odzyskały sprawność
gość
26-01-2018, 14:35:16

Tak. Sila w obu rekach wrocila, jest rowna :)
Wtajemniczona
26-01-2018, 18:56:32

U mnie jutro będzie rok po operacji c5/c6 implant peek .
Przed operacją silne zawroty głowy , drętwienie twarzy , brak siły w rękach i po nocy tak drętwe jak by ich nie było , same ruszające się kciuki , ból karku i łopatek ,gula w gardle .Od 6 tygodnia po operacji wszystko w porządku nie ma bólu ręce mocniejsze ustąpiły zawroty i drętwienia .Blizny nie widać jest w zmarszczce na szyi .
Jutro też będzie dwa miesiące po operacji L4/L5 prawa strona i tu jest jeszcze z czym pracować maiałam 10 dni rehabilitacji z NFZ i rewelacji nie ma palec jeszcze drętwy ale wraca po mału nie migę jeszcze siedzieć bo zaraz boli biodro i noga .
gość
26-01-2018, 19:33:22

Andzia 34
Hej , z powodu bardzo częstych boli głowy robiłam rezonan .Badanie nic nie wykazało ,pani powiedziała żebym zapisała sie jeszcze na odcinek szyjny kręgosłupa .
W tym badaniu zauważyłam juz jakieś nieprawidłowości czy to sa juz wypukliny
gość
26-01-2018, 20:00:11

Violet. Tez mam silne zawroty codziennie, cały dzień zwłaszcza jak siedzę. Operacja za dwa lata. Jak sobie radzić w tym czasie najgorzej jest w pracy ale pracować trzeba

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: