Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
06-02-2018, 19:38:57

Masz bardzo nieaktualny rezonans. Skoro objawy się nasiliły to pewnie doszło do głębszych zmian, przemieszczeń wypuklin itd. Ja zrobiłabym nowy MR i poszła do neurochirurga.
gość
06-02-2018, 19:56:19

Tak wiem. Wizytę mam 12stego do neurologa i może da mi skierowanie na rezonans.islam nadzieje ze przejdzie bądź się samo cofnie. Bolało ale praca jest zawsze ważniejsza. Niestety zmieniłam prace na cięższa i skutki zaczęłam odczuwać jeszcze bardziej. Poszłam do lekarki tylko po jakieś leki przeciwbólowe żeby ulżyć w pracy, a ona mi na to żebym się tak nie cieszyła, że po lekach przestanie boleć bo to grozi niedowladem. I na pilne zabiegi oraz na pilne do neurologa.
Początkująca
06-02-2018, 20:50:13

Ja nie czekałabym że zrobieniem rezonansu,choć tak na szybko to jedynie prywatnie niestety i z wynikiem do lekarza.Zabiegi jak najbardziej,tylko jaki rozsądny fizjoterapeuta podejmie się ich bez ważnego badania? Nie ryzykowałabym i jeszcze maskowanie objawów lekami....Pozdrawiam Monika
gość
06-02-2018, 20:57:27

No zabiegi mam typu tens jonoforeza magnetronik laser i okłady borowinowe. To chyba nie zaszkodzi? Zdaje sobie sprawę, że na rezonans czeka sie pół roku. Neurochirurg chyba prywatnie gdzieś w Koszalinie
Początkująca
06-02-2018, 21:00:44

Tego typu zabiegi na pewno nie zaskoczą.Piszesz o Koszalinie,mieszkasz w pobliżu?
gość
06-02-2018, 21:08:42

Kolobrzeg
gość
06-02-2018, 21:22:43

Nie wiem jak to wygląda, ale wydaje mi się, że od modelowania rdzenia i ucisku na korzeń, z tego co tu czytam, do nie dowładu to raczej bardzo długa droga a tym bardziej do operacji. Wystraszyła mnie pani doktor, wiec zaczęłam czytać coś niecos. Kiedyś na RWE barkową miałam blokadę w szyję to pomogło na 4 miesiące. Teraz jak leżąc podniósł rękę do góry to już muszę druga ręką sobie pomóc żeby ją opuścić. Masakra jakaś
Wtajemniczona
07-02-2018, 21:49:59

Obolała czy droga długa to tylko zależy od ciebie każdy niewłaściwy ruch , smagnięcie szyją np. przy chamowaniu autem i może być niefajnie,mnie nogę odjęło w ciągu nocy i tylko lekkie poślizgnięcie wystarczyło .A im dłużej uciśnięcie nerwy tym dłużej trwa ich odbudowa i rehabilitacja już dwa miesiące po operacji noga wróciła ale jeszcze palec lekko drętwy z każdym dniem jest coraz lepiej .
gość
07-02-2018, 21:58:10

Witam wszystkich.
Nie zaglądałam na forum już jakiś czas. Mam pytanie odnośnie kręgosłupa szyjnego. Mam przepuklinę, ucisk na worek oponowy, nie mam niedowładów rąk tylko rwa barkowa, ból odcinka szyjnego, mdłości, mrowienie części twarzy i straszne zaburzenia wzroku, wszystko niewyraźne. Zauważyłam, że dzieje się to gdy mam przez dłuższy czas pochyloną głowę , albo gdy oglądam film i podłożę sobie poduszkę pod głowę.
Czy to należy operować czy po prostu unikać pewnych pozycji. Chociaż ciężko nie schylać głowy.
Judyta
gość
08-02-2018, 02:45:47

Treść zablokowana przez moderatora

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: