Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29017)

wątek zamknięty, nie można dodawać postów

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
21-01-2018, 20:40:48

Treść zablokowana przez moderatora

gość
23-01-2018, 14:47:35

CZY BYŁ KTOŚ OPEROWANY W BIELSKU BIAŁEJ
gość
23-01-2018, 14:54:34

TO CO MAM ROZUMIEĆ ŻE W B-B NIKT SIĘ NIE OPEROWAŁ NA NEUROCHIRURGI
gość
23-01-2018, 18:44:45

Pomocy!! Mam przepuklinę szyjna c5c6c7 nie mam większych bóli, żadnych drętwien, jedna z przepuklin modeluje rdzeń od strony przedionocznej, obie uciskają nerwy korzeniowe z lewej strony, z prawej wszystko ok. Od 4 ‚miesięcy mam ciągły ucisk w potylicy, uczucie jakby zbyt słabej szyi żeby utrzymać głowę, otępienie, cis w stylu zawrotów głowy ale to bardziej takie zachwiania niepewność, dziwna kula w gardle. Czy to wszystko od przepukliny, lekarz sugeruje operacje ale w trybie zwykłym ponoć nie jest to pilny przypadek. Tylko czy te objawy mogą występować codziennie? Jak mam kilka dni wolnego to to mija, ale normalnie to nie mogę nawet telewizji oglądać bez podparcia głowy:( czy ktoś tak miał??
Wtajemniczona
23-01-2018, 21:03:15

Gość lepiej nie będzie jak nie będziesz odpoczywać i się rehabilitować .Każde przeciążenie to na niekorzyść twojej szyi .Tylko do fizioterapeuty idź z rezonansem tak by wiedział co ribić i nie zaszkodzić . Samo czekanie na operację będzie pogarszało stan i samo się nie uleczy .
gość
24-01-2018, 07:26:09

VOLVOVA dziękuję za odpowiedź, Fizjoterapeuta mówi, ze bezpośrednią przyczyną nawet nie jest sama przepuklina tylko stres który napina mięsnie szyi. Prawda jest taka że jestem tym przerażona. Boje się cokolwiek robić tą szyją żeby czegoś nie uszkodzić:(. Myślę o tym dosłownie 24h/dobe, bo nawet jak się budzę to pierwsza myśl to czy przypadkiem szyja mnie nie boli. Nie wiem czy masaże mogą pomóc, wykonywałam ćwiczenia które mi zalecali, ale wtedy pojawiał się ból. Czy operacja rozwiąze ten problem? Czy mimo usuniecia przepukliny jak będę spinać się od stresu to problem nadal zostanie? Mieliście podobne problemy :( na razie jestem załamana, nie wiem co robić...mam 30 lat, plany o dziecku a teraz wszystko przepadło...
Początkująca
24-01-2018, 11:18:37

Cześć, jak radzicie sobie z podróżami? Minimum raz w tygodniu podróżuję pociągiem przez 2,5 h i cały następny dzień towarzyszy mi ból. Oczywiście do tego ciągnięcie walizki i jest dramat z barkiem i ręką. Jak macie jakieś sposoby na podróż to bardzo chętnie przygarne ;)
Początkujący
24-01-2018, 22:53:39

Ja na czas podróży wkładam miękki kołnierz ortopedyczny z pianki, żeby chociaż trochę amortyzował wstrząsy obciążające wypadnięty dysk (u mnie c5/c6). A z dzwiganiem cięższych przedmiotów zdecydowanie trzeba uważać...
gość
25-01-2018, 18:08:38

Do Gościa. Tez mam przepuklinę c6c7 i mała c3c4. Ta c6c7 mocno uciska rdzeń i silnie go modeluje. Bóle mam umiarkowane, niedowłady ręki. Konsultacja u rehabilitantów, neurochirurga i chirurga - diagnoza: operacja w trybie pilnym. To nie zniknie! Może na chwilę się poprawić ale NIE ZNIKNIE. Niedowład powiększa się niezauważalnie. Ja nawet nie byłam świadoma, że mam już taki niedowład. Operację mam za tydzień. Niestety płatną bo na fundusz tryb pilny to 2019 rok. Nie warto czekać aż powstaną zmiany nieodwracalne. Zdrowia zycze
PS. Masaże nie są wskazane. Lekarze wręcz zabronili dotykania szyi przez rehabilitantow i fizjoterapeutow.
gość
25-01-2018, 19:49:38

Moja nie jest w trybie pilnym bo tylko lekko modeluje rdzeń. Radziłam sobie z nią aż tu nagle z dnia na dzień te okropne uciski i zawroty i ta „gula” w gardle... nie sądziłam ze to aż taki ucisk. Chciałabym jak najdłużej jednak odwlec operacje. Wiem ze od przepukliny są i zawroty i mdłości tylko dziwi mnie fakt ze to się stało z dnia na dzień. W nocy jest wszystko ok, wstaje bez bólu ale dzien to koszmar i w żadnej pozycji nie przechodzi. Czy ktoś tak miał? Bo może to nerwica a ja dam się pokroić a potem dalej to samo?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Wynik TK??
Dzień dobry. Odebrałam dzisiaj wynik TK głowy. Opis jak niżej : Dostępne w badaniu struktury mózgowia i przestrzenie płynowe przedstawiają się typowo. AYMETRIA SZEROKOŚCI ROGÓW SKROBIOWYCH - PRAWY SZERSZY 7 MM. Układ komorowy mózgu nieposzerzony, bez cech przemieszczenia. Struktury kostne typowe. Moje pytanie - co oznacza ten fragment o asymetrii szerokości rogów? Czy to coś strasznego?
gość
Proszę o pomoc
Dzień dobry mam pytanie czy to jest swardzenie rosiane
Dziwne bóle głowy
Czesc! 2msc temu byłam na kontroli u ginekologa. Z wynikami krwi. Tam wyszła wysoka prolaktyna. Plus bóle głowy, problemy z oczami jakby ucisk i lekka mgła. Przez 3min tak mi się robi. W dodatku mrowienie/drętwienie lewej strony twarzy. Głowa boli mnie przedewszystkim na czubku ( ciemieniowej) ból nie jest ciągły.
gość
Torbiel rathkiego lub plata tylniego
Ratunku!!! Bole glowy i oczu mgla przed oczami coraz częściej bole glowy,wymioty co drugi dzień... Zaraz się wykończę w oczekiwaniu neurologa a gdzie jeszcze rezonans... Torbiel od 4 lat
Reklama: