Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
29-04-2014, 20:26:16

wszystkiego najlepszego Kasiu.
DUZOOOOOO ZDROWIA.reszta jakos bedzie.41 przeciez zycie zaczyna sie po czterdziestce.
gość
29-04-2014, 20:43:25

Dziękuję za tort, takiego jeszcze nie jadłam
Wszystkiego dobrego, pozytywnego podejścia, wiele uśmiechu, a wszystko się ułoży pomyślnie :)
Wtajemniczona
29-04-2014, 20:57:09

Kasiu!
Przede wszystkim zdrówka najlepszej jakości
W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę, a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu. Marzec 2014:discectomia i artroplastyka C5/6 i C6/7 Implanty ruchome Aesculap activ C
Wtajemniczona
29-04-2014, 21:04:03

Dziś po kolejnej wizycie znów sie czuje jakby mnie ktos pobił To jest ciekawe, bo jak myślę o tej terapii, to naprawdę krzywdy mi fizjo nie robi. Troche w lewo, trochę w prawo, tu mi rozciągnie, tam skręci, rozmasuje. Wszystko bez przekraczania granicy bólu, a jak wracm do domu to po 2-3 godzinach jak po wojnie. Ważne, że efekty widać.
Staram się teraz nie myśleć o tym wszystkim w katagoriach bólu, ale postępu rehabilitacji Najgorsze, że wszyscy w koło tylko pytają: Boli Cię? A bolało? Mam ochotę odpiwiedzieć: Nie, swędziało
Pozdrawiam wszystkich i cieszę się, że jesteście
Bety
W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę, a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu. Marzec 2014:discectomia i artroplastyka C5/6 i C6/7 Implanty ruchome Aesculap activ C
Początkująca
30-04-2014, 09:51:53

tomwro 2014-04-29 19:30:17 ćwiczenia to nie kwestia operatora, a metody. po miesiącu spokojnie mogą ćwiczyć osoby z ruchomymi implantami, ale jeśli ktoś ma stabilizację, to musi z tym poczekać minimum 2 miesiące.
Tomku - ja nie mam implantów ruchomych - tylko 2 stałe, a podstawowe ćwiczenia izometryczne nie wymagają żadnego ruchu głową więc są bezpieczne nawet po 1 m-cu.
1 luty 2014 - operacja C5/6 i C6/7 Implanty Peek Rabea
Forumowicz
30-04-2014, 11:43:18

Pozdrawiam ze słonecznego Świnoujścia.Wczoraj miałem ciężki dzień awaria promu i pierwszy raz od operacji biegałem do wind kotwicznych.Dałem radę wszystko jest w porzadku ze zdrowiem.Zato dzisiaj żona dostała kartę parkingowa za 25 pln.O wiele bardziej myśli pozytywnie....
To by było na tyle.Vika dasz rade mysle ,że to te wiosenne przesilenie powoduje twój ciężki nastrój.Myslami jestem ze wszystkimi cierpiacymi.Peryskpoki do góry...piotr.....
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Początkujący
30-04-2014, 18:51:16

mam pytanie za 200 pkt. czy bóle miesni szyi (po prawej czy lewej stronie) dlugo beda meczyly po operacji? generalnie nie jest to jakis masakryczny problem dla mnie ale w pewnym sensie dyskomfort. czasem boli mocniej, czasem slabiej. z rtg nie wynika zeby byl jakis pooperacyjny problem. 4,5 miesiaca po :)
Początkująca
01-05-2014, 05:01:57

Witajcie :)
Tomku z mięśniami a dokładnie z ich napięciem mam problem cały czas i tylko terapia manualna mi pomaga! Dobry terapeuta wie doskonale jak i gdzie zadziałać i po 2 dniach już jest naprawdę ok. Sama nie miałam wiedzy na ten temat że mięśnie tak mogą spinać i dawać takie dolegliwości ale teraz wiem .
Wszystkiego dobrego życzę i oczywiście słonecznej majówki ...i miłego grilowania :)
Pozdrawiam z gór Becia
Operacja 26.09.2013 stabilizacja międzytrzonowa typu PEEK firmy NUBIC -implanty C5/C6 i C6/C7.
gość
01-05-2014, 07:19:35

czesc kregoslupki i szyjki kochane
Po swiatecznie odzywam sie , nie pisalam do Was ale sprawdzalam Was na biezaco
100 lat 100 lat pozniejsze dla naszej jubilatki....zdrowka bo to najwazniejsze .
Wiekos kochana jak tam naprawianie mam nadzieje ze sami milirehabilitanci nam Cie ,,prostuja,,
Malgos 14 widze ze dzielnie nie dajesz sie i czujesz sie dobrze.
Nie ma mozliwosci wszystkich Was spamietac i wszystkim z osobna ale z cala pewnoscia wszystkim Wam .....Duzo zdrowka
Tomwro ja jestem miesiac po i naprawde czuje sie swietnie, zadnych boli , po 5 dniach po prowadze auto i zyje lepiej niz przed operacja gdzie 10 miesiecy walczylam z bolem i mialam problem z najprostrzymi codziennymi czynnosciami, ale boli czasami szyja wlasnie i lekko lopatka prawa/ przed operacja problem byl po lewej stronie-szyja,bak reka az do paluchow/
Dodam ze mam implant staly i tak jak piotr nasz blacha i 4 sruby. Zauwazylam ze czesto boli mnie / bardziej pobolewa/ w zaleznosci od nocy i na czym spie. powiem szczerze wypieprzylam poduszke ortopedyczna bo nie moglam na niej spac i spie na moim ,,ukochanym,, waleczku pod szyja ....... wiem wiem ...nie krzyczec na mnie ale tak mi lepiej i wygodniej . I wciaz bede powtarzac wszystkim - kazdy indywidualnie przed i po , sluchajmy sie wlasnych organizmow i obserwujmy co dla nas najlepsze. Wszystko z umiarem/ zreszta jak w zyciu/ ale nie dajmy sie zwariowac .
Wszystkich serdecznie pozdrawiam , juz po swietach to bede zagladac czesciej
dorota
Życie jest łatwiejsze niż się wydaje. Wystarczy godzić się z tym, co jest nie do przyjęcia, obywać się bez tego, co niezbędne i znosić rzeczy nie do zniesienia.
Wtajemniczona
01-05-2014, 09:20:08

Witajcie,
w majowy poranek kocham maj
W kwestii poduszki ortopedycznej to mój fizjo mnie ostatnio zaskoczył. Kazał mi odstawić ortopedyczną profilowaną i wziąć małego jaśka lub poduszkę z pianki, ale kwadratową, nie profilowaną. Powiedział mi że przy zniesionej lordozie poduszka ortopedyczna może nasilać wychylenie głowy do przodu i skracać mięśnie podpotyliczne jeszcze bardziej. Szyja ma być podparta ale głowa nie wychylona do tyłu tylko broda bardziej do klatki. Jak się zastosowałam do tego to mniej mnie boli prawy bark. Poduszki ortopedyczne są super ale nie dla każdego.
Nie powiem że to zasada dobra dla nas wszystkich. Ja muszę rozciągać podpotyliczne bo miałam całkiem zniesioną fizjologiczną lordozę. Dr implantami mi ją trochę podciągnął o jakieś 3 stopnie (po 1.5 na każdym implancie) ale żeby to utrzymać muszę zmienić swoje nawyki, bo inaczej polecą mi poziomy wyżej, które wysuwają się do przodu. Podstawowe moje ćwiczenie to korygowanie postawy. Mam myśleć o tym, że czubek głowy ma być wysoko (jakbym taki sznureczek na czubku miała) a broda nisko, mostek do góry. Zobaczymy co z tego wyjdzie
Ktoś pisał, że rehabilituje się od lędźwiowego. No mi mi też coś fizjo w lędźwiowym znalazł. Gruszkowaty napięty i zrotowana miednica, albo zablokowany staw biodrowo-krzyżowy. Ma się tym zająć następnym razem. A wyszło przy jednym z ćwiczeń.
Pozdrawiam słonecznie wszystkie kochane szyjki
Bety

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: