Reklama:

Czy są jakieś sposoby na złagodzenie aury? (2032)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Forumowiczka
11-11-2011, 00:12:18

nie28 2011-11-11 00:51:17 Niestety się tak dzieje pod wpływem zdarzeń , które miały miejsce kilka dni temu. Mam tak jak się denerwuję, a potem wywołuje to u mnie aurę i a tak- nerwy.
Aniu ,wiem że nie wszystko można ominąć czy uniknąć,co to za zdarzenia? coś na forum?
Komentator
11-11-2011, 00:14:25

nie28 2011-11-11 00:49:14 Dorotko powiem Ci,że osoba ponoć ukrywająca się pod imieniem Jagoda nie istnieje. Dla mnie joga ma znaczenie. Ostatnio nie mogłam się skupić dlatego,że wiesz miałam aurę z atakiem.
No coż Aniu na pewne sytuacje nie mamy zbytnio wplywu ,bo nie zaleza tylko od nas,w kazdym razie wiecej wypoczywaj i sie wysypij,to dobrze wplynie na Twoje samopoczucie.
Postaraj sie tez mniej przejmowac roznymi sytuacjami np. na forum,nerwy i brak snu niestety zle wplywaja na Twoje samopoczucie,wskutek czego potem mozesz miec atak.
W kazdym razie Wiesz ze Traper zawsze czuwa.
Komentator
11-11-2011, 00:28:24

dorota389 2011-11-11 01:12:18
Aniu ,wiem że nie wszystko można ominąć czy uniknąć,co to za zdarzenia? coś na forum?
Dorotko,uwazam ze po czesci wynika to z wydarzen na forum,a takze z codziennych stresow.
Poza tym z tego co sie orientuje brak snu ktory wynika czesto z nerwow oslabia organizm a co za tym idzie doprowadza niestety do ataku.
Forumowiczka
11-11-2011, 00:38:12

traper777 2011-11-11 01:28:24
dorota389 2011-11-11 01:12:18
Dorotko,uwazam ze po czesci wynika to z wydarzen na forum,a takze z codziennych stresow.
Poza tym z tego co sie orientuje brak snu ktory wynika czesto z nerwow oslabia organizm a co za tym idzie doprowadza niestety do ataku.
mam tego świadomość ,głównie chodzi tu jednak o liczbę przespanych godzin,bywają jednak takie dni kiedy najbardziej opanowana osoba sobie z tym nie radzi ,nie chodzi nawet o stres ale o tzw,,gonitwę myśli,,
Komentator
11-11-2011, 00:42:54

Aniu moze sobie zrob fajna kapiel np.z platkow róz,(fajna aromatyczna kapiel).
Czytalem ostanio ksiazke o aromaterapii ktora dostalem w nagrode za 10 miejsce i jest tam m.in. sporo fajnych relaksujacych kapieli,aromatycznych.
Moze to ci pomoze oprocz snu.
Forumowiczka
11-11-2011, 00:54:32

może to dobry pomysł ,gdzieś mi się przewinęła aromaterapia ,jeśli chodzi o migrenę ,wszystko zmierza do tego żeby wyciszyć się i zrelaksować ,myślę że może to mieć związek objawami ,niektóre osoby radzą sobie z tym lepiej podświadomie wiedząc co im przynosi ulgę ,nagroda? bardzo miło ze strony forum że są takie konkursy za aktywność w pewnym sensie ,nie traktuję tego jako wyścig a raczej jako miejsce gdzie mogę porozmawiać ,sama rozmowa z życzliwą i sympatyczną osobą nieraz czyni cuda
Komentator
11-11-2011, 01:00:55

dorota389 2011-11-11 01:38:12
mam tego świadomość ,głównie chodzi tu jednak o liczbę przespanych godzin,bywają jednak takie dni kiedy najbardziej opanowana osoba sobie z tym nie radzi ,nie chodzi nawet o stres ale o tzw,,gonitwę myśli,,
A Ty Dorotko tez Masz takie chwile ze Ciezko Ci zasnać,a potem rano ciezko Ci wstac i zle sie czujesz?
Ja to jestem znany jako "nocny marek" a raczej Darek i musze przyznac ze po kilku takich nocach zmeczenie daje w kosc ale jakos sobie radze,chociaz wiadomo ze nie wplywa to dobrze na zdrowie.
Forumowiczka
11-11-2011, 01:06:34

traper777 2011-11-11 02:00:55
dorota389 2011-11-11 01:38:12
A Ty Dorotko tez Masz takie chwile ze Ciezko Ci zasnać,a potem rano ciezko Ci wstac i zle sie czujesz?
Ja to jestem znany jako "nocny marek" a raczej Darek i musze przyznac ze po kilku takich nocach zmeczenie daje w kosc ale jakos sobie radze,chociaz wiadomo ze nie wplywa to dobrze na zdrowie.
rzeczywiście mam takie momenty kiedy nie mogę zasnąć,nie zmuszam się ,kiedy wiem że to jakoś odeśpię,lubię posiedzieć w nocy bo to mnie w pewien sposób odpręża ,trudno mi przyjąć do wiadomości że powinnam się w pewien sposób ograniczać
Komentator
11-11-2011, 01:16:17

dorota389 2011-11-11 01:54:32 może to dobry pomysł ,gdzieś mi się przewinęła aromaterapia ,jeśli chodzi o migrenę ,wszystko zmierza do tego żeby wyciszyć się i zrelaksować ,myślę że może to mieć związek objawami ,niektóre osoby radzą sobie z tym lepiej podświadomie wiedząc co im przynosi ulgę ,nagroda? bardzo miło ze strony forum że są takie konkursy za aktywność w pewnym sensie ,nie traktuję tego jako wyścig a raczej jako miejsce gdzie mogę porozmawiać ,sama rozmowa z życzliwą i sympatyczną osobą nieraz czyni cuda
Ja tez nie scigam sie tu z nikim i tak jak Ty lubie porozmawiac z mila sympatyczna osoba np.z Toba.
Natomiast uwazam ze nagroda w postaci ksiazki jest bardzo praktyczna,poniewaz wzbogaca nasza wiedze na temat różnych dziedzin medycyny,ktora wspolnie mozemy podzielic sie m.in. tutaj na forum.
Kto wie ,moze nastepna ksiazka bedzie zwiazana z neurologia hehehe
Jesli chodzi o aromaterapie to moze zaczne pisac na temacie kobieta i zdrowie hhehe,
Ale jednak ta dzialke wole zostawic naszej specjalistce w tym temacie czyli Kajav hihihi
Osobiscie lubie tez pomagac na dziale psychologii jezeli ktos ma problem.
Forumowiczka
11-11-2011, 01:31:29

co do aromaterapii ,nie ogranicza się jak widać do jednej dziedziny ,jeśli znajdziesz coś co może mieć wpływ albo związek z migreną a zasadniczo aurą migrenową liczę na to że podzielisz się takimi informacjami z nami ,tu już nawet Karolinka znalazła informacje że niektóre zapachy mogą wywołać atak ,więc taka wiedza jest przydatna ,masz całkowitą rację ,praktyczna nagroda a do tego motywacja do pisania i pomagania innym,jeśli chodzi o problemy psychologiczne mają ogromny związek z występowaniem aury i migreny w dwojaki sposób ,sam fakt i świadomość że mamy tą dolegliwość już nie jest najlepsza ,dochodzą też problemy z radzeniem sobie z tym na co dzień kiedy brakuje zrozumienia otoczenia,jestem nauczona radzić sobie jakoś,raz lepiej raz gorzej ale jedno jest pewne ,w każdym przypadku rozmowa pomaga

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
gość
Wynik TK??
Dzień dobry. Odebrałam dzisiaj wynik TK głowy. Opis jak niżej : Dostępne w badaniu struktury mózgowia i przestrzenie płynowe przedstawiają się typowo. AYMETRIA SZEROKOŚCI ROGÓW SKROBIOWYCH - PRAWY SZERSZY 7 MM. Układ komorowy mózgu nieposzerzony, bez cech przemieszczenia. Struktury kostne typowe. Moje pytanie - co oznacza ten fragment o asymetrii szerokości rogów? Czy to coś strasznego?
gość
Uszkodzone nerwy w głowie
Dzień dobry, Czy aktualnie jest na forum osoba, która jak w tytule ma uszkodzone nerwy w głowie? Jak z taką chorobą radzicie sobie zawodowo jeśli jedyną realną pomocą sobie jest próba ochrony uszkodzonych nerwów przed wiatrem..? Pytam, bo nie rozstaje się z nakryciem głowy (jedynie w lato). Jeśli leki, zabiegi i operacje nie przynoszą trwałej ulgi a jedynie tymczasową to jak sobie radzicie?
gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
Reklama: