Reklama:

Czy są jakieś sposoby na złagodzenie aury? (2032)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Forumowiczka
11-11-2011, 00:12:18

nie28 2011-11-11 00:51:17 Niestety się tak dzieje pod wpływem zdarzeń , które miały miejsce kilka dni temu. Mam tak jak się denerwuję, a potem wywołuje to u mnie aurę i a tak- nerwy.
Aniu ,wiem że nie wszystko można ominąć czy uniknąć,co to za zdarzenia? coś na forum?
Komentator
11-11-2011, 00:14:25

nie28 2011-11-11 00:49:14 Dorotko powiem Ci,że osoba ponoć ukrywająca się pod imieniem Jagoda nie istnieje. Dla mnie joga ma znaczenie. Ostatnio nie mogłam się skupić dlatego,że wiesz miałam aurę z atakiem.
No coż Aniu na pewne sytuacje nie mamy zbytnio wplywu ,bo nie zaleza tylko od nas,w kazdym razie wiecej wypoczywaj i sie wysypij,to dobrze wplynie na Twoje samopoczucie.
Postaraj sie tez mniej przejmowac roznymi sytuacjami np. na forum,nerwy i brak snu niestety zle wplywaja na Twoje samopoczucie,wskutek czego potem mozesz miec atak.
W kazdym razie Wiesz ze Traper zawsze czuwa.
Komentator
11-11-2011, 00:28:24

dorota389 2011-11-11 01:12:18
Aniu ,wiem że nie wszystko można ominąć czy uniknąć,co to za zdarzenia? coś na forum?
Dorotko,uwazam ze po czesci wynika to z wydarzen na forum,a takze z codziennych stresow.
Poza tym z tego co sie orientuje brak snu ktory wynika czesto z nerwow oslabia organizm a co za tym idzie doprowadza niestety do ataku.
Forumowiczka
11-11-2011, 00:38:12

traper777 2011-11-11 01:28:24
dorota389 2011-11-11 01:12:18
Dorotko,uwazam ze po czesci wynika to z wydarzen na forum,a takze z codziennych stresow.
Poza tym z tego co sie orientuje brak snu ktory wynika czesto z nerwow oslabia organizm a co za tym idzie doprowadza niestety do ataku.
mam tego świadomość ,głównie chodzi tu jednak o liczbę przespanych godzin,bywają jednak takie dni kiedy najbardziej opanowana osoba sobie z tym nie radzi ,nie chodzi nawet o stres ale o tzw,,gonitwę myśli,,
Komentator
11-11-2011, 00:42:54

Aniu moze sobie zrob fajna kapiel np.z platkow róz,(fajna aromatyczna kapiel).
Czytalem ostanio ksiazke o aromaterapii ktora dostalem w nagrode za 10 miejsce i jest tam m.in. sporo fajnych relaksujacych kapieli,aromatycznych.
Moze to ci pomoze oprocz snu.
Forumowiczka
11-11-2011, 00:54:32

może to dobry pomysł ,gdzieś mi się przewinęła aromaterapia ,jeśli chodzi o migrenę ,wszystko zmierza do tego żeby wyciszyć się i zrelaksować ,myślę że może to mieć związek objawami ,niektóre osoby radzą sobie z tym lepiej podświadomie wiedząc co im przynosi ulgę ,nagroda? bardzo miło ze strony forum że są takie konkursy za aktywność w pewnym sensie ,nie traktuję tego jako wyścig a raczej jako miejsce gdzie mogę porozmawiać ,sama rozmowa z życzliwą i sympatyczną osobą nieraz czyni cuda
Komentator
11-11-2011, 01:00:55

dorota389 2011-11-11 01:38:12
mam tego świadomość ,głównie chodzi tu jednak o liczbę przespanych godzin,bywają jednak takie dni kiedy najbardziej opanowana osoba sobie z tym nie radzi ,nie chodzi nawet o stres ale o tzw,,gonitwę myśli,,
A Ty Dorotko tez Masz takie chwile ze Ciezko Ci zasnać,a potem rano ciezko Ci wstac i zle sie czujesz?
Ja to jestem znany jako "nocny marek" a raczej Darek i musze przyznac ze po kilku takich nocach zmeczenie daje w kosc ale jakos sobie radze,chociaz wiadomo ze nie wplywa to dobrze na zdrowie.
Forumowiczka
11-11-2011, 01:06:34

traper777 2011-11-11 02:00:55
dorota389 2011-11-11 01:38:12
A Ty Dorotko tez Masz takie chwile ze Ciezko Ci zasnać,a potem rano ciezko Ci wstac i zle sie czujesz?
Ja to jestem znany jako "nocny marek" a raczej Darek i musze przyznac ze po kilku takich nocach zmeczenie daje w kosc ale jakos sobie radze,chociaz wiadomo ze nie wplywa to dobrze na zdrowie.
rzeczywiście mam takie momenty kiedy nie mogę zasnąć,nie zmuszam się ,kiedy wiem że to jakoś odeśpię,lubię posiedzieć w nocy bo to mnie w pewien sposób odpręża ,trudno mi przyjąć do wiadomości że powinnam się w pewien sposób ograniczać
Komentator
11-11-2011, 01:16:17

dorota389 2011-11-11 01:54:32 może to dobry pomysł ,gdzieś mi się przewinęła aromaterapia ,jeśli chodzi o migrenę ,wszystko zmierza do tego żeby wyciszyć się i zrelaksować ,myślę że może to mieć związek objawami ,niektóre osoby radzą sobie z tym lepiej podświadomie wiedząc co im przynosi ulgę ,nagroda? bardzo miło ze strony forum że są takie konkursy za aktywność w pewnym sensie ,nie traktuję tego jako wyścig a raczej jako miejsce gdzie mogę porozmawiać ,sama rozmowa z życzliwą i sympatyczną osobą nieraz czyni cuda
Ja tez nie scigam sie tu z nikim i tak jak Ty lubie porozmawiac z mila sympatyczna osoba np.z Toba.
Natomiast uwazam ze nagroda w postaci ksiazki jest bardzo praktyczna,poniewaz wzbogaca nasza wiedze na temat różnych dziedzin medycyny,ktora wspolnie mozemy podzielic sie m.in. tutaj na forum.
Kto wie ,moze nastepna ksiazka bedzie zwiazana z neurologia hehehe
Jesli chodzi o aromaterapie to moze zaczne pisac na temacie kobieta i zdrowie hhehe,
Ale jednak ta dzialke wole zostawic naszej specjalistce w tym temacie czyli Kajav hihihi
Osobiscie lubie tez pomagac na dziale psychologii jezeli ktos ma problem.
Forumowiczka
11-11-2011, 01:31:29

co do aromaterapii ,nie ogranicza się jak widać do jednej dziedziny ,jeśli znajdziesz coś co może mieć wpływ albo związek z migreną a zasadniczo aurą migrenową liczę na to że podzielisz się takimi informacjami z nami ,tu już nawet Karolinka znalazła informacje że niektóre zapachy mogą wywołać atak ,więc taka wiedza jest przydatna ,masz całkowitą rację ,praktyczna nagroda a do tego motywacja do pisania i pomagania innym,jeśli chodzi o problemy psychologiczne mają ogromny związek z występowaniem aury i migreny w dwojaki sposób ,sam fakt i świadomość że mamy tą dolegliwość już nie jest najlepsza ,dochodzą też problemy z radzeniem sobie z tym na co dzień kiedy brakuje zrozumienia otoczenia,jestem nauczona radzić sobie jakoś,raz lepiej raz gorzej ale jedno jest pewne ,w każdym przypadku rozmowa pomaga

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Entezopatia
Witam, Rozpoznano u mnie przodopochylenie kręgosłupa szyjnego u ortopedy poprzez wykonanie badania RTG. Byłem u neurochirurga i potwierdził ową przypadłość oraz wystawił mi rozpoznanie Entezopatia w zakresie kręgosłupa, Opis: Bóle w odcinku C bez promieniowania kończynowego. W wykonaniu Mri nie uwidoczniono kompresji struktur nerwowych. Ból jest najpewniej wynikiem entezopatii i wyrodnienia stawów miedzykręgowych. Proponuje leczenie zacząć od laserowego odnerwienia segmentów C4-C7 dx. Chciałbym się zapytać czy owa technika daje duża ulgę w bólu ? czy któryś z lekarzy specjalistów miał podobny przypadek do mojego? Jakie są jeszcze możliwości leczenia mojej przypadłości, która bardzo mi sprawia ból od samego rana do wieczora ;/ Czy po terapii laserem można jakoś wyćwiczyć kręgosłup aby tak bardzo nie naciskał na szyję ? Proszę o pomoc bo zabieg kosztuje 3000 zł i nie wiem czy warto się na niego decydować?
Późno rozpoznany kręgozmyk teraz tylko operacja
Cześć wszystkim.
Piszę tu, bo może ktoś był w podobnej sytuacji albo potrafi podpowiedzieć, co dalej. Rok temu zacząłem mieć poważne problemy z kręgosłupem – ból, drętwienie, osłabienie nóg. Poszedłem do jednego ze znanych profesorów w Warszawie, pełne zaufanie, bo nazwisko znane. Diagnoza? Żadnej konkretnej. Tylko środki przeciwbólowe, skierowania na rehabilitację, tabletki, zastrzyki. Leczenie objawowe bez zaglądania głębiej. Mija rok. Trafiam do innego specjalisty i co się okazuje? Kręgozmyk między L5 a S1, czyli coś, co powinno być zauważone na podstawowym rezonansie czy tomografii. Gdyby został rozpoznany wcześniej – miałbym szansę na leczenie zachowawcze: prądy, ostrzykiwania, konkretne zabiegi bez konieczności operacji. A dziś słyszę: jedyna opcja to operacja. Gdyby ktoś się wtedy postarał, miałbym wybór. Teraz już nie mam. Mam za to straszne newsy.
To nie jest „trudna sprawa” to po prostu przeoczenie, brak czujności, może rutyna i to mnie dziś kosztuje zdrowie i spokój. Mam pytanie: czy ktoś z Was miał podobną sytuację? Czy można coś z tym zrobić prawnie? Czy od razu iść do sądu, czy najpierw skonsultować się z dobrym prawnikiem medycznym? Z góry dzięki :-[
gość
Dr Nikodem Przybyłko.
Witam, czy kogoś z Państw operował dr Nikodem Przybyłko? Wydaje się, że jest to naprawdę super fachowiec. Czeka mnie operacja. Pozdrawiam Piotr
Reklama: