Reklama:

pulsowanie w uchu (206)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
02-07-2012, 15:31:06

Gość 2012-02-29 08:59:27 U mnie dolegliwości pojawiły się 4 lata temu,2 miesiące po urodzeniu pierwszego dziecka. Przez 3 lata był to pulsujący szum w lewym uchu. Miałam MR głowy, który nic nie wykazał. Po tym czasie pojawiły się inne objawy: ból za uchem, mrowienie twarzy, podniebienia. Pulsowanie rozchodzi się aż do nosa. Wieczór to dla mnie koszmar. Kładę dzieci spać, kąpię sie i sama się kładę, żeby tego nie czuć. Miałam robione również inne badania: TK ucha i TK zatok oraz zdjęcie pantomograficzne (chirurg szczękowy). Dalej nic nie wiem a moje życie to koszmar!
Jeżeli te objawy utrzymują się nadal, zrób zdjęcie rtg kręgosłupa szyjnego. Szumy uszne, ból za uchem, drętwienie twarzy, podniebienia mogą wskazywać na zmiany w odcinku szyjnym kręgosłupa. Powodzenia w diagnozie.
gość
09-07-2012, 09:24:44

MR kręgosłupa mam w połowie lipca. W listopadzie USG doplerowskie tętnic szyjnych. Mam jednak wrażenie, że problem leży w nosogardle? Czuję jakąś "przeszkodę" z lewej strony na podniebieniu. Jskie jeszcze badanie powinnam wykonać? Sama już nie wiem, to trwa tak długo, że nie wiem już co czuję na prawdę.
gość
31-07-2012, 13:33:58

Gość 2011-10-28 21:13:22
Gość 2011-08-22 11:18:36 Mam to samo. Słysze stukanie w lewym uchu, przypominające bicie serca- lecz uderzenia są nie takie jak puls. Czasami szybciej bije a czasami wolno. Nie mam tego na codzien, pojawia się niepodziewanie. Byłam u laryngologa i stwierdził że mam zapalenie ucha dał mi atecortin i polecił badanie słuchu. Lecz stwierdzono, że mam idealny słuch a pulsowanie nadal występuje (głośne - bezbolesne i nieprzyjemne ).Wiem tylko tyle że to nie jest od ucha to pulsowanie tak stwierdził laryngolog. Dostałam kolejne skierowanie na USG doppter tętnic szyjnych i co też wszystko wporządku. No i dostałam kolejne skierowanie na rezonans magnetyczny głowy. Zobaczymy co powiedzą , martwie się by to nie był tętniak bo laryngolog pytał się o zawroty głowy, problemy z widzeniem itp. Mam nadzieję że to nic groźnego i że w końcu dowiem się co to jest bo nie chce żyć z tym pulsowaniem bo to strasznie uciążliwe.
hej hej widze ze masz dokladnie to co ja, czy wiesz moze cos wiecej na ten temat? Ja dostalam juz skierowanie na rezonans, w poniedzialek bede sie zapisywac...ciekawe jak dlugo bede musiala czekac
gość
09-08-2012, 10:33:43

u nas w biurze gdy był upał na maksa wiał wiatrak akurat w moje prawe ucho, no i zaczęło mi coś pulsować parę dni temu, a wczoraj pulsowało cały dzień, za to dziś przestało ale czuję bardzo lekkie ciśnienie w uchu i chrzęści mi żuchwa przy jedzeniu. Zastanawiam się czy to zapalenie ucha może być, ale póki co specjalnej gorączki nie mam. Idę dziś do aquaparku i przy zjeżdżaniu mogą się ciekawe rzeczy dziać
gość
11-10-2012, 10:33:07

Ja także mam czasowe pulsowanie w lewym uchu , szybsze niż bicie serca, badania nic nie wykazały ale mam swoją teorię , wczesniej miałem w okolicy kręgów szyjnych uczucie jakby płyny się przelewały teraz coś bije - to na pewno obcy , najpierw płód się rozwijał , teraz serce mu zaczęło bić zaraz zacznie zjadać co tam jeszcze zostało w głowie ...
gość
11-10-2012, 15:36:54

jesli dobrze zrozumialam to zart...obcy , ja tez mam takie walenie w uszach , mozgu , ale ten moj obcy ma imie , nazywa sie tetniak tetnicy szyjnej wewnetrznej lewej.
gość
27-10-2012, 14:37:14

Pulsowanie w lewym uchu słyszę i czuję gdy leżę juz prawie dwa lata.Nie mam bóli głowy,nieraz delikatnie czuję ból ale to moze być skok ciśnienia przy zmianie pogody.Miałam KT i nic całkowicie,rezonans głowy wykrył że u schyłku zatoki lewej jest coś w rodzaju polipa lub torbieli retencyjnej.Miałam z tym isc ponownie do laryngologa.Byłam u dwóch i ich to nie ruszyło.Jeden powiedział zeby polipów nie wycinać i sie nie martwic,drugi tez z uśmiechem do tego podszedł,ze to nic takiego i moze przez katar który mam prawie ciągle mam cos zatkane i dał krople do nosa,ktore oczywiscie nie pomogły wcale bo nadal mi tętni w uchu.Nie moge spac przez to cholerstwo,bo sobie wmawiam juz różne choroby i jestem przez to nerwowa.Robiłam badanie dna oka,usg tetnicy szyjnej i wszystko OK.Polip jakoś by mnie nie przestraszył ale torbiel retencyjna jak określili na wyniku MR -co to jest?:(
gość
28-11-2012, 13:34:15

Witajcie, jeśli dzwoni w uszach i najbardziej dokucza kiedy jest cisza a do tego boli głowa to radzę udać się się do neurologa!!! Miałam identyczne objawy i jestem po operacji guza mózgu, nie chcę straszyć nikogo ale raczej pomóc!
gość
24-01-2013, 15:57:47

Ja miałem coś podobnego. Miałem ostre zapalenie trąbki słuchowej . Lekarz wykonał zabieg przebił mi jakiś zbiór całej tej wydzieliny, która uciskala prawdopodobnie trąbkę . Przeszło mi ale po 2 latach (dzisiaj) odczuwam szum,szmer,pisk w lewym uchu . Nie wiem co mam z tym zrobić podobno takie przypadki są nie uleczalne
gość
26-01-2013, 07:33:57

U mnie od miesiaca wystepuje dzwonienie w lewym uchu. Laryngolog Po zbadaniu słuchu przepisał mi tabletki BETASERC po ktorych ma minąć dzwonienie. Narazie po tygodniu kuracji dzwoni nadal. Ale lekarz mowi ze leczenie moze trwac nawet pare miesiecy. Cekam cierpliwie a moze sie przyzwyczaje do tego dzwonka a jak mi ustanie to bedzie mi go brak//////

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: