Reklama:

BÓLE GŁOWY - nie do wytrzymania !! (38)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
06-06-2009, 11:58:00

Witam, od dtrzech miesięcy miewam potworne bóle głowy. Takie silne utrzymują się do 2-3 dni. Po zażyciu IBUPROM MAX, Nurofen czy Solpadeine (2 tabl na raz) ból ustępuje na 3-4 godz i potem jest od nowa. Ból występuje zazwyczaj w jednej części głowy. Hałas , światło, czasem zapach, nasilają bóle. Najczęśiej mam je w trakcie trwania okresu.
Mam też i takie dziwne ćmienia utrzymujące się jakiś czas. Wspomnę że bóle głowy mam odkąd pamiętam, ale nie takie silne że wyję z bólu.
Od 4 lat biorę tabletki antykoncepcyjne.
Początkująca
06-06-2009, 22:07:00

Hej miałam podobny problem, ale zero czasu na wizytę u lekarza. Na stronie http://abcmigrena.pl/pytania zadałam pytanie - dostałam odpowiedz, co prawda i tak musiałam udać się do lekarza, ale moje obawy zostały nieco oddalone. Polecam, nawet nie musisz się logować. Odpowiedzi udzielane są za darmo!
gość
09-06-2009, 09:44:00

cześć pisałam na forum ale nie odpisali mi , natomiast byłam u neurologa to stwierdził u mnie migrenę miesiączkową (
Wtajemniczona
09-06-2009, 16:46:00

Hej, ja swój problem opisałam też w poście o bólach głowy. U mnie też niby stwierdził migrenę, ale zalecił badanie dna oka w kierunku góza i nowotworów mózgu. Jako leki dał do stosowania tzw. blokery, które mają zapobiegać bólom, ale nie dał nic na ich usmierzenie, tak więc dziś mija 3 dzień a głowa nadal boli, a morfina się skończyła...
gość
09-06-2009, 20:37:00

Witam od paru dni mam silne pulsujące bóle głowy. lekarka twierdzi, ze to bole migrenowe. apapy ibupromy nie dzialaja, na jakies 6 godzin pomaga zas nurofen ***. zauwazyłem ze bóle zwiekszają sie w czasie erekcji. Czy to aby napewno migrena? Prosze o pomoc, jakie ew. badania wykonać? pzdr
gość
10-06-2009, 11:29:00

tak bóle w jednym miejscu, pulsujące lub dające wrażenie ucisku, nasilające pod wpływem hałasu, dźwięku , bądź smaku to przeważnie bóle migrenowe. Nie jestem lekarzem ale u mnie takie występowały objawy przy bólach głowy. Kiedyś pomagał mi 1 tabletka: APAP, IBUPROM, NuROFEN, ostatnio nawet wypróbowałam SOLPADEINE (musujące tabl), ale niestety ból znikał na 3-4 godz i od nowa. MAM migrenę zażywam na noc 1 tabl FLUNARIZINUM WZF (codziennie), doraźnie w bólach głowy MIGPRIV lub CINIE 50 przy bardzo silnych nieustępujących bólach .
gość
10-06-2009, 11:30:00

09-06-2009 o 22:37, gość :
Witam od paru dni mam silne pulsujące bóle głowy. lekarka twierdzi, ze to bole migrenowe. apapy ibupromy nie dzialaja, na jakies 6 godzin pomaga zas nurofen ***. zauwazyłem ze bóle zwiekszają sie w czasie erekcji. Czy to aby napewno migrena? Prosze o pomoc, jakie ew. badania wykonać? pzdr

nie faszeruj sie morfina bo sie uzależnisz idz do NEUROLOGA, ja też tak zwlekałam aż chwycił mnie atak migerny na 4 dni
gość
10-06-2009, 12:35:00

Mnie też boli głowa podczas" tych "dni.Byłam u doktora i powiedział,że w tym czasie woda zatrzymuje sie w organizmie podnąsząc ciśnienie i tym samym bóle głowy.Okazało się,że mam nadciśnienie i zapisał leki.Teraz boli mnie głowa,kiedy się czymś zdenerwuję i biorę na to lek naprawdę silny o nazwie Ketonal,ale pomaga,tylko,że potem żąłądek boli,ale to już inny temat.
gość
30-06-2009, 03:34:00

Witam, ja bym sie zastanowił, czy aby to nie są bóle klasterowe. Wiele postów co czytałem mogą na to wskazywać. Cierpię na nie od 11 lat i jak na razie nikt nie jest w stanie mi pomóc. Boli zazwyczaj jedna cześć głowy, okolice oka, zatkany nos, opuchnięta cześć twarzy, bolą zęby po stronie bólu, no i człowiek wyje z bólu, że HEJ. Próbują to leczyć od 11 lat i nic. Stosowane różne leki, no i jak na razie Opiaty dają ulgę w cierpieniu.. Bóle straszne..
gość
16-07-2009, 07:13:00

Jest mnóstwo przyczyn, które powodują bóle głowy. Jeśli nie są związane z konkretną, rozpoznaną choroba, proponuję przejrzeć rady jak ich uniknąć. Np. tutaj:
http://dbcomplex.nextshop.pl/e-ksiazki/migrena_stop__-_e-book_p1158.xml
sama przekonałam się, że robię mnóstwo rzeczy, które mogą się przyczynic do bólu.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: