13-05-2008 o 20:47, gość :
Dzień dobry
Mam pytanie o dobre ośrodki rehabilitacyjno opiekuńcze dla osób po śpiączce w województwie zachodniopomorskim najlepiej w okolicy Koszalina Proszę o szybką odpowiedz
Najlepszym ośrodkiem jest DOM
13-05-2008 o 20:47, gość :
Dzień dobry
Mam pytanie o dobre ośrodki rehabilitacyjno opiekuńcze dla osób po śpiączce w województwie zachodniopomorskim najlepiej w okolicy Koszalina Proszę o szybką odpowiedz
15-08-2007 o 10:08, gość :
Witam!
Moja mama miała ostre zapalenie trzustki i po tym jak zatrzymało się jej krążenie i była reanimowana była nieprzytomna. To trwa już 1,5 miesiąca, oddycha przez respirator. Najpierw lekarze mówili, ze umrze, potem, ze są niewielkie szanse na wybudzenie. Ale ponieważ mylili się co rokowań w sprawie jej życie, mam nadzieję, ze mylą się i w sprawie wybudzenia. Mama zaczęła otwierać oczy, gdy do niej przychodzimy. Nadal jednak oddycha przez respirator. Lekarze mówili najpierw o śpiączce, teraz o stanie przytomności, ale bez świadomości. Padło także sformułowanie: stan wegetatywny. Ale nikt nie jest w stanie precyzyjnie wytłumaczyć nam sytuacji.
Chciałabym dowiedzieć się kiedy można przenieść pacjenta na oddział rehabilitacyjny, czy tam są w stanie wybudzić człowieka? Czy pacjent podłączony do respiratora może tam się znaleźć? Jak trudno się tam dostać? Co jest potrzebne - skierowania, zaświadczenia, inna papierologia?
Pomóżcie.
Agniecha
gość
Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.
Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.